Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

Първи лефер, но не последен!
Модератори: emo vasilev, alekst
Отчет за днес 22 септември 2007! Киро 2 големи Лефундера , Я 3 по-малки!

Повече инфо на познатото място! При Морските вълци!

Повече инфо на познатото място! При Морските вълци!

Прост Патерностер, вирбел, 1 метър 0,50 месина, нанизвам плаващото олово с вирбел на него, след това вирбел и куката с повод 1 метър, месина 0,35, задължително с 10 см. силиконово маркуче, кука № 1 или 2.Възлите са обезопасени със силиконови маниста.Твае останалото у "кунки" и слука!Камбата написа:Батка,принципно знам какво представлява дънния монтаж за лефер,обаче искам да си сверя часовника.Ти лично какво олово слагаш,каква кука и каква стръв?Досега само на блесна съм ги морил,ама сигурно е кеф и на дъното,любопитно ми е.

Докато си мерите човките на маломерните зарганета един колега "забучил на куката " един ГОФУНДЕР кило и 100 грама, на "сакралното" 25 място в Западния порт Бургас, е имал и две нормални риби "марка жътварка".
Павката - медалист 3то място от Несебър Оупън , днес 24 имаше 3 риби сутринта и 2 следебеда на същото 25 място.
Кой може, го може, другите се натдумват!

Павката - медалист 3то място от Несебър Оупън , днес 24 имаше 3 риби сутринта и 2 следебеда на същото 25 място.

Кой може, го може, другите се натдумват!

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не ва знам кой са наддумва,обаче аз днеска след обяда за четири часа/от16 до 20ч./,успях да направя едно голямо КАПО.В началото мятах бомбарда от външната страна на вълнолома,много насрещен вятър илезе и се прибрах вътре.Мятах и там,към фарчето отидох,нямах дори и удар.Видях,че днеска в бомбардата хляб няма да има и викам кат ше е капо,поне да пробвам за лефер.Някъде към 3ч. не съм спрял да обикалям и да въртя блесните,резултата е ясен.Удар нямах,пък за уловена риба не говорим.Ту на морска гара на плочата,ту на фарчето,ту отвън на тетраподите,няма и няма.Смених доста различни по големина и форма блесни,пробвах до дъното,на повърхността,бавно водене,бързо водене,нямам обяснение на случката.
Пропуснах да спомена,че един от колегите до мен на морска гара,клатещ чепаре,метна няколко пъти навътре и БАМ...след 30сек вадене карагьоз по моя преценка към 300гр.След 5-10 минути пак удар,още по-голям карагьоз.Сафрида нещо го нямаше пак,както и лефера. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
...то и аз питах за някой съвет по-рано, но явно в този форум само се хвалят колегите. толкова ли намаля рибата, че ги е страх да не би някой да се научи да лови и да им хване улова преди тях?
жалко...във всякакъв смисъл. четейки и други теми във форума забелязвам, че колегиалността и желанието да споделиш опита и знанията си са на изчезване сред риболовците за сметка на иронията и самохвалството. аз съм по-скоро ловец от колкото риболовец и съпоставяйки атмосверата мога да кажа, че сред ловците все още присъства духа и взаимоотношенията от "доброто старо време"... а и дивеча макар и намалял май го има повече от рибата 

...когато няма риба, и жабата е рак...
fakir написа:...то и аз питах за някой съвет по-рано, но явно в този форум само се хвалят колегите. толкова ли намаля рибата, че ги е страх да не би някой да се научи да лови и да им хване улова преди тях?жалко...във всякакъв смисъл. четейки и други теми във форума забелязвам, че колегиалността и желанието да споделиш опита и знанията си са на изчезване сред риболовците за сметка на иронията и самохвалството. аз съм по-скоро ловец от колкото риболовец и съпоставяйки атмосверата мога да кажа, че сред ловците все още присъства духа и взаимоотношенията от "доброто старо време"... а и дивеча макар и намалял май го има повече от рибата
какво те интересува,ако знам ще ти помогна.Това което си го написал е вярно но за съжаление на някой им липсват първите седем години.

Чипич, направи си труда да поразгледаш и попрочетеш във форумите това което те интересува, защото казана дума хвърлен камък! Па после да не стане тия камъне да са връз твойта главя! 

Последно промяна от batmilen на Вто Сеп 25, 2007 9:08 pm, променено общо 1 път.
fishermen написа:Момчета да се отчета и аз:
В събота /22.09/ край Поморие много мятане ..... но само един. Без ръце останах да я хвърлям тая блесна обаче толкова. В неделя и толкова нямаше.
Дано по-нататък по-добри успехи да има.
Наслука на всички
Колега не се къхари, някой ора с по-ограничени възможности могат да ловят само определен вид риба, попчета , "буклуджа" или зарган.Тоя последния се лови най-лесно защото е алчен и прост...и чепкана червена вълна за му подадеш ще я човри с човката си...

Виж царя на рибите лефера си е баш хищник, него трябва да го излъжеш за да го уловиш.За това се иска постоянство, себеотрицание и майсторлък.

Затова той е Лефундер, царя на рибите! Да си видял някой зарган да е изял Лефер! Може ама ... ич!