около Бургас ????

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Psiliev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: около Бургас ????

Мнение от Psiliev »

Днес бях на 'Ясна Поляна". Влязох от към Ново Паничарево. Веднага след селото, след баира в дясно по "жълтия" път. Точно 4 км е до язовира, ако се следва най- добрия от всички прашни пътчета. Излиза се на югозападния край на язовира, на едно открито място, със следи от рибари- мизерници. Доста е дълбоко.
Дали от жегата (код "жълто"), дали от нещо друго само едно 10 см рибе на дънна се излъга. Върнахме го да вика приятелите си. Плувката цял ден не мръдна.
Дойдоха някакви двама с моторна лодка да правят забележка, че язовира е вододайна зона и бил стратегическо място и риболова, и дори излетите били забранени. Не се легитимираха, но бяха любезни.
Казах им, че имам риболовен билет и че язовира не е забранен. Взеха да ми разправят нещо от вида, че било забравено да го забранят, че заповедта на министъра не струвала, защото по някакъв закон ... не знам какво си.
Не ни изгониха веднага, но ни казаха, утре да не ходим ?!?
Минаха през всички хвърлили въдици- около 3-4 по видимата част на язовира.
В същото време, по средата на язовира много съмнително се поклащаха някакви бутилки, мясащи на шамандури , на около 50 м една от друга. Дали имаше нещо под тях- не знам.
Язовира има чудесен вид, но какво има в него не знам. Аз видах само бистра вода и жаби ;-)
Любител, ама страстен
P.S. Бракониерите да се дамгосват.
Аватар
Psiliev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Psiliev »

Днес яз."Ахелой" ("Бата") се отчете ;-)
2 слънчевки и 25 костурчета- 12-15 см. на бял червей.
Има и симпатяги колкото джапанка 40 номер, (25- 30 см), но на малка рибка. Колегата до мене ги вадеше ;-)
Влязох от към Габерово. Ако решите да минете от там, пригответе се за offroad. Пътя е ужасен от селото до язовира.
Има сравнително хубав път от към Бата. Там се излиза на стената. Може да се мине и от ляво и от дясно, но пеша. Колите се оставят на 20 м от стената.
Ако искате повече инфо- питайте.
Любител, ама страстен
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

На блесна не пробвали?Щом има и по-големи,може и да се хващат на блесна. :shock:
Аватар
Psiliev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Psiliev »

Може и да може на блесна, но аз нямах. Още се уча на рибарлък ;-)
Любител, ама страстен
Аватар
Psiliev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Psiliev »

Днес бях discoverer, демек "откривател". Из форума четох за един водоем и реших да мина от там като се връщах от яз. "Ахелой".
На първата снимка е показан къде се намира.
Изображение

На втората снимка съм показал водоема по- отблизо и позициите на снимане.
Изображение

Снимка от позиция 1, показва ъгъл "А"
Изображение

Снимка от позиция 1, показва ъгъл "Б"
Изображение

Снимка от позиция 2, показва ъгъл "В"
Изображение

Снимка от позиция 2, показва ъгъл "Г"
Изображение

Та въпроса ми е : "Някой ходил ли е там?"
Питам защото брега е много стръмен и не се вижда от къде може да се слезе. Единственото що годе удобно място съм го показал на втората снимка с червен пунктир. Може да се слезе, но долу ми се струва заблатено и с много папрат.
И втория ми въпрос е : "Ако някой все пак е слизал до долу, има ли риба и каква?"
Любител, ама страстен
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

аз съм ходил но и аз като теб да погледна само и то преди години..нямаше нито рибари ,нито направени места ..точно зад тухлената фабрика също има някакви водоемчета и канали и имаше направени много места за риболов но пак нямаше никой..по скоро там трябва да се пробва
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Вчера имах малко време и реших внезапно да спретна излетче с пикник със домочадието на мостовете след Твърдица.Понеже отдавна не съм ловил с плувка,а само със спининг реших да пробвам.От сутринта до обяд имах само плахи побутвания на плувката.Бях до първото мостче откъм Твърдица.През цялото време до обяд имаше изкарани 4-5 таранки от колегите,които бяха заели позиция до самия мост на устието на реката ,но откъм Мандрата.
Много тегав риболов,захранките не помагаха.Много е горещо и дъното е така обрасло,че такъма се оплита постоянно в огромни топки водорасли дори и на бой 1 педя.Почти не става за нормален риболов на плувка.Иначе ентусиасти не липсваха ама хич още от ранни зори.Риба не хванах,но пикника се получи.На обяд стана адска жега и се наложи да бягаме от там.
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

......
Та въпроса ми е : "Някой ходил ли е там?"
Питам защото брега е много стръмен и не се вижда от къде може да се слезе. Единственото що годе удобно място съм го показал на втората снимка с червен пунктир. Може да се слезе, но долу ми се струва заблатено и с много папрат.
И втория ми въпрос е : "Ако някой все пак е слизал до долу, има ли риба и каква?"[/quote]

Аз съм ходил там преди 2 години и ще споделя впечатленията си от въпросната баластиера.Изключително трудно достъпна вода.Единствено в двата края има две места за слизане долу.виждал съм да ловят и на двете места,има кутиики от бял червей по земята.Риби обаче не съм виждал.Може би защото ходих края на март месец.Тоест за риба не мога да кажа.Има още колеги,които са ходили но си мълчат.Преди години е имало едри шарани там.И пак ти казвам-в момента единственото място където да застане един риболовец само е в края със пясъка долу.Само там може да замахнеш без да се оплетеш в клони или да си счупиш пръчката.Много трудно място-но пък пробвай....те такива трудни места крият изненади. :) На снимка от позиц. 1 ъгъл Б е второто място но е навътре и трябва да се провреш през клоните и дърветата.По това време на годината ще е много залесено там и не може да замахнеш.Бреговете са много стръмни с височина около 30 метра.Всичко останало е широк пояс от папур.Трудно и то много .
Аватар
Psiliev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Psiliev »

Пробвах на блесна на яз. "Ахелой", но от към стената. Много е лош другият път и ще оставя някоя част от колата по него.
Резултата- "капо". Пробвах на дъно с бял червей. Червея остана доволен след 1 час къпане- цял и измит ;-)
Имаше пак на плувка на бял червей 5 костурчета около 15 см. На връщане минах през рибарския магазин. Имах 2.50 лв и вземах 5 бр едър сафрид и 1/2 кг миди. Чорбата стана страхотна и много бира изпи ;-)
Любител, ама страстен
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Малко инфо и от мен. Днес ходихме с двама приятели на канала край с.Дебелт /до "Промет"/. Резултата за около три часов риболов е по десетина Каракуди около 300-400 гр. Колегата извади и шаранче около 600 гр. Като се затопли след 10ч., активността на рибата рязко спадна. Заради папурите и водораслите ловихме само на плувка с директен.
Аватар
Patera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Patera »

Здравейте, колеги! Тъй като ми се очертава една разходка към Ново Паничарево и Ясна Поляна, да ви питам, стават ли реките там за спининг (и то по това време сигурно нямат много вода) или няма смисъл да го мъкна? Благодаря предварително!
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

спининг по бургаските реки???? :shock:

Това е вярно...май познавам пич,дето го е виждал. :shock:
http://lubopitno.info/ShOK-Krokodil-smu ... o-zalovyat
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Аз пък трудно мога да го повярвам, защото часто посещавам точно това място.Няма как и съвсем скоро да е пуснат от някой си на свобода предвид размерите му, които се коментират. Поживеем - ще видим.
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

Голема щука?
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Много по-вероятно. Езерото се обитава от много видове риби. Виждал съм щука с около 60-70 см. дължина, но извадена от бракониер с мрежа.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”