Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Gutierez
новобранец
новобранец

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от Gutierez »

Колега, това не беше подигравка. Просто наистина е смешно /поне за мен/. Човека, ако ме питаш въобще не се е потрудил, та дори и малко. Ако го беше сторил, нямаше да размахва тоя гръмоотвод, а щеше да си вземе един що годе добър спининг за скромните 40 лв и нещата щяха да изглеждат по коренно различен начин. Не можеш да рекламираш воблери, размахвайки 6 метрова тояга... Все едно да произвеждаш ония щекарските плувки /близалки ли им казваха/ и да ги поднасяш с някой 1.58 УЛ и да почнеш да им задържаш.... примерно.

Не се иска кой знае какво, за да стане що годе един гледаем клип....

За воблерите ръчна изработка, имам голям афинитет и закупувам редовно или поне когато мога. От доста сръбски майстори съм купувал, както и от воблерите на Христо Златев в БГ. В Унгария има няколко добри майстори на воблери, с които ме снабдява местно момче. Харесвам добре направените играчки.

И последно аз не бих хвърлил 1000 лева от масата за каквото и да било, ей така. Просто се опитвам да пазарувам умно и това което ми се струва добро, което не е задължително да е на ненормална цена, но не може и да хептен без пари :wink:
lord_seven
новобранец
новобранец

Мнение от lord_seven »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Почти съм сигурен, че и в София в един магазин ги има, но ще проверя за по сигурно.
Kaligula85
новобранец
новобранец

Мнение от Kaligula85 »

И аз си бях поръчал 4 и цената беше 20лв. и 20ст., като 4,20 е доставката. Т.е. воблерите излизат по 4лв. Честно казано не съм ловил много на тях, няколко пъти само ги пробвах и на 2 пъти имах удър точно при приводняването на едната жабка, но не се закачи нищо.
eroucma написа:
Мунчо написа:Девет лева за жаба ли виждат очите ми?????
Ами добре не бяха по 9, а мисля че 8,50 или нещо такова. магазина във ВТ няма да го споменавам, че му правя реклама, а последно време не съм доволен от продавача в него.
Гледам, че си от Търново. Не знам кой е магазина, но не им пълни гушите, при все че аз 4 воблера вземам за по 4лв, те сигурно ги вземат за по 3. Драсни ми на лично да се разберем, ще ти дам мойте да ги пробваш.
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

Kaligula85 написа:И аз си бях поръчал 4 и цената беше 20лв. и 20ст., като 4,20 е доставката. Т.е. воблерите излизат по 4лв. Честно казано не съм ловил много на тях, няколко пъти само ги пробвах и на 2 пъти имах удър точно при приводняването на едната жабка, но не се закачи нищо.
eroucma написа:
Мунчо написа:Девет лева за жаба ли виждат очите ми?????
Ами добре не бяха по 9, а мисля че 8,50 или нещо такова. магазина във ВТ няма да го споменавам, че му правя реклама, а последно време не съм доволен от продавача в него.
Гледам, че си от Търново. Не знам кой е магазина, но не им пълни гушите, при все че аз 4 воблера вземам за по 4лв, те сигурно ги вземат за по 3. Драсни ми на лично да се разберем, ще ти дам мойте да ги пробваш.
Здравей, да разбирам ли, че си от Търново?
Аз уча там и много ще се радвам да се запонзая с други хора- запалени по спининга.
Казвам се Светлин! :)
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

От показаните на тъй нареклият се lord_seven,имам почти всички модели,в по два.Не съм гледал ни клипове,нито съм правил предварителни разследвания какъв е този човек;дали може да лови риба;какви са му такъмите;дали сам изработва воблерите и пр.Изработката на воблерите е качествена,досега не ми е продавал дефектни,цената, като за другия край на Родината, е повече от задоволителна в скапаната ни пазарна икономика.Не ме разбирайте криво,бих си купил и от всички споменати от вас БГ и сръбски производители,ама какво да направя,като те нямат правилна пазарна политика и по никакъв начин не са ми предлагали,нито пряко,нито косвено,продукцията си :lol:
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Колеги,
мисля, че ако искаме "да ги стигнем" сърбите, това начинание(воблеростроенето) трябва да се поощрява и стимулира. Дори и някой майстор да не прави най-добрите воблери, той ще "зарази" други с това хоби и рано или късно ще се пръкне нещо много добро. Колкото повече дадена дейност се популяризира, толкова по-добре. От друга страна, това е товрческо производство, при което няма експлоатация, не се перат пари и като цяло е една полезна дейност.
Най-лесно е да се пазарува от доказани производители. Но по този начин, не се дава шанс на малките, които в много случаи, могат да дадат нещо ново и интересно :!: Подкрепяйки само големите, съдействаме за монопола им и произтичащите от него явления - експлоатация, прекомерно забогатяване на отделни индивиди, крадене на идеи и т.н.
След лявото отклонение, бих споменал, че така не даваме шанс и на себе си да открием нещо интересно, а чакаме някоя голяма компания да ни го поднесе.

Конкретно за ръчноизработените воблери - убеден съм, че могат да бъдат много успешни, особено за човека, който ги прави. Могат да бъдат изработени индивидуално за някой водоем, съборазени с дълбочините му, предпочитанията на рибите в него и т.н. Могат да бъдат съобразени дори с такъма на риболовеца, който ги прави.
Не случайно сръбските воблери са толкова успешни у нас - тамошните условия са подобни.

Не е изключено воблерите на даден майстор да не дават резултат при нас, но при него да са много успешни. Така че, не е редно след няколко замятания , да се обявява категорично, че даден воблер не става.
Лично мое мнение е, че всеки "играещ" воблер, без дефекти, може да даде резултат при определено стечение на обстоятелствата :lol:

P.S. Относно рекламата на човека - да смешна е :lol: Но в крайна сметка, рекламните му умения нямат нищо общо. Да не забравяме също, че воблери купуват не само спинингистите - дори и най-големите аджамии имат по 2-3 в кутишките си.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
nissana
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nissana »

Има много сериозни български майстори.Мунчо ги изброи повечето,но забрави Коко от Свиленград,но той работи само за лично ползване .А ето и К.К.-Изображение
Изображение
нови са,малко хора ги имаме,но си траеме,та да ловиме повече от другите :lol: :lol: :lol:
nissana
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nissana »

Ще помоля някои колега да отвори снимките,че ще полудея :evil: преди ми се виждаха,кво стана сега?????
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Изображение
Изображение
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Миналата седмица взех два от въпросните воблери. Еднаква изработка, само цвета различен между двата, а ми се струва, че единия гази повече от другия. :roll: След два риболова нямам удар на тях. :roll: Сякаш малко се разочаровах... :roll:
nissana
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nissana »

Не знам от кои си взел.А то,че няма гаранция за удари-няма много риби,за съжаление.Аз завчера взех един двуделен,много интересен цвят-първа проводка и удърче :D Но тоя номер съм го правил и със спасовите,та може и късмет да е.....
kiaro79
новобранец
новобранец

Мнение от kiaro79 »

Може да липсва някоя снимка на риби с размера на цигара на дъното на мивка.

Воблерите ловят много прилично на Огоста край Манастирище
Прикачени файлове
2012-09-01 07.41.44.jpg
2012-09-01 07.41.44.jpg (73.02 KiB) Преглеждано 2106 пъти
2012-08-19 18.29.36.jpg
2012-08-19 18.29.36.jpg (112.95 KiB) Преглеждано 2106 пъти
kiaro79
новобранец
новобранец

Мнение от kiaro79 »

Колега, моля прегледай правилата, преди следващия си пост във форума.
Благодаря!
chirusa
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Колега kiaro79, маломерките са за пускане , а не за хрускане :wink:
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Мене да питаш, освен в много редки случаи, всяка риба си е за пускане, а не за хрускане, но...Въпрос на виждане от конкретния човек :)
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”