Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос за повод
Модератор: sapuna
Въпрос за повод
Здравейте колеги,
От доста време ме мъчи един въпрос, а именно връзването на повода към бързата връзка само с клуп както е на снимката долу:

отслабва ли монтажа повече отколкото ако е с вирбелче. Също така има ли смисъл от криенето на бързите връзки с силиконов шлаух.
Всяко мнение е от значение
, благодаря на отзовалите се 
От доста време ме мъчи един въпрос, а именно връзването на повода към бързата връзка само с клуп както е на снимката долу:

отслабва ли монтажа повече отколкото ако е с вирбелче. Също така има ли смисъл от криенето на бързите връзки с силиконов шлаух.
Всяко мнение е от значение

- stefan4etoo
- сериозен играч
Re: Въпрос за повод
За отслабване на монтажа не ми се вярва(от доста време съм така и не съм имал проблем),а за криенето на бързата връзка мисля си ,че се покрива със шлаух за да не се извади повода от бързата връзка,а и предотвратява оплитане на линията при хвърляне
Мерси за отговора колега, логиката ми е че има вероятност при търкането на влакното(клупа) в бързата връзка е възможно протриване и съответно късане.
Докато при вирбела няма тази опасност, но пък монтажа става по тромав и сложен.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Не се притеснявай колега като се покрие с тръбичката и няма проблем.Поздрави и много шарани ти желаяsvetlinb написа:Мерси за отговора колега, логиката ми е че има вероятност при търкането на влакното(клупа) в бързата връзка е възможно протриване и съответно късане.

Мерси подобно и наздравеstefan4etoo написа:Не се притеснявай колега като се покрие с тръбичката и няма проблем.Поздрави и много шарани ти желаяsvetlinb написа:Мерси за отговора колега, логиката ми е че има вероятност при търкането на влакното(клупа) в бързата връзка е възможно протриване и съответно късане.