С фидер за шаран на Дунав

Модератор: Paublo_Eskobar

stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: С фидер за шаран на Дунав

Мнение от stich »

s_v_gergov написа: Май фидера остава по скоро за заливчета и местата с по-малко течение или можеби с хранилките тежка категория 100+ :? което пък от своя страна загрубява такъма и пак отиваме към идианския медот...
А де!Нали това се опитах да кажа.Предпочитам местата с по-"тежко" течение и най вече края на ямите.Хем риба държи хем не ти пътува по-леката хранилка. :wink:
Изображение
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

stich написа:
s_v_gergov написа: Май фидера остава по скоро за заливчета и местата с по-малко течение или можеби с хранилките тежка категория 100+ :? което пък от своя страна загрубява такъма и пак отиваме към идианския медот...
А де!Нали това се опитах да кажа.Предпочитам местата с по-"тежко" течение и най вече края на ямите.Хем риба държи хем не ти пътува по-леката хранилка. :wink:
Има си подходящи за целта пръчки, фидери. С голяма акция , мощни и здрави. Колко ще се загруби такъма си зависи от това как си го направиш.. Все пак говорим за течение и евентуално доста силни риби.
Лично си купих такъв фидер, с идеята да го ползвам на река, с по-тежки хранилки, евентуално на Дунав, но така и не се получи и само събира прах..
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
s_v_gergov
новобранец
новобранец

Мнение от s_v_gergov »

Ами какво да ти кажа, моя фидер е екстра хеви тест 70-180 на 4.20 и като се накачурят ония ми ти 100+ хранилки то нещата си отиват към тежкото...
人 川
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

s_v_gergov написа:След като си зех фидера за пореден път се обеждавам че индианските мотоди със големите сопи и буцата качам може би не са чак толкова индиаски...
Дунава пази свойте тайни... :D
А за водораслите е така август и септември по мои наблюдения... после е търпимо
Май фидера остава по скоро за заливчета и местата с по-малко течение или можеби с хранилките тежка категория 100+ :? което пък от своя страна загрубява такъма и пак отиваме към идианския медот...
Пич индианските методи са по добри от съвременните за хора които не са в час с тях...Имам фидер с акция HEAVY na FilStar с който мога да хвърлям колкото си искам тежки хранилки.А и за река се използват триъгълни хранилки които не се таркалят.При Дунава течението в някои случаи е много силно, и просто няма начин да се избегне таркалянето.А според мен риболов с фидер на Дунава не е много удачен,аз предпочитам да си метна дънните и да знам че като ми удари некой голям шаран или едра бяла мряна ще го извадя а не с фидера да му треперя...
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

ma3xa1993 написа:,аз предпочитам да си метна дънните и да знам че като ми удари некой голям шаран или едра бяла мряна ще го извадя а не с фидера да му треперя...
че какво има да му трепериш,ако фидера ти е подходящ за дунава.Ако фидера ти е фидерче :D по добре си мятай дънарките.С един 300 грамов фидер,акция 170 гр. няма да имаш проблем нито с мрените,нито с шараните.Разликата в адреналина обаче ще е с пъти повече при фидера.Всеки с вкуса си.Аз по принцип търся максимум удоволствие от риболова.А относно течението и какви кошници се ползват има най-различни места по реката.Когато нивото е по-ниско и течението по-слабо се задържат и 70-80 гр.кошници.
Above us only sky
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Фидер 3.60м./мах 120гр./Хранилка 40гр./Основно 0.22/Повод 0.18/Кука 12/Стръв - бял.
Мрени - 4.700кг и 4.900кг.
Последно промяна от stich на Нед Ное 01, 2009 9:16 am, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

:shock: :shock: :shock: :prayer: :prayer: :prayer: :smt023 :smt023 :smt023
нямам живарник
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Това ползвам аз като съм по Дунава.
Изображение
Изображение
п.п.Имам и снимани резултати ,но ще ме обвинят в месарство,а имам една що годе.
Изображение
Това е уловено с втория монтаж,нее точно фидер,но ползваш монтаж на косъм с хранилка тип спирала.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
ribaria78
фен клуб-скобар

Мнение от ribaria78 »

браво търновси изобретилсиги хранилките да ловят шарковци :smt023
master_bg
новобранец
новобранец

Мнение от master_bg »

Така колеги аз живея в Ряхово (Русенско) ходил съм на какви ли не места но според мен шарана трябва да се търси най вече на местата с анафори , ями и паднали дървета . Имам закачени риби по 3 и 4 килограма с царевица на косъм само с тежест без хранилки но както казах хвърля се на места където се предполага че шарана се храни. Аз лично ловя с двуколенни въдици 2.70 . Имам и фидер но него си го ползвам за по-дребните рибета :) За риболова на шаран трябва много търпение . Мога да кажа че и сега на пазара има много видове захранки , различни дипове и прочие .
Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.
simple
новобранец
новобранец

Мнение от simple »

някой да е виждал метод хранилки по големи от 30гр. за дунава търся поне 80,90 гр но никъде не намерих такива.ако някой знае от къде да си купя.
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

simple написа:някой да е виждал метод хранилки по големи от 30гр. за дунава търся поне 80,90 гр но никъде не намерих такива.ако някой знае от къде да си купя.
Използвай две като посредата нанижеш тежест с нужния грамаж, можеда ги пълнеш с различка захранка.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

simple написа:някой да е виждал метод хранилки по големи от 30гр. за дунава търся поне 80,90 гр но никъде не намерих такива.ако някой знае от къде да си купя.
Ако ти трябват за река се откажи :wink: и от 200гр да е.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Значи и аз да си кажа , ее тука с един комшия , като се засечем (се кат ходя за цигари или хляб до магазина) а аз живея на рибарска улица , всите сме рибари ! Та всеки път се засичаме пред неговата къща и си говорим за рибите коя къде на какво, и ми е направило впечатление , че все търсят шараните в заливи, там дето няма течение дето е тихо ! което ме навежда на мисълта, че ако се следва това правило, то тогава един медиум фидер ще ти свърши добра работа, но имайки се предвид, ч дунава крие ''добичета'' си е хубаво да имаш едно медиум хеви , нещо до 110 120 грама.
Ся в силните течения няма да ти върши работа, та или си взимаш супер хеви което ти върши работа и в заливите и в теченията или си взимаш нещо до 110 грама дето ще го ползваш само в заливите и така !
Имайки предвид , че шарана си иска чакане най добре е да работиш с бавно разтворима храна , демек метода с кошничка нее удачен за дунава , когато говорим за риболов на шарани. Според мен или метод хранилка или пружина , продават се такива пружини
Изображение
къс повод косъм и на него нанизани царевица, а може и бойли а може и пелети абе каквото ти душа поиска .
За мен това е най удачният вариан за риболов на шарани по река Дунав
Изображение
Аватар
jivko81
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko81 »

здравейте колеги наскоро и аз се запалих по риболова на фидер и искам да отида на дунава да рибаря купих си фидер до 150 грама акция и бихте ли ме посъветвали какъв грамаж хранилки мога да ползвам моите са до 50 грама благодаря ви првдварително
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”