Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
stoilkatastz
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от stoilkatastz »

Често ми се случва да минавам с фериботите на Видин и Оряхово,и да оставам там по ден два.Та питането ми е с един спининг (нямам възможност да помъкна целия арсенал) какви рибки да търся и на какво.Нямам никакъв опит на реката. :D
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

stoilkatastz написа:...Та питането ми е с един спининг какви рибки да търся и на какво.Нямам никакъв опит на реката. :D
Ам'че к'во да търсиш със спининг по Дунава... :roll: ....пробвай за шаран, амур, скобар... :mrgreen:

Другият вариант е, когато си във Видин - дрънни ми една жица /0886 737380/и ще идем да помяткаме заедно и да те просветля. :wink: :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
NWC
новобранец
новобранец

Мнение от NWC »

русе очаквано ниво 9 см ????????? май само във Видин става за риболов при 1 20 !
once a gunner always a gunner
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

NWC написа:русе очаквано ниво 9 см ????????? май само във Видин става за риболов при 1 20 !

Aaaaaa, не е така - при нас има повече вода, съответно по-малко риба, докато в РусИ - вече могат да ловят с ръце. :wink: :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

NWC написа:русе очаквано ниво 9 см ????????? май само във Видин става за риболов при 1 20 !
Утре ще проверим и ще докладвам как е при Русе
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
ivo_barns
новобранец
новобранец

Мнение от ivo_barns »

Бачо им разбира пак ша измъкни накой караконджул дунавски :D :D :D
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

ivo_barns написа:Бачо им разбира пак ша измъкни накой караконджул дунавски :D :D :D
А дано ама надали...не съм оптимист за утре....но по-добре по Реката, от колкото в нас. Или поне така докато не свърши отпуската :)
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
ivo_barns
новобранец
новобранец

Мнение от ivo_barns »

bachoivo написа:
ivo_barns написа:Бачо им разбира пак ша измъкни накой караконджул дунавски :D :D :D
А дано ама надали...не съм оптимист за утре....но по-добре по Реката, от колкото в нас. Или поне така докато не свърши отпуската :)
Така е ходене му е майката,пък с риба или без на реката винаги е хубаво -релакса е ненадминат.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

bachoivo написа:
Днес ходих да разучавам едни места - до мен едно момче беше направило над 5кг дунавска разна. Така че бъди оптимист за утре.
Изображение
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Та да дам инфото....двама човека с по едно фидерче за 10 часа риболов около 5кг дунавска разна, като преобладаваха платики по 300-400гр. Една по йедра имаше и няколко хубави дунавски таранки. отделно бяхме метнали по една сопа на попово прасенце, но освен две сомета по 300-400гр (пратени да викат батковците си) нищо друго.
Рибите кълвяха на периоди от по 10-15 мин и след това отрязваха за по час-два. Ама поне сянката беше дебела и бирата студена :D
Снимки няма-фотото не беше мен, а с тел-а са кофти
vixun
новобранец
новобранец

Мнение от vixun »

Здравейте на колегите. Скоро се очаква да ходя във Видин, та реших да взема и такъмите, все пак. Дали някой може да ме упъти за места за риболов (в града и на 10-15км. наоколо). За предпочитане на плувка и дъно - къде би било подходящо. Целта е да направя един няколкочасов риболов, да се накефя на реката и малко релакс :)
Аватар
potrebitel_666
новобранец
новобранец

Мнение от potrebitel_666 »

Колеги,
ще помоля някой, който е запознат с месността около КТМ да разясни как точно се стига долу до водата! Всичко, което знам е, че трябва да спрем колата до безмитна зона и след това да запалим джапанките, но не ми е ясно точно от каде се минава! Има ли някакви пътечки??? Благодаря предварително на отзовалите се колеги

П.С.: От скоро живея в града и ми е малко мъгляво! Поради тази причина моля за помощ! Отново благодаря
Аватар
filioady
новобранец
новобранец

Мнение от filioady »

Здравейте колеги, да попитам как е на Линево положението сега и къде е по-добре сега за риболов, ако изобщо някъде става... ??
Изображение
jordanik
новобранец
новобранец

Мнение от jordanik »

filioady написа:..... как е на Линево положението.... ??
Как да е-малко вода,много кал по брега,силно течение и "зеления" по въдиците.Събота и неделя е панаир/къпане,шляпане,джетове,лодки,мрежи/,а ако не ти се гази кал до колене се ориентирай към някой от прунтовете/там е по-каменисто/.
За едноседмичен излет на постоянно захранвано място само един удар на 17-ка амур.Расперът се убива да гони дребосъка в тинята,но не ще да кълве.На кльонк пък излизат само някакви мъници по 2-3 кг,а поповите прасета за стръв,в района са изчезнал вид.
Последно промяна от jordanik на Нед Сеп 02, 2012 9:04 pm, променено общо 1 път.
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Колега защо не пробвате с рибета за кльонка? Тъкмо ще отсеете дребните сомета.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”