Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Каква е разликата?
Модератор: sapuna
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ей това е верният отговор!Marco Polo написа:Не слушай старИло, а патИло!Имам здрави стъклени на 20 години, а оня ден строших един карбон на трети излет

Счупено стъкло нямам,а пукнатите ми карбонки са три.
При дънния риболов тежестта на сопата не е от значение.Важна е дължината и твърдостта.Десетки страници сме изписали по този въпрос и пак няма единомислие.В събота и неделя на Жребеца имаше около 70 сопи сочещи към водата и всички бяха различни.Личният вкус,сигурността в ръката и финансовите средства предопределят изборът.С всяка пръчка се вади риба,"АМА СЕ ИСКА И АКЪЛ"!
-
- и господ не е толокова добър
Не пренебрегвайте тежеста защото като се наложи да се бориш с една риба 2ч.тежеста е от голямо значение.Малко несъм съгласен с Павката за карбона,понеже самия така наречен карбон е много модели с различни компоненти.Нещо като златото-Руско и Италиянско.Пръчки от карбон с най висок клас са много скъпи.Но не е казано,че другите не са карбонови.Просто карбона е по нисък клас.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
каква тежина ще има 3.60 от фибро-стъкло,стегнете се малко,всеки е счупвал първите си карбонови въдици,аз не ловя с други и нямам такива,леки,добър строй,който липсва при другите и много други предимства,а да не говорим и за далечина на замятане.ами що не си карате москвичите,нямат компютри и електроника.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Айде и аз за пръв път да си дам моето скромно мнение.
Според мен избора опира до финансите и не само... Тези пусти парички... Баща ми лови от 20 години с чешки стъклопластови пръчки. Аз също "ловя" с такива и според мен главната причина е разликата в цената. От прочетеното до сега мисля, че зада имаш хубава карбонова пръчка трябва да кихнеш в пъти повече парички.
И втората причина според мен е отношението към въдицата. Като си се представя как съм извадил някоя по-голямка рибка, последното нещо за което мисля е каде да поставя въдицата, дали там където съм я оставил няма да я настъпя и ред примери от този род. Просто една по-хъбава карбонова пръчка изисква много повече грижи и внимание.
Пак може и така да си мисля понеже не сам имал такава досега
.

И втората причина според мен е отношението към въдицата. Като си се представя как съм извадил някоя по-голямка рибка, последното нещо за което мисля е каде да поставя въдицата, дали там където съм я оставил няма да я настъпя и ред примери от този род. Просто една по-хъбава карбонова пръчка изисква много повече грижи и внимание.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Хе , хе , хубавата карбонова пръчка не изисква чак толкова грижи ( говориме за спининг пръти
) . Благодарение на плътноста на високомодулният карбон ако и бланката да е много тънка то не се чупи толкова лесно 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов