Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
Re: РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Абсолютно ти вярвам,ама вчера -след 16.00 часа,на втора дестинация за деня,щото с благотворителна цел возех както ми е обичая без пари,двама приятели-пенсионери с основна цел друг риболов на други риби,на едно място по реката,просто нямаше никакъв смисъл да пускам твоите воблери по течението,щото там дълбочината беше къде 25-30 см
Мятах си аз към скалите на отсрещния бряг,даже и косо нагоре срещу течението,и о-хо-щастието на заразата на спининга,за 2 часа там ,7 леки "чуквания";5 "половин удари"-т.е.бутвания яко,без закачване ,и съща така три реализирани слабички кефали без рекорди-в смисъл с размери 23-28 см.Ама се изкефих на max
,а нали това е най-важното при излет за риболов на кефал.

- къца - кълве
- сериозен играч
Така е радвам се,че си се изкефил.При тези не реализирани удари ме караш да си мисля,че рибките са били малки.Може да сложиш тройки № 14 и ще ги хванеш пък след това ще ги пуснеш. 

- къца - кълве
- сериозен играч
Отивам на Огоста.
В понеделник ще докладвам.

-
- кандидат преподавател
Давай,аз в неделя-26.08.,смятам да направя самостоятелен 14,30 часов излет по р.Арда,от който поне 6-7 часа,ще са спинингови упражнения за кефал
.Избрал съм такива живописни места,че даже и да няма клъвкания,майната му,нали ще си изчистя главата от тъпотиите в работата;ще си натоваря организма с 4 литра изворна вода и само вафла и сандвич ядене за цял ден и вечер;ще си напълня съзнанието с картини от реката;животинките ;дървесата;скалите и пр.,пък ако излъжя и някой кефал,е,живота ще ми се осмисли още с много мощност 

- къца - кълве
- сериозен играч
Аз вече бях в РАЯ.В петък в 18,30 хвърлих воблера. http://imageshost.ru/photo/797459/id2302034.html Ето резултата.Бях обещал на тъщата риба за вечеря.
http://imageshost.ru/photo/1011250/id2302043.html Изпращам ви по две снимки от една и съща риба снимана по два начина.Ето съботната. http://imageshost.ru/photo/1186180/id2302052.html И същите от тази гледна точка. http://imageshost.ru/photo/1200813/id2302059.html И неделя в два варианта. http://imageshost.ru/photo/1281937/id2302065.html
http://imageshost.ru/photo/1154406/id2302069.html Писна ми да пускам малки щуки и взех две за да бъде по-хубава снимката.В неделя закачих три добри щуки и един кефал над килограм по моя преценка,но ми се откачиха след кратка борба.Изкефих се на макс.INCUBUS Ела на Огоста и не носи никакви примамки тук ще бъдеш на мой разноски.Казваш,че си имал 7 удара аз не мога да запомня колко удара съм имал.Други съм пуснал нарочно а едни са се изплъзнали от ръцете ми.

http://imageshost.ru/photo/1154406/id2302069.html Писна ми да пускам малки щуки и взех две за да бъде по-хубава снимката.В неделя закачих три добри щуки и един кефал над килограм по моя преценка,но ми се откачиха след кратка борба.Изкефих се на макс.INCUBUS Ела на Огоста и не носи никакви примамки тук ще бъдеш на мой разноски.Казваш,че си имал 7 удара аз не мога да запомня колко удара съм имал.Други съм пуснал нарочно а едни са се изплъзнали от ръцете ми.
-
- кандидат преподавател
Може би следващата година -през тази и особено сега -през м.септември и октомври,съм набелязал тежка местна кефалоуловителна програма
,с цел непрекъснати проби с изкуствени примамки,между които пълната гама на твоите / счупих вече лопатката на втори-тази я видях как след удара в камъка изхвърча и падна в реката/,от които имам още доста.При много кучи условия вчера -сутринта "бих клинци"до към 10.30 часа,щото температурата беше 12-13 градуса над нулата,от 11.00 до 20.30 часа пък се обливах в пот,щото температурата се вдигна до 35 градуса над нулата към 15.00 часа,а вечерта на връщане и влизане в Смолян към 20.40 часа беше 26 градуса над нулата.И все пак имах уловени общо 6 кефала на спининг ,от които си запазих 2-та по-големи.

- Vid
- кандидат преподавател
Стига бе пич, като ти гледам маломерните кефалчета и щучки..., чудя се кой ги яде тия костеливи боклуци? Убеден съм, че трябва да пускаме маломерките, ако искаме и утре да хващаме. Това е спортсменското поведение...къца - кълве написа:Писна ми да пускам малки щуки и взех две за да бъде по-хубава снимката.В неделя закачих три добри щуки и един кефал над килограм по моя преценка,но ми се откачиха след кратка борба.
п.п. От началото на сезона толкова много щучки съм хванал на Марица, че ако ги задържах бая зимнина в буркани да съм напълнил

Поздрави, без лоши помисли и укори, просто мнението ми се базира на лична преценка...., па може и да не съм прав???
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- къца - кълве
- сериозен играч
Няма да споря. Всеки е прав за себе си.При нас до миналата година нямаше щуки.Има хора които ме упрекват,че ги пускам.Казват,че това е плевелна риба и няма да остане нищо друго.Ако имах по-добър социално - икономически статус щях да ям сьомгаVid написа:Стига бе пич, като ти гледам маломерните кефалчета и щучки..., чудя се кой ги яде тия костеливи боклуци? Убеден съм, че трябва да пускаме маломерките, ако искаме и утре да хващаме. Това е спортсменското поведение...къца - кълве написа:Писна ми да пускам малки щуки и взех две за да бъде по-хубава снимката.В неделя закачих три добри щуки и един кефал над килограм по моя преценка,но ми се откачиха след кратка борба.
п.п. От началото на сезона толкова много щучки съм хванал на Марица, че ако ги задържах бая зимнина в буркани да съм напълнил![]()
![]()
, ама не съм, това сигурно щото съм по глупав??? Май в крайна сметка всичко зависи от социално-икономическия статус на индивида.
Поздрави, без лоши помисли и укори, просто мнението ми се базира на лична преценка...., па може и да не съм прав???

п. п.Не се сърдя.Може би си прав.Бих се радвал ако можеше по-скоро да се промени статуса в България.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Придържайте се към темата моля!
- къца - кълве
- сериозен играч
Няма воблер който да не се чупи.Все пак мисля по въпроса как да ги направя по-здрави без това да повлияе на движението защото сега е перфектно,а това е най-важното за добрия резултат.За сега мога да ти кажа да бъдеш по - прецизен при хвърлянето и да събираш счупените за времето когато се видим на живо.INCUBUS написа:Може би следващата година -през тази и особено сега -през м.септември и октомври,съм набелязал тежка местна кефалоуловителна програма,с цел непрекъснати проби с изкуствени примамки,между които пълната гама на твоите / счупих вече лопатката на втори-тази я видях как след удара в камъка изхвърча и падна в реката/,от които имам още доста.При много кучи условия вчера -сутринта "бих клинци"до към 10.30 часа,щото температурата беше 12-13 градуса над нулата,от 11.00 до 20.30 часа пък се обливах в пот,щото температурата се вдигна до 35 градуса над нулата към 15.00 часа,а вечерта на връщане и влизане в Смолян към 20.40 часа беше 26 градуса над нулата.И все пак имах уловени общо 6 кефала на спининг ,от които си запазих 2-та по-големи.
-
- кандидат преподавател
Досега,както съм писал в предните си мнения,имам два от твоите "на трупчета":) -отделил съм ги в кутия,която си стои в "склада с такъми"
.Очертава ми се в петък-31.08.,от обяд да забягна на реката,идва един приятел от Девин специално за речен риболов на Арда,той ще лови на жива стръв предимно мрени,ама аз смятам да си нося само две спининг-пръчки за лайт спининг и две кутии с воблери и блесни,с цел изкусителни предложения на кефалите...

- къца - кълве
- сериозен играч
Искам да ти кажа,че на бяла жабка с черен гръб съм хващал мрена 0,600 гр.Щом има мрени ти пожелавам успех.С кефалите мисля,че няма да имаш проблем.INCUBUS написа:Досега,както съм писал в предните си мнения,имам два от твоите "на трупчета":) -отделил съм ги в кутия,която си стои в "склада с такъми".Очертава ми се в петък-31.08.,от обяд да забягна на реката,идва един приятел от Девин специално за речен риболов на Арда,той ще лови на жива стръв предимно мрени,ама аз смятам да си нося само две спининг-пръчки за лайт спининг и две кутии с воблери и блесни,с цел изкусителни предложения на кефалите...

-
- кандидат преподавател
Съжалявам,днес не можах да отида, приятелят от Девин,пристигна,но не ходихме на реката,тъй като и аз,и той,и другият приятел,имахме работа след обяд .
Да,ама насрочихме як планински риболов на 02.09.,в който те ще си пробват собствените начини за риболов -повече "на дъно" и по-малко "на плувка",пък аз ще се развихря само на спининг с воблери и блесни -имам пред вид за претърсване една система от дълбоки вирове сред много живописни скали,където има яки кефали и тук -там по някоя пъстърва,та сред всичко това,ще пробвам и твоите жабки,освен рибките
Ако се окаже,че кефалите ги няма там,150 м по-нагоре и по- надолу ,има разни бързеи и разливчета,та през кестермето,ще пролазя и ще ги "прислушам" и там 

- къца - кълве
- сериозен играч
Само внимавай със скалите
Знам,че рибите са там,но воблерите са от пластмаса.Майсторлъка е да хвърлиш близко а не върху скалата.Аз също греша.Добре,че нашите брегове не са скалисти. 

- къца - кълве
- сериозен играч
Направил съм воблерите малко по-здрави в областта на лопатката,но не е добра идея да ги блъскаш в скалата.INCUBUS написа:Досега,както съм писал в предните си мнения,имам два от твоите "на трупчета":) -отделил съм ги в кутия,която си стои в "склада с такъми".Очертава ми се в петък-31.08.,от обяд да забягна на реката,идва един приятел от Девин специално за речен риболов на Арда,той ще лови на жива стръв предимно мрени,ама аз смятам да си нося само две спининг-пръчки за лайт спининг и две кутии с воблери и блесни,с цел изкусителни предложения на кефалите...

http://www.youtube.com/watch?v=Ye-SD3tNBr0