Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
- thebigtourist
- новобранец
Re: Жребчево
Вчера забелязахме да пасат крави там, така че пешком със сигурност ДА, за автомобил не мога да гарантирамcfk написа:Колеги, знае ли някой дали в момента острова по средата е достъпен по суша ?
Как е положението на Косьовия ръкав и на Брезите? Аз мога да ви дам инфо от Червената пръст за шарани около 2 кила и каракуди и платики на дъно 

Вчера бях на язовира но все още няма достъп до острова с кола, има около 40-50 см за да се открие пътя.
-
- новобранец
Майната му на пътя
ами я кажете кво става на язовира дава ли,не дава ли
..Пълно мълчание от към риболов на това Жребчево !

КОТУИ, ТАКОЗ"
-
- ще става разбирач
Колеги, бях петък , събота и неделя на "мантинелата", под гората в посока село Паничерево. Пробвах на блесна сутрин и вечер. Захраних едно петно и за мирна риба. В петък сутрин беше голям студ. Костура подивя за кратко и сутринта със сина ми направихме по 15 броя. Излизаше дребен - около 150гр. и няколко по 250 - 300. Удариха и две щучки ,толкова дребни ,че ме доядя и обратно във водата.През другите 2 дни се затопли и беше слабо. Само в неделя удариха няколко по 300 грама.През деня си бях захранил петно в търсене на платика. първия ден улових само една-около 300 - 400 гр. и червеноперки. През втория ден захраних по тъмно и докато се мотах по смяната на такъмите на местото дойде колега. Стоя до 14.00 часа и улови около 7-8 платички със същия грамаж. След него продължих да храня до вечерта и аз улових толкова, едно шаранче около 400 грама, с което се целувахме преди раздяла.на третия ден рано сутринта захраних и събрах всичкия дребушляк от язовира. не ми даваше да заметна. Докато падне стръвта /шарен и бял червей/ и го нямаше. Така до 15.00 часа. След това дребното се загуби и дойде платиката. Улових около 15 , плюс червеноперки, но едри. Така до 17.00. Водата всеки ден спадаше с около педя и докато като пристигнахме към моста водата бе до коляно ,в неделя към 18.00 вече се минаваше по дъното. Мястото беше прилично, но много мръсно. Има толкова изоставен боклук ,че не е за поглеждане. Съжалявам ,че не нося фотоапарат ,за да го покажа.
Христо - наслука на всички
- kokho
- научил се да хвърля
Някакво движение на по-едри риби по Жребеца колеги? Искам да питам и за удобни места за риболов и лагеруване да има повечко гора,ако може да ми препоръчате някое место ще съм много благодарен.Поздрави. 

- S.Koychev
- разбира нещата
Привет,неделя смятам да направя един риболов на Жребеца.Мястото което съм решил да пробвам е Дартанелите,някой ако е ходил скоро нека каже как е нивото и активността на рибите.
Тия дни го дават по хладно и си мисля че ще има добри резултати.
Тия дни го дават по хладно и си мисля че ще има добри резултати.
Ribarche
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тогава ще има състезание по тролинг , та точно дарданелите не са най-подходящото място в случая защото от там се минава към боклуците и се сещаш какво означава това
! Дори самия водоем изобщо не е удачен при подобно мероприятие с над 200 лодки състезатели и поне на половина свободно ловящи
По добре се насочи другаде за да не съжаляваш !

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Те хубаво ще ходят към боклуците,ама заради ниското ниво там вече има островчета и дънери на 5см под повърхността.Малко е рисковано в момента по тия места за хора които не познават релефа,а 100% ще има доста такива.
Преди 4-5 години бях свидетел как двама ентусиасти с новата си лодка "леко"заораха точно пред боклуците
Преди 4-5 години бях свидетел как двама ентусиасти с новата си лодка "леко"заораха точно пред боклуците

ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Случва се постоянно по това време на годината с аджамии без сонар и не познаващи локвата 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
водата спада с окло метър за ден риболова не върви
Кажете как е положението по язовира. Интересува ме предимно за риболов на шаран и амур с разпъване. Ако може да кажете как е нивото и кои местности са подходящи по това време (и достъпни с лека кола), че скоро не съм посещавал язовира.
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Отиди на конарското дере,или на боклука.В момента там вадят класни риби от ямите.Мои познати са там вече 1месец и имат по десетина шарана и амури от 10кг+
Разпъват на 100-150м през коритото на реката в ямите.Трябват ти поне 4-5 дена добро хранене(2-3 чувала с царевица
) за да имаш успех.Иначе на дъно и на пружина можеш да начешеш крастата с платички и каракуди
А нивото продължава да си спада,още седмица и може да се покаже потъналия мост.
Разпъват на 100-150м през коритото на реката в ямите.Трябват ти поне 4-5 дена добро хранене(2-3 чувала с царевица

А нивото продължава да си спада,още седмица и може да се покаже потъналия мост.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
Язовира дава доволно риба тази година но дребна като цяло каракуда червенопера и платички.Епизодични едри платики над кило две но за цял ден една единствена и другите малко по-големи от шамарче.Шаран все оше нямам хванат(на перо или дъно-фидер)Дано като позахладнее да се поразмърдат по-едрите рибоци.
Някой може ли да ми прати на лично карта с местата? Преди я бях гледал в тоя форум ама забравих темата..
Иначе и аз миналата седмица извадих платичка 44см към кило и половина. (на око понеже нямам кантар)
Иначе и аз миналата седмица извадих платичка 44см към кило и половина. (на око понеже нямам кантар)