Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Браконери... Внимание !!! Ето ги....
Модератор: bobopeli
-
- научил се да хвърля
Re: Браконери... Внимание !!! Ето ги....
Браво за поправката,2 въдици за реката си е напълно нормално
Край Сливен яра минават редовно от известно време,и актове правят даже на такива с повечко тояги
Остава само да забранят вземането на шаран и амур дай боже
здраве и трофеи за всички които не изповядват ,хвани -пръжни 

Ето че Дунавски смешников пак се намеси с изклучително тъпите си коментарчета. Ако внимателно беше прочел какво съм писал щеше да рабере защо съм поставил тази тема. Но след като е малоумен дори не си е направил труда да прочете коментарите. А относно портокалите не виждам каква е връзката с темата,а още по малко че никога аз не съм коментирал нищо лично спрямо тъпата му личност. Нека някои от модераторите вземе отношение към личноста на dunavski ,защото ми писна да сере и маже по моите теми в форума.dunavski написа:Виж сеа реалчо тая тема я видях малко късно и късно ти отговарям макар, че няколко пъти си споменал ника ми. Тая тема ми прилича малко на "Крадеца вика дръжте крадеца" и следователно е доста лицемерно от твоя страна да снимаш дъртия като ти си същия. Ясно е че теб закона не те инетресува, а и малкото акъл който имаш няма да се промени явно не си успял да се оттървеш от същността си на селка пръчка докато си брал портокали в Испания. И щом толкова ти е чудно да винаги ловя с една пръчка най-много с две на язовир защото не съм шаранджия, а и нямам нужда от повече. Предлагам ти заглавието да го промениш на " Бракониери.... внимание!!!! Ето МЕ...." хахахаха
И така да обобщим:
Това , че си "шаранджия" в което се съмнявам (три пръчки и род-под не те прави такъв) не означава, че може да нарушаваш закона. И не снимай дъртаците, а снимай "големите риби" да та видим колко си ербап тогава.
за сметка на копувача!
- Georgi.Nikolov
- новобранец
Бракониер е човек който лови с мрежи и ръбове а също така лови нощем а не навсякъде нощем е позволено. Да най много 2 дъни и една плувка но с 4 вече си е и нарушение и бракониерство.
Може една дъна и една плувка за река е напълно нормално . А за язовири като тракиец е позволено 3 въдици дали ще са дъни или плувки човек си избира . А човека на снимките в момента си е нарушител на правата . Ако друг човек има билет може да седи до него а дядото да лови той да си почива. Но ако всички са негови няма какво да се лъжем за глоба си е или за предупреждение поне.
Може една дъна и една плувка за река е напълно нормално . А за язовири като тракиец е позволено 3 въдици дали ще са дъни или плувки човек си избира . А човека на снимките в момента си е нарушител на правата . Ако друг човек има билет може да седи до него а дядото да лови той да си почива. Но ако всички са негови няма какво да се лъжем за глоба си е или за предупреждение поне.
Това е последното. Само някой да уточни как се определя /тъмна/ част на денонощието, тоест от...ч. до ...ч. или...
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. (изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични или двойни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. (изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) да използват 2 броя въдици (пръчки) с монтирани до 2 броя куки (единични или двойни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
(2) (Нова - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Използването на тройни куки се разрешава само при риболов с изкуствени примамки и при риболов на хищни риби със стръв - жива или мъртва рибка.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., предишна ал. 2, изм., бр. 59 от 2012 г.) След еднодневен риболовен излет, при осъществяване на риболов в събота, неделя и на празнични дни риболовците запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 6 бройки. В делнични дни риболовците са длъжни да пускат обратно всяка уловена пъстървова риба. За всички останали видове риба риболовците запазват до 3 кг, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. В случаите на улов на жаби и раци задържат до 50 екземпляра. В случай на улов на количество, по-голямо от определеното, уловените екземпляри се връщат незабавно във водата независимо от състоянието им.
(5) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., предишна ал. 4, изм., бр. 59 от 2012 г.) Любителският риболов се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни на седмицата, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1.
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. (изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични или двойни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. (изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) да използват 2 броя въдици (пръчки) с монтирани до 2 броя куки (единични или двойни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
(2) (Нова - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Използването на тройни куки се разрешава само при риболов с изкуствени примамки и при риболов на хищни риби със стръв - жива или мъртва рибка.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., предишна ал. 2, изм., бр. 59 от 2012 г.) След еднодневен риболовен излет, при осъществяване на риболов в събота, неделя и на празнични дни риболовците запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 6 бройки. В делнични дни риболовците са длъжни да пускат обратно всяка уловена пъстървова риба. За всички останали видове риба риболовците запазват до 3 кг, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. В случаите на улов на жаби и раци задържат до 50 екземпляра. В случай на улов на количество, по-голямо от определеното, уловените екземпляри се връщат незабавно във водата независимо от състоянието им.
(5) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., предишна ал. 4, изм., бр. 59 от 2012 г.) Любителският риболов се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни на седмицата, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1.
-
- Модератор
Не е никак сложно - от светло до светло.Няма как да се определи от час до час заради сезоните.Като се здрачи събирайте си такъмите, за да няма нарушение.
- Georgi.Nikolov
- новобранец
......а вече до два бр въдици по реките Вярно ли е и от кога?
-
- Модератор
Вярно е. От миналата година с промени в Закона. Забранени са също и голите тройки
Има го-дьрж,в-к бр 59 от 2012 г -изменение на т,24
А бе отворко ! В магазините продават ли се ножове? С нож убива ли се?taner11 написа:http://prodavalnik.com/mrezhi-za-ribolov-i8172525 даже не ги е срам да продават мрежи
Много сте отворени тук във форумите няколко човека, но и прости, тъпъпи, неграмотни и не на последно място комплексари. А кажи ми ТИ колко бракониери си изгонил от гьола, колко мрежи си нарязал или изгорил???
Това, че се продават мрежи не е нищо нередно, незаконно и скандално.
Лошото е, че се използват там, където не е разрешено.
Представи си, че си рибар от Шабла или Созопол, как ще се снабдиш с мрежа?
Втори вариант, имаш някаква локва под аренда, от къде ще дойде мрежата? Щъркела ли ще я донесе?
НЕ НА БРАКОНИЕРСТВОТО И НА ТЪПОТАТА !!!
-
- новобранец
Здравейте колеги, нов съм във форума, но не и в риболова. Тази тема ме накара да се смея доста неудържимо заради коментарите на някой колеги.
Искам да нахвърлям някои неща за размисъл:
Не е коректно да се порицават нарушители от НАРУШИТЕЛИ.Някой беше написъл, че няма значение какво е нарушението, т.е. че според закона няма определения като малък или голям нарушител ( дали си хвърлил 10 км мрежи или си с 3 въдици на река).Но всички ние сме нарушители, защото законите са хиляди, за много от тях и не подозираме, някой от тях за безсмислени, някой от тях са невъзможни за изпълнение. Примера за вписването на риболoвните излети в билетите е показателен. Реално 99,9% от хората не го правят както е по закон. Така, че според мен е доста лицемерно да следиш буквите на закона, но самия ти да се нарушител. По мое мнение проблема не е в хората, а в закона. Закон, който води до масови нарушения не е добър закон. Да, далеч сме от европейците, но нещата трябва да стават постепенно, особено като се отнася до по маловажни проблеми. Предполагам, че ако тука имаше толкова риба, колкото в Англия например, тоя дядка едва ли щеше да смогва с 3 въдици. В Англия да се къца с 1 въдица на река е добър закон. С голяма сигурност мога да кажа, че 99% от намаляването на рибната популация НЕ се дължи на рибарите с въдица (дори и тези, който къцат с 10 въдици; които взимат маломерните и тези с чувалите). Държавата например е един от най-големите "бракoниери" - ВЕЦ-ове, замърсяване, корекции на реки, пресушаване на блата. Всичко това убива рибата по един много по подъл и индиректен начин, като унищажава хабитата на рибите. След това идват "лошите" арендатори и "промишлените" бракониери. Самият аз си ходя на нощен риболов и си ползвам 3 въдици ( като ходя за шаран от 5 излета хващам 1 риба, за сметка на "колегата" 100 метра по надолу с мрежата) без капка свян. Така че предлагам да не издребняваме толкова много, да не става като поговорката - " Ти му сочиш Луната, той ти гледа в пръста". Според мен да спазваш тия закони ( за 3-те пръчки и за нощния риболов) е по-скоро въпрос на етика.
Искам да нахвърлям някои неща за размисъл:
Не е коректно да се порицават нарушители от НАРУШИТЕЛИ.Някой беше написъл, че няма значение какво е нарушението, т.е. че според закона няма определения като малък или голям нарушител ( дали си хвърлил 10 км мрежи или си с 3 въдици на река).Но всички ние сме нарушители, защото законите са хиляди, за много от тях и не подозираме, някой от тях за безсмислени, някой от тях са невъзможни за изпълнение. Примера за вписването на риболoвните излети в билетите е показателен. Реално 99,9% от хората не го правят както е по закон. Така, че според мен е доста лицемерно да следиш буквите на закона, но самия ти да се нарушител. По мое мнение проблема не е в хората, а в закона. Закон, който води до масови нарушения не е добър закон. Да, далеч сме от европейците, но нещата трябва да стават постепенно, особено като се отнася до по маловажни проблеми. Предполагам, че ако тука имаше толкова риба, колкото в Англия например, тоя дядка едва ли щеше да смогва с 3 въдици. В Англия да се къца с 1 въдица на река е добър закон. С голяма сигурност мога да кажа, че 99% от намаляването на рибната популация НЕ се дължи на рибарите с въдица (дори и тези, който къцат с 10 въдици; които взимат маломерните и тези с чувалите). Държавата например е един от най-големите "бракoниери" - ВЕЦ-ове, замърсяване, корекции на реки, пресушаване на блата. Всичко това убива рибата по един много по подъл и индиректен начин, като унищажава хабитата на рибите. След това идват "лошите" арендатори и "промишлените" бракониери. Самият аз си ходя на нощен риболов и си ползвам 3 въдици ( като ходя за шаран от 5 излета хващам 1 риба, за сметка на "колегата" 100 метра по надолу с мрежата) без капка свян. Така че предлагам да не издребняваме толкова много, да не става като поговорката - " Ти му сочиш Луната, той ти гледа в пръста". Според мен да спазваш тия закони ( за 3-те пръчки и за нощния риболов) е по-скоро въпрос на етика.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Мисля,че никой не иска да слага под един знаменател всички нарушители независимо от тяхното нарушение.
А що се отнася до желязната ти логика
В това отношение наистина нарушавам закона,но го правя с ясното съзнание за това и ако ме проверят и глобят за това съм готов да си понеса наказанието а не да хленча,че има по - тежки нарушения и мен да ме оставят на мира.lordofcards написа:.....Примера за вписването на риболoвните излети в билетите е показателен. Реално 99,9% от хората не го правят както е по закон. Така, че според мен е доста лицемерно да следиш буквите на закона, но самия ти да се нарушител.....
А що се отнася до желязната ти логика
то тогава,защото според теб всички сме нарушители,трябва да оставим на мира всички мрежари,токаджии и т.н.ТАКА ЛИ?lordofcards написа:.....Не е коректно да се порицават нарушители от НАРУШИТЕЛИ......

-
- новобранец
Мисля, че съм го написал достатъчно ясно. Става въпрос, че нарушения, които не намаляват само по себе си рибните популации, трябва да се третират по-леко и от рибарите и от ИАРА. Да гониш малкото и хитри диви шарани по вътрешните ни реки с една въдица не е риболов, ами по-скоро туризъм с въдица. Сега с 2 е по-поносимо. Друг е въпроса, че на местата, които ходя, ако видя проверяващ, ще си търкам очите докато пуснат кръв. Всъщност от 6 години имам билет и въпреки че почти всеки уикенд ходя за риба само 4 пъти са ме проверявали - 3 пъти на Сопот от общо 6 излета ( явно там контрола е железен) и веднъж на Г. Дъбник (откакто го направиха платено). На реките, баластриерите и микроязовирите в Плевенска област явно проверяващите ме избягват въпреки че ходя през уикенда.Вуйчо-Ваньо написа:Мисля,че никой не иска да слага под един знаменател всички нарушители независимо от тяхното нарушение.В това отношение наистина нарушавам закона,но го правя с ясното съзнание за това и ако ме проверят и глобят за това съм готов да си понеса наказанието а не да хленча,че има по - тежки нарушения и мен да ме оставят на мира.lordofcards написа:.....Примера за вписването на риболoвните излети в билетите е показателен. Реално 99,9% от хората не го правят както е по закон. Така, че според мен е доста лицемерно да следиш буквите на закона, но самия ти да се нарушител.....
А що се отнася до желязната ти логикато тогава,защото според теб всички сме нарушители,трябва да оставим на мира всички мрежари,токаджии и т.н.ТАКА ЛИ?lordofcards написа:.....Не е коректно да се порицават нарушители от НАРУШИТЕЛИ......