Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

С фидер за шаран на Дунав
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: С фидер за шаран на Дунав
А де!Нали това се опитах да кажа.Предпочитам местата с по-"тежко" течение и най вече края на ямите.Хем риба държи хем не ти пътува по-леката хранилка.s_v_gergov написа: Май фидера остава по скоро за заливчета и местата с по-малко течение или можеби с хранилките тежка категория 100+което пък от своя страна загрубява такъма и пак отиваме към идианския медот...

Има си подходящи за целта пръчки, фидери. С голяма акция , мощни и здрави. Колко ще се загруби такъма си зависи от това как си го направиш.. Все пак говорим за течение и евентуално доста силни риби.stich написа:А де!Нали това се опитах да кажа.Предпочитам местата с по-"тежко" течение и най вече края на ямите.Хем риба държи хем не ти пътува по-леката хранилка.s_v_gergov написа: Май фидера остава по скоро за заливчета и местата с по-малко течение или можеби с хранилките тежка категория 100+което пък от своя страна загрубява такъма и пак отиваме към идианския медот...
Лично си купих такъв фидер, с идеята да го ползвам на река, с по-тежки хранилки, евентуално на Дунав, но така и не се получи и само събира прах..
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
-
- новобранец
Ами какво да ти кажа, моя фидер е екстра хеви тест 70-180 на 4.20 и като се накачурят ония ми ти 100+ хранилки то нещата си отиват към тежкото...
人 川
-
- вече хвърля и на тежко
Пич индианските методи са по добри от съвременните за хора които не са в час с тях...Имам фидер с акция HEAVY na FilStar с който мога да хвърлям колкото си искам тежки хранилки.А и за река се използват триъгълни хранилки които не се таркалят.При Дунава течението в някои случаи е много силно, и просто няма начин да се избегне таркалянето.А според мен риболов с фидер на Дунава не е много удачен,аз предпочитам да си метна дънните и да знам че като ми удари некой голям шаран или едра бяла мряна ще го извадя а не с фидера да му треперя...s_v_gergov написа:След като си зех фидера за пореден път се обеждавам че индианските мотоди със големите сопи и буцата качам може би не са чак толкова индиаски...
Дунава пази свойте тайни...![]()
А за водораслите е така август и септември по мои наблюдения... после е търпимо
Май фидера остава по скоро за заливчета и местата с по-малко течение или можеби с хранилките тежка категория 100+което пък от своя страна загрубява такъма и пак отиваме към идианския медот...
че какво има да му трепериш,ако фидера ти е подходящ за дунава.Ако фидера ти е фидерчеma3xa1993 написа:,аз предпочитам да си метна дънните и да знам че като ми удари некой голям шаран или едра бяла мряна ще го извадя а не с фидера да му треперя...

Above us only sky
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Фидер 3.60м./мах 120гр./Хранилка 40гр./Основно 0.22/Повод 0.18/Кука 12/Стръв - бял.
Мрени - 4.700кг и 4.900кг.
Мрени - 4.700кг и 4.900кг.
Последно промяна от stich на Нед Ное 01, 2009 9:16 am, променено общо 1 път.

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Това ползвам аз като съм по Дунава.

п.п.Имам и снимани резултати ,но ще ме обвинят в месарство,а имам една що годе.

Това е уловено с втория монтаж,нее точно фидер,но ползваш монтаж на косъм с хранилка тип спирала.

п.п.Имам и снимани резултати ,но ще ме обвинят в месарство,а имам една що годе.

Това е уловено с втория монтаж,нее точно фидер,но ползваш монтаж на косъм с хранилка тип спирала.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

браво търновси изобретилсиги хранилките да ловят шарковци 

Така колеги аз живея в Ряхово (Русенско) ходил съм на какви ли не места но според мен шарана трябва да се търси най вече на местата с анафори , ями и паднали дървета . Имам закачени риби по 3 и 4 килограма с царевица на косъм само с тежест без хранилки но както казах хвърля се на места където се предполага че шарана се храни. Аз лично ловя с двуколенни въдици 2.70 . Имам и фидер но него си го ползвам за по-дребните рибета
За риболова на шаран трябва много търпение . Мога да кажа че и сега на пазара има много видове захранки , различни дипове и прочие .

Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.
някой да е виждал метод хранилки по големи от 30гр. за дунава търся поне 80,90 гр но никъде не намерих такива.ако някой знае от къде да си купя.
- SBANKOV
- ще става разбирач
Използвай две като посредата нанижеш тежест с нужния грамаж, можеда ги пълнеш с различка захранка.simple написа:някой да е виждал метод хранилки по големи от 30гр. за дунава търся поне 80,90 гр но никъде не намерих такива.ако някой знае от къде да си купя.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ако ти трябват за река се откажиsimple написа:някой да е виждал метод хранилки по големи от 30гр. за дунава търся поне 80,90 гр но никъде не намерих такива.ако някой знае от къде да си купя.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Значи и аз да си кажа , ее тука с един комшия , като се засечем (се кат ходя за цигари или хляб до магазина) а аз живея на рибарска улица , всите сме рибари ! Та всеки път се засичаме пред неговата къща и си говорим за рибите коя къде на какво, и ми е направило впечатление , че все търсят шараните в заливи, там дето няма течение дето е тихо ! което ме навежда на мисълта, че ако се следва това правило, то тогава един медиум фидер ще ти свърши добра работа, но имайки се предвид, ч дунава крие ''добичета'' си е хубаво да имаш едно медиум хеви , нещо до 110 120 грама.
Ся в силните течения няма да ти върши работа, та или си взимаш супер хеви което ти върши работа и в заливите и в теченията или си взимаш нещо до 110 грама дето ще го ползваш само в заливите и така !
Имайки предвид , че шарана си иска чакане най добре е да работиш с бавно разтворима храна , демек метода с кошничка нее удачен за дунава , когато говорим за риболов на шарани. Според мен или метод хранилка или пружина , продават се такива пружини

къс повод косъм и на него нанизани царевица, а може и бойли а може и пелети абе каквото ти душа поиска .
За мен това е най удачният вариан за риболов на шарани по река Дунав
Ся в силните течения няма да ти върши работа, та или си взимаш супер хеви което ти върши работа и в заливите и в теченията или си взимаш нещо до 110 грама дето ще го ползваш само в заливите и така !
Имайки предвид , че шарана си иска чакане най добре е да работиш с бавно разтворима храна , демек метода с кошничка нее удачен за дунава , когато говорим за риболов на шарани. Според мен или метод хранилка или пружина , продават се такива пружини

къс повод косъм и на него нанизани царевица, а може и бойли а може и пелети абе каквото ти душа поиска .
За мен това е най удачният вариан за риболов на шарани по река Дунав
- jivko81
- научил се да хвърля
здравейте колеги наскоро и аз се запалих по риболова на фидер и искам да отида на дунава да рибаря купих си фидер до 150 грама акция и бихте ли ме посъветвали какъв грамаж хранилки мога да ползвам моите са до 50 грама благодаря ви првдварително