Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Зелениково-каракуда и директен на две.
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
Зелениково-каракуда и директен на две.
Здравейте.
Написах темата тук защото нито е за успешни нито за неуспешни.
Днес преживях много радост и много мъка.
Приятел на бащата беше ходил преди 1 месец на този водоем и се върна с отличен улов.Беше хванал много каракуда(4-5кг) 3-4 шарана(по 1-1.5кг) и 1 амур(4кг) В 6:00 тръгнахме аз,бащата и този същия човек за Зелениково с надеждата за шарани и амури.В 7ч бяхме на водоема и имаше само 1 човек което беше малко изненадващо(друг път по това време има бая хора).Започна разпъването на новите ни директни 7мици.Всичко си вървеше екстра.....и по-едно време при едно замятане се чу прасс лекичко(тва още в началото към 8ч) и аз изтръпнах.Огледах пръчката и не видях видими поражения.Започнах да си вада каракуда след каракуда и на почти всяко замятане се чуваше странен(лош) звук.По едно време към 11ч гледам 3тото коляно е някак криво.Приближавам и кво да видя.Ужас.Лака е одраскан(почти в основата на секцията)
.....После като гледах другите колена видях че точно това 3то коляно не съм го разпънал като хората
и може би заради това се е получило така.Показах го на бащата и той ми вика че като се приберем ще го оправим а за ся да лова а пък ако се счупи ще вземем нова секция.Викам си ОК.С напредване на замятанията и извадените риби пръта ставаше все по крив(нещо такова).Задуха и вятър което ме навя на мисълта че сефтето на директния няма да е добро.Към 12:30ч при едно лекичко замятане с вече кривия кол срещу вятъра се чу ПРАССС.....и стана това.Сърцето ме заболя,заплака ми се.Бащата дойде и ми каза че ще вземем ново коляно и да не се притеснявам.Прибрах я и продължих да ловя с мача.За това съм си виновен аз защо от бързане не съм отворил както трябва коляното.До това време бях хванал около 2-3 кг само каракуда,след това отново някъде толкова до 16:45 когато събрахме партакешите и се прибрахме в Пловдив.Бащата и той хвана около 2-3 кг каракуда а нашия събеседник хвана 5-6 каракуди защо почти през цялото време гонеше шарана и амура на царевица.Докато бяхме там се извадиха 2 амура.Единия около 4кг а другия 500-600гр.Нямаше и помен от шарана цял ден.Таксата днес беше 4 лв(обикновено е 5)защо ли?Арендатора каза че днес или утре щяли да му карат 1т каракуда и 200кг шаран.Рибата не се плаща.Снимки нямам защото нямам фотоапарат а телефона ми няма камера.Винаги съм давал вярна информация и затова не се съмнявам че ще се усъмните в думите ми.Така със около 10кг каракуда и счупен директен завърши нашия риболовен излет.
Успех на всички и наслука!
Написах темата тук защото нито е за успешни нито за неуспешни.
Днес преживях много радост и много мъка.
Приятел на бащата беше ходил преди 1 месец на този водоем и се върна с отличен улов.Беше хванал много каракуда(4-5кг) 3-4 шарана(по 1-1.5кг) и 1 амур(4кг) В 6:00 тръгнахме аз,бащата и този същия човек за Зелениково с надеждата за шарани и амури.В 7ч бяхме на водоема и имаше само 1 човек което беше малко изненадващо(друг път по това време има бая хора).Започна разпъването на новите ни директни 7мици.Всичко си вървеше екстра.....и по-едно време при едно замятане се чу прасс лекичко(тва още в началото към 8ч) и аз изтръпнах.Огледах пръчката и не видях видими поражения.Започнах да си вада каракуда след каракуда и на почти всяко замятане се чуваше странен(лош) звук.По едно време към 11ч гледам 3тото коляно е някак криво.Приближавам и кво да видя.Ужас.Лака е одраскан(почти в основата на секцията)

Успех на всички и наслука!

-
- новобранец