Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Въпрос относно ваглер
Модератор: Paublo_Eskobar
- dimitar.binev
- новобранец
Въпрос относно ваглер
Здравейте колеги!!
От чисто любопитство искам да ви задам един въпрос.Става въпрос за риболов с фиксиран ваглер.Някои го фиксират с адаптери други пък със съчми от двете страни.Чудя се дали може на мястото на съчмите, с които го фиксираме да сложим два стоп възела от двете страни като между стоп възлите е ваглера и между тях няма разстояние.Тоест да заместим съчмите, с които фиксираме ваглера с възли.
Дано сте ме разбрали какво имам в предвид 
От чисто любопитство искам да ви задам един въпрос.Става въпрос за риболов с фиксиран ваглер.Някои го фиксират с адаптери други пък със съчми от двете страни.Чудя се дали може на мястото на съчмите, с които го фиксираме да сложим два стоп възела от двете страни като между стоп възлите е ваглера и между тях няма разстояние.Тоест да заместим съчмите, с които фиксираме ваглера с възли.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Въпрос относно ваглер
Възлите няма да издържат на натоварването при замятане. Ако не става дума за много лек ваглер не мисля, че е добър вариант.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Какво ще кажеш за това? http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=4456 

В тоз гьол,риба няма!
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
6 кинта за един адаптер....за мен са си множко.
Преди време си измайсторих 4-5 бройки сам и доста добре се получиха, щом ми вършат работа, въпреки че рядко ловя на мач.
Метода на изработка го видях в ето ТАЗИ тема на колегата butnik, много БЛАГОДАРСКО за което
Преди време си измайсторих 4-5 бройки сам и доста добре се получиха, щом ми вършат работа, въпреки че рядко ловя на мач.
Метода на изработка го видях в ето ТАЗИ тема на колегата butnik, много БЛАГОДАРСКО за което

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- CrossFire
- разбира нещата
От този тип, застопорявам със съчми.

Използвам ги в плиткажи, до растителност, където предпочитам да имам по-малко утежнение по линията.
Ваглери до 10гр. може да застопориш и със силиконови стопери по влакното, като от долния край слагаш 2 броя, а отгоре 1.
За над 10 гр. препоръчвам конектор.

Използвам ги в плиткажи, до растителност, където предпочитам да имам по-малко утежнение по линията.
Ваглери до 10гр. може да застопориш и със силиконови стопери по влакното, като от долния край слагаш 2 броя, а отгоре 1.
За над 10 гр. препоръчвам конектор.

- dimitar.binev
- новобранец
Благодаря за бързите отговори!! 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Конектора на Стонфо е 1гр.да се има напредвид
Това е конекторът ,който използвам над 10год без промяна във вида му.За да сте сигурни,че ще ловите винаги без да ви се размества ваглера и съответно дълбочината фиксирайте с конектор ваглери над 4гр.Фиксирането със съчми е за плитки водоеми и при капризни риби,основното утежнение е при плувката и се използва най вече при стиковете-прав ваглер с малко собстевно утежнение или липсващо такова.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Най-добрия начин за фиксиране е с по 2бр силиконови стопери за влакно, от пред и от зад на плувката. А на самия ваглер(перо) се навива оловна тел с цел да има няквкао утежнение в основата за да лети. Метода е в пъти по-ефикасен от стопирането със съчми или с някви адаптори. И тук естествено има малка тънкост, пред стопираното перо се маже влакното 5 см с маркер за мач, така няма никакъв шанс да се изплъзнат стоперите!!!
Има ваглери със собствено утежнение на тях тел не им трябва...но са в пъти по-скъпи
Има ваглери със собствено утежнение на тях тел не им трябва...но са в пъти по-скъпи

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Стиковете /малките ваглери без собствено утежнение/ се фиксират само и единствено със съчми поради простата причина ,че се използват при риболов на пропадане при непрестанна стрелба на пелети/гранули/ или бял червей.Плувката застава в работно положение още с попадането и във водата и е готова веднага да отчете взимането на риба.Фиксираните съчми пък спомагат за по-далечно замятане.На рибарниците около Пловдив масово се използват тези ваглери,както и пелет ваглерите.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- lif3house
- разбира нещата
Георги Кръстев написа:Най-добрия начин за фиксиране е с по 2бр силиконови стопери за влакно, от пред и от зад на плувката.
- freako
- научил се да хвърля
Понеже вчера си поръчах едни паунови пера с цел да си правя ваглери бихте ли ми казали каква боя ми трябва? Знам, че черната е акрилна, а цветната луминисцентна обаче дайте някой линк към модел. Айде акрилната ще се намери в строителните магазини примерно ама тая луминисцентната в малки разфасовки от къде да я взема? Гледах в друг форум как се прави ваглер и там се ползваше боя в разфасовки като бебешки крем Бочко примерно.
Мераклия да се научи на мач-риболов 

- livinginchaos
- научил се да хвърля
Колегата Бутник го е обеснил. Адапторите и съчмите също спомагат и за по-малкото оплитания. За мен най-доброто свързване е адапторът на кралузо. С него имам, най малки проблеми. Използван правилно един пакет от три броя стига за години. Съчми използвам рядко, понеже се свалят, качват, раняват влакното и т.н.
Варианти и мнения хиляди.
Сега само ще се чудиш кой да пробваш,но това ще е най-добре защото така сам ще си прецениш за себе си.
И за да те замисля още малко ти давам и аз някое предложение.
https://www.prestoninnovations.com/Prod ... r-Adaptors
http://www.bristolangling.com/browning- ... pters.html
Сега само ще се чудиш кой да пробваш,но това ще е най-добре защото така сам ще си прецениш за себе си.
И за да те замисля още малко ти давам и аз някое предложение.
https://www.prestoninnovations.com/Prod ... r-Adaptors
http://www.bristolangling.com/browning- ... pters.html