Риби и емоции на спининга.

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
peterman
новобранец
новобранец

Re: Първи риби и емоции на спининга.

Мнение от peterman »

И аз следя с голям кеф темата. Кефи ме много когато всичко е докуметнирано по-този начин!
Още по ГОЛЕМИ успехи и за напред!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Дойде Неделя и хайде пак надвечер, едно бързо тоя път излетче, на реката,на същото място където изкараха големия сом, а аз неговия внук. Мислех си :
" Айде сега е излет N10 трябва да има нещо барем към 10 кила :lol: "
Бях с един друг приятел. Той беше взел доста тежкия такъм за спининг, само плетняка му беше 0,30 :shock: С това чудо прасе да вържеш няма да се скъса...ама доста неглижиран и грубоват такъм си беше взел :lol: :lol: Слизайки от автомобила към 18 часа и двамата почнахме да оглеждаме какво е положението, а то беше следното : Срещу нас "големия майстор" дето хвана големия сом разпънал няколко дънни и 1 сара, която я забеляза моя приятел. Над него застанали 2ма хайвани разпънали по 1 дънна и мятат със спининга. Под него пък 3ма баш българи седнали под сенките и лупат ракии...гърмят с патлаци и джамбуре голямо - гьола е техен. Един друг пък си правеше олимпийски маратон - преплува реката през течението 5-6 пъти. Да не говоря, че едни малчугани към 19 напрао си на изгониха..те не виждали баня ве :D
Един удар нямаше (за 1 час мятане), е ние си знаем, че ше е така ама да пробваме във вира как е хавата.....никва работа. В горната, в долната част няма никакво движение.
Придвижихме се надолу по течението и на 700-800 метра от вира видяхме кефалите да си гонят устремно мухите отгоре. Помятахме и там около 30 минутки. Клъвна ей това чудно кефалче, което спаси поне мен от валата :lol: :
Изображение
Удари ми още 2 пъти и това беше. Ясно е, че ще има и такива дни и случки няма как така е в рибарллъка - има и силни дни има и слаби. Важното е риболова да продължава :D
Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

JettroniX написа: Срещу нас "големия майстор" дето хвана големия сом разпънал няколко дънни и 1 сара, която я забеляза моя приятел. Над него застанали 2ма хайвани разпънали по 1 дънна и мятат със спининга. Под него пък 3ма баш българи седнали под сенките и лупат ракии...гърмят с патлаци и джамбуре голямо - гьола е техен.

Въобще не се чуди за панаира. Винаги ,когато се изкара хубава риба на дадено място и следващите 1-2 седмици,става панаир на простотията и суетата. По принцип би трябвало на това место да има и друга риба с подобни размери,ама при тая дандания едва ли ще се излъже да удари на някой. Важното е ,че си отървал валата и както сам каза:
JettroniX написа: Важното е риболова да продължава
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Важното е че си бил за риба :wink:
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
Georgi.Nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от Georgi.Nikolov »

ЕЙ НА ТОВА МУ СЕ ВИКА РИБАР ... ЩЕ ВЗИМАМ ЧАСТНИ УРОЦИ :d :):)
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Браво майсторе :drinkers:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Georgi.Nikolov написа:ЕЙ НА ТОВА МУ СЕ ВИКА РИБАР ... ЩЕ ВЗИМАМ ЧАСТНИ УРОЦИ :d :):)
Хехе няма проблем. Ще се радвам да предам наученото до сега :D
Събота и Неделя до обяд бях на Марица с една нощувка с едни приятели. Те разпънаха по 2 - 3 въдици на царевица и пиявица. За 2та дни само едно сомче на пиявица :lol: . Аз метнах една дънна на царевица, но така и не удари. Надвечер се развъртях със спининга. Тука вече става интересното :)
Застанах в края на вира, където бяхме :
Изображение
Започнах да мятам и да прибирам воблера от течението към мен. Всичко беше като по план. В тоя бързей играеше доста кефал и распер. Метнах първо да пробвам с един китаец да пробвам как е хавата - дали има закачки най-вече ;) След като смених 2 китаеца сложих Салмо Екзекутра с разцветка на кефалче. Не бях хващал на него до сега нищо. Освен един нереализиран удар на сом. С първото замятане пръта се сгъна и хоп първата риба вече е на сухо..хаха севтее :
Изображение
Релийза от стръмния бряг :
Изображение
Изображение
Изображение
След 5 минути отново удар и хоп към кепа се насочва тоя малчуган :
Изображение
Изображение
Екзекуторът си свърши неговата работа. Просто като си иска тая разцветка рибата резултата е налице. :rolleyes:
Удивен съм как такива мъници атакуват и налапват воблери колкото, че и по-големи от устата им :
Изображение
Айде мерси за тръпката и довиждане ;)
Изображение
Изображение
Помятах още 15 минути, но ударите спряха. Сложих плиткогазещата рапалка и айде на 2рото замятане и бум ей тоя мъник се скрил в бързея да дебне :
Изображение
Изображение
Много приятно съм изненадан, че удари точно в бързея :D
Изображение
..и така изненадите не спряха до тук ! След 10тина минути замятане точно на 3 метра пред мен след поне 50 проводки закачих воблера. Хем с плиткогазещ воблер до 90 см. :smt013
Опънах плетеното насам,натам, с пръчката си поиграх и не става и не става. Реших, че времето е топло и една баня няма да ми се отрази лошо :
Изображение
От многото опъвания и загребвания с кепа и с дръжката на кепа плетеното се скъса и воблера остана под водата........ :evil: Поседях си във водата и реших да....копам с дръжката на кепа в пясъка. Усетих, че пак съм закачил чувал с 2тона пясък :shock:
Изображение
....и воала даже и воблера е там :
Изображение
Тоя път не бяха 2 тона пясък, а 1 тон :lol: Ей много зор с тия чували, като черна котка са ми. Това са чували отнесени от голямата вода, от някви скъсани диги. Просто няма друг начин или може и да има как да се озоват във водата.
Така приключих краткото мятане на изкуствена примамка и се прибрах в бивака да съхна.
Късно вечер пак пробвах на изкуствена примамка тоя път с един колега от компанията, но нямахме удар. Колегата реши да се премести 2 метра над мене и да помята още 2-3 пъти. Ей Богу слуката му се усмихна на моя колега - точно на 2 метра от мене, на 3тото мятане на 2 метра пред нас му удари тая красавица 1,89кг на бяла клатушка. Без проблем му я кепчосах. Имаше яко подскоци :) (снимката я направихме на сутринта ;) ):
Изображение
Така доволни се насочихме към масата и ударихме по няколко ракий.
На сутринта помятах пак на мястото, където я хвана колегата :
Изображение
Ето го и изгрева :
Изображение
Нямахме повече удари за съжаление. Към 11 разтурихме бивака и си тръгнахме. На тръгване спряхме под бента под помпената на Черногорово и метнахме там. Единствено имах подгонване на воблера пред мен на брега от една щука около 700гр. , но като видя моя колега, щото той до мен мяташе и се отказа от атаката и се скри. Вече ще забраня да седят и да мятат хора на по-малко 5м от мен....просто нямам кяр :lol: :lol: :lol:

Върнах се Неделята към 14 часа от Марица и легнах да заредя малко "батериите". ДА АМА НЪЦКИ. Един прител ми звъни към 17 часа и ми вика "Ай за риба на Марицата" Как да му откажа просто :lol: Отидохме и почнахме да си мяткаме . Един пич закачи към 19 часа някво голямо добиче и отидохме да гледаме ваденето. Изкара доста добър сом. Измерихме го с моето кантарче - 6,85кг. Страхотна слука ! Удари му на Хорнет 6см/14гр. разцветката вече не я помня. Отидохме да мятаме на изтичалото на вира. Там пък едни закчаки да не ви разправям. Щях да оставя 2 воблера обаче плетеното ме спаси!
Ето един пример : с неговата якост успях да строша един камък на ,който се бе закачил воблера. Някакъв от варовиков тип ми се струва, че е :
Изображение
Тръгнахме да се прибираме с моя френд капотирани :D :oops: На връщане видях колата на колегата Vid и спрях да си поприказваме. Видяхме се така на бързо, че той беше кацнал на един остров и си риболовстваше.
Всичко хубаво обаче моя приятел забравил фаровете на колата включени и акумулатора заминал. Звъннах на Vid и той ни оказа помощ. Ще извиняваш пак Vid ако сме ти развалили риболова :smt023 :oops: :D
Изображение
peterman
новобранец
новобранец

Мнение от peterman »

отново много добре сте си изкарали! Много готини излети правите и то все отървате капо-то!
Браво!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Вторника с брат ми отидохме на бента откъм Брод. Е таква навалица в делничен ден просто никога не бях виждал там :shock: Сумати хора разпънали дънарки,плувки...като мен бяха 5 човека със спининг. Айде пак ше е тегава работата... Сложих един Хорнет H4S DB и мятах в баластриерата (там където в началото на темата хванах голямата щука) с надеждата вече да го севтосам, че от няколко излета насам, откакто съм го купил не ми е донесъл и 1 удар. Сложих го с презумцията за костур, щуклета или кефали. :)
На 5-то 6-то мятане и се закачи севтето :
Изображение
Нямах кохер или клещи и си отидоха 5 минути и много кръв от моя страна докато изкарам 3-ката. Помятах още 30 минути ама нямаше изглед за риба. Отидох на главното течение , а там абсурд да метна с воблера, щях да им събера на половината хора дънните. Отидох по-надолу по островчето и си почнах да мятакм в плиткажите. Нямаше удар. Преместих се в края на баластриерата, че видах доста бесни щуклета да гонят яката.
Сложих малкия Хорнет и на 2рото мятане пак щучка :lol:
Изображение
Изображение
Ей колко е голяма :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
С нея и закрих риболова, че ме налегнаха комарите, а си забравих спрея :axe:

Тия дни ще ходя нагости на чичо ми в Тополовград и смятам да помятам на Тунджа в участъка Княжево-Срем. Видях преди 3 седмици, че ги бяха напердашили яко колегите от форума. Дано имам слука на нещо по-едро пък каквото и да е то :P
Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

:smt023 :smt023 :smt023 Поздрави за поредните успешни излети.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Привет отново на всички :smt006 !!
Ето и поредните излети за сезон 2012, които направих :
Излетите бяха съответно Петък и Събота на река Тунджа в участъка Княжево-Срем.
Петък ставане сутринта и отиване на моста малко след Княжево да се запознаем и видим за първи път с Тунджата.
Ето я и нея срещу течението на моста :
Изображение
и по течението :
Изображение
На пръв поглед адската джунгла покрай бреговете й, впоследствие така и се оказа :D
Направи ни впечатление, че сутринта не скочи и една рибка под моста. Върнахме се в селото и хванахме разклона за Срем да търсим места покрай пътя. Местата се оказаха в крайна сметка малко, но намерихме едно разкошно и се настанихме тука, а Слънчо тъкмо се показваше над хълма там :
Изображение
В ляво от мен чичо си запази едно местенце да мята плувката :
Изображение
...,а в дясно това беше положението :
Изображение
Много хубав вир. Широк и протяжен с адските подмоли и върби от 2те страни.
Оставих на това място моята рибарска бригада и тръгнах срещу течението нагоре да търся места за спининга. Оказа се, че местата бяха малко. 1 км нагоре ходих пеша и само на 3 местенца успях да заметна. Срещнах се с 2ма колеги, които въртяха на блесни, но нямаха удари. Виждаше се да гони хищник типично по расперски. С големи надежди замятах. Исках на всяка цена да ударя распер, тъй като все още нямам тая риба в актива си тоя сезон. Сменях всякакви железа, воблери и на туистер метнах, но удар нямах, нито пък колегите.
Преместих се по-нагоре от тях - там където започва вира. Супер местенце спор няма. Там пак се почна честата смяна на примамки. Хвърлях 30-40 метра надолу по течението и прибирах до край ала работата взе да замирисва. Инак дребен хищник гонеше. Метнах ей тука в страни от мен пред дървото и покрай брега и проводих :
Изображение
Намотах 1м и бум удар и след малко тоя раиран разбойник се скрил да дебне там :
Изображение
"Супер значи можело" си казах :) След това 1 час и 30 минути празни замятания. Няма такова чудо такъв хубав бързей, а рибата къде ли беше ми стана много чудно!
Помятах и на мястото, където бяха брат ми и останалите, но и там празни замятания. Общо 5 часа риболов със спининга и само 1 риба да клъвне си беше утрепия. Аз не мога да повярвам и сега на това, което се случваше. Метнах на плувка на бял и почнах да цъкам едри бабки и уклей. Излизаха и редки каракуди и костури. Костура си гонеше на малка рибка на дъно, а на спининга не ще да чукне. Луда работа. Смених 15 различни примамки за костурец...ама курец. Не иска да подгони и това си е. Излизаха и такива расперчета :
Изображение
Към 15 часа се преместихме надолу по течението за да търсим нови места евентуално за Съботата. Ей на къв голям вир пак бяхме ама не ще да вземе нищо по-едро и хищническо. Към 17 събрахме сергиите и се прибрахме да оправяме масата за мухабета. Вечерта пиене ядене и на сутринта пак по реката. Посетихме пак онова хубавото място. На плувката на рибе ударих един кефал около 350 гр. и баща ми закова една щучка 25 см някъде. Нищо работа. На спининга отново празни замятанеия.
Само ще ви покажа една малка част от вировете, които посетих със спининга. Разкошни места, просто красота, но не искаше да удари риба в протежение 2км надолу по течението.
Изображение
Този е под моста на Срем :
Изображение
От моста какви кефали видях до една върба :rolleyes: по 700-800гр поне, но нямаше как да се метне на това място. На изключително непристъпно място се въртяха. Ни от брега да метнеш, ни от моста.
Инак в реката дребосък много. Предимно кефал и уклей :
Изображение
Изображение
За 2 дена само 1 костур е резултата и нито един удар поне на риба. Много жалко ми стана. Такава хубава река, а да не поиска друга кьорава риба да удари в тоя участък......
На тръгване поснимах за малко тая стара воденица :
Изображение
Качих се по тия стълби за да добия още по-голяма представа за разрухата :
Изображение
Вътре гледката :
Изображение
Изображение
Сбогувахме се с Тундажата със смесени чувства. :cry:
2013 може пак да отида и да си пробвам късмета :lol: Направо ме е срам като пиша тоя пост, но това е положението. Може да не съм бил на правилните места или има някаква друга причина породена от мен, от други хора или други фактори :oops:
Поздрави и до следващия път :smt023 Сезонът продължава :smt045
Изображение
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Здравей колега, само 2 неща искам да кажа.
1. Никой от нас не е застрахован от валат, капо- наречи го както искаш. Особено при спининга, отделно от това не забравяй, че си бил на непознато място и е трябвало да се ориентираш в обстановката. Ти въпреки всичко си се справил и си намерил верният път поне с едно костурче, сам каза че другите които си срещнал с блесните и това са нямали. Продължавай така и за напред- винаги ще има по слаби дни, но това не трябва да ни спира, а само да ни мотивира другият път да търсим по целенасочено, за замятаме по точно и да газим по тихо :lol:
и 2. Евалати за изчерпателната тема, чудя се само защо всички теми в " Моя риболовен излет" не са така добре структурирани и подкрепени с подробни обяснения и снимки ( аз затова не пускам теми за моите излети защото немога така добре да си подредя нещата) - продължавай така и за напред да ни радваш с подробните си излети - чувстваме се все едно сме там.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

JettroniX написа: Вечерта пиене ядене и на сутринта пак по реката.
За 2 дена само 1 костур е резултата и нито един удар поне на риба. Много жалко ми стана. Такава хубава река, а да не поиска друга кьорава риба да удари
Сбогувахме се с Тундажата със смесени чувства. :cry:
Сезонът продължава

:smt023 :smt023 Поздрави за излета. Аз лично не виждам за,какво се впрягаш чак толкова. Направил си излет на ново и красиво място. Както сам казваш "Вечерта пиене ядене и на сутринта пак по реката" по-хубаво от това здраве му кажи. Слагаш излета в графа валатни и чакаш следващия излет. Излета си е излет даже и без риба.
" Сезонът продължава" Поздрави и...:partyman: :drinkers:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

danev69 написа: :smt023 :smt023 Поздрави за излета. Аз лично не виждам за,какво се впрягаш чак толкова. Направил си излет на ново и красиво място. Както сам казваш "Вечерта пиене ядене и на сутринта пак по реката" по-хубаво от това здраве му кажи. Слагаш излета в графа валатни и чакаш следващия излет. Излета си е излет даже и без риба.
" Сезонът продължава" Поздрави и...:partyman: :drinkers:
Наздраве и от мен и поздрави на всички съфорумци четящи темата! Сега пием с баща ми по някоя мастика и правим разбор на кратката ни почивка. Всичко беше на макс особено фамилното събиране, а относно излетите вече е ясно, че това няма да е първото и последно посещение на тази красива река :) :smt109
Удоволствие за мен е да споделям всеки едни излет с вас колеги, пък какъвто и да е бил той. Естествено аз също се радвам и за вашите успехи и чета с голям интерес вашите премеждия и емоции ! Все пак за това сме тук в този форум :smt023 :smt041
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Красимир Атанасов написа:Израстваш браво!!!!!
На 13 септември се прибирам в Бг,дай ми на лични адрес искам да ти подаря една рапала която си купих тука от Швеция.Пробвал съм я точно веднъж.Поне да я сефтосаш както се вика.Не го пиша това защото нямаш пари или нещо такова,да не ми се обидиш,просто искам да ти направя един подарък за ентусиазма които имаш.Ако искаш мога и на снимка да ти я покажа.
Така да се похваля, че пратката на колегата Красимир Атанасов е вече приии меен !! :D

Изображение

Сигурен съм, че ви е адски любопитно какво ми е подарил колегата :P
Ето и изключително готиния му подарък !! :
Изображение
Изображение
Изображение
Колега Атанасов, с кеф ще севтосам рапалката за теб с някой сом или щука. Много съм ти благодарен за направения подарък !! Просто нямаш равен! Много си печен ЕВАЛА :smt041 :smt023 Сега за тези по-големите воблери мисля за следващия сезон да си взема някоя по-хеви въдица и на тях да им направя бойното кръщение, че бая големи телета ще се закачат на тях и на Агресора ще му дойде в повече май :lol: :P
Още един път БЛАГОДАРЯ за страшния подарък !!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”