Какво кълве на яз.Цонево ?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
topchiev
новобранец
новобранец

Re: Какво кълве на яз.Цонево ?

Мнение от topchiev »

В петък следобед и събота до обяд, 17-18 Август, с двама приятели пробвахме как е ситуацията до село Аспарухово. Последните седмици излетите ни до Цонево бяха 4 - 5, в различни точки от язовира, но като че ли от това място съм най-доволен. Мога да кажа, че петъчния ден беше по-успешен от съботния, може би защото в събота дойдоха много хора, пуснаха над десет лодки и въобще суматохата около брега до селото беше по-сериозна...
За риболова - нямахме сериозен успех с плувките и се насочихме към дънните. Тримата изкарахме към 70-80 рибета на дъно, като по-дребните от тях си плуват обратно /общо взето поволината/. Имаше от всичко - костур, таранка, платика и две шаранчета около педя дълги, които върнахме да си растат. Не хванахме нищо много едро, но си беше приятен риболов /за щастие не беше твърде горещо/. Не се наложи да захранваме много, мястото явно е популярно. Стръвта беше основно бял и торен червей, ползвахме фидер, пробвахме и на царевица но, макар че на нея удари няколко пъти доста добре, не бих я препоръчал. Основните удари си бяха на торен и бял червей, като втората стръв определено беше по-предпочитана. Оказа се, че няма нужда от сериозни замятания - близо до брега се обаждаше много повече отколкото по-навътре. Като цяло съм със смесени чувства по отношение на Цонево, защото предните излети там бяха по-слаби, но по-скоро го препоръчвам /то около Варна май няма много места които да стават/. Местата на които пробвах това лято бяха до стената, до едни военни складове, селото Аспарухово...последното място даде най-много, може би защото там постоянно има хора, достъпа е лесен и се захранва сериозно на всеки 20 метра.. Проблем за мястото обаче си остават многото хора през почивните дни, които пускат музика, тичат по брега или пускат лодки от там.
s.demirev
новобранец
новобранец

Мнение от s.demirev »

Здравейте, колеги това е резултата от 01.09 на Чудните скали.Лових на плувка, дълбочината беше около 5 метра, използвах захранка с аромат ванилия+варен коноп+бял червей+троха, за стръв използвах също бял.Общо взето шарен риболов се получи - каракуда, бабушка, платика, уклей, морунаж и няколко шаранчета.Всичката риба беше върната обратно във водоема.

Поздрави и наслука!
Прикачени файлове
DSC08701 [1600x1200].JPG
DSC08701 [1600x1200].JPG (195.4 KiB) Преглеждано 1983 пъти
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Много добре, явно риболова около скалите става все по-силен. Някой пробва ли на мач/фидер, не излизат ли по-големи тупалки? :)
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
icecool
новобранец
новобранец

Мнение от icecool »

Тая седмица дето мина някой да е ходил на Цоневския ?
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Риби има,но никой не пише 2 реда :wink:
chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chaikata »

вчера бях на Ченге ... нямаше изобщо мирни риби бяха се покрили .... само 1 таранка ... за сметка на това имаше добър костур , на рибка и на бял червеи ... и няколко бели рибета ама малки ... лошото при тях че гълтат надълбоко и няма спасение .. само едната беше половин кило другите по 2-300 грама
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

Георги Кръстев написа:Риби има,но никой не пише 2 реда :wink:
Жоро, гледах те скоро по Хоби ТВ. Явно имаш много опит на Цонево. Винаги ли ловиш на слайдер на Цонево или само на определени места и/или сезон от годината? В един от репортажите в настоящия форум твоят брат беше правил целенасочен риболов на костури, моля сподели как точно се постига това?
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Здравей, надявам се не съм се изложил а и си видял нещо интересно.
Повечето места за риболов, по яз. Цонево са стръмни, а на мен не ми се мъкне щека там. Та затова си практикувам риболов с по-малко багаж, мач или фийдер.
Не ползвам на Цонево ваглери защото дълбочините са винаги 5+м. Пък и да са по-малки аз имам малки слайдери които носят по 3-5гр. Дълбочината падне ли под 3м предпочитам фиксирания ваглер-перо.
По въпроса за целевия риболов на костур. Да практикува се, лесно и много успешно. Вземаш поне 500гр бял червей, фиксираш си едно пауново перо на 1,5м. Слагаш голяма кука с грозд бели, торен или малко рибе. и постоянно стреляш бял, все се завъртат раираните и се получава много емоционален риболов. Брата тази година направи 2 такива риболова при единия има близо 60 костура, а при другия почти 40. Важно е все пак и костур да има в района :)
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

Георги Кръстев написа:Здравей, надявам се не съм се изложил а и си видял нещо интересно.
Повечето места за риболов, по яз. Цонево са стръмни, а на мен не ми се мъкне щека там. Та затова си практикувам риболов с по-малко багаж, мач или фийдер.
Не ползвам на Цонево ваглери защото дълбочините са винаги 5+м. Пък и да са по-малки аз имам малки слайдери които носят по 3-5гр. Дълбочината падне ли под 3м предпочитам фиксирания ваглер-перо.
По въпроса за целевия риболов на костур. Да практикува се, лесно и много успешно. Вземаш поне 500гр бял червей, фиксираш си едно пауново перо на 1,5м. Слагаш голяма кука с грозд бели, торен или малко рибе. и постоянно стреляш бял, все се завъртат раираните и се получава много емоционален риболов. Брата тази година направи 2 такива риболова при единия има близо 60 костура, а при другия почти 40. Важно е все пак и костур да има в района :)
Благодаря ти Жоро! Беше изчерпателен. Ще пробвам костурите скоро и ще пиша.
Pavel Qnakiev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Pavel Qnakiev »

Здравейте колеги и аз да споделя малко информация от яз.Цонево .Получих инфо от мой приятел който е вземал костур и щука на Цонево място около чудните скали на блесна и така се започна обаждане на приятел среща в 5 и потегляне към Цонево бяхме там към 7 и започнахме риболова на блесна и се започнаха костури до към 8 след това последва удар на щука и така до 10 и 15 и риболова позамря резултатът е 2 щуки от моя страна с 11 костура ,а моят приятел 1 щука 1 изтървана и 15 костура добър риболов се получи след 2 дни пак сме там :) наслука на всички :)
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Браво за успешния риболов на хищници, продължавайте в същия дух, че ми ядът бабушките :lol: :lol: :lol: .
Колега имаше ли плувкари и какво хващаха те?
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Pavel Qnakiev написа:Здравейте колеги и аз да споделя малко информация от яз.Цонево .Получих инфо от мой приятел който е вземал костур и щука на Цонево място около чудните скали на блесна и така се започна обаждане на приятел среща в 5 и потегляне към Цонево бяхме там към 7 и започнахме риболова на блесна и се започнаха костури до към 8 след това последва удар на щука и така до 10 и 15 и риболова позамря резултатът е 2 щуки от моя страна с 11 костура ,а моят приятел 1 щука 1 изтървана и 15 костура добър риболов се получи след 2 дни пак сме там :) наслука на всички :)
Поздравления за риболова. Искам да отбележа, че за щуката в Цонево само съм чувал. Това е рядка слука в този водоем. Ако имаш снимки, ще ми е интересно да ги видя. Поздрави.
Pavel Qnakiev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Да колега и аз много се учудих на инфото за щука на Цонево ,а и разбрах също така че тази щука е навлязала от реката която се влива в язовира и реших да пробвам ,а за снимките ще се опитам да кача някоя в албума ми че ми е много Х с тези снимки как става номера ;) сега ще се опитам :)
Pavel Qnakiev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Георги Кръстев написа:Браво за успешния риболов на хищници, продължавайте в същия дух, че ми ядът бабушките :lol: :lol: :lol: .
Колега имаше ли плувкари и какво хващаха те?
Ами колега аз където бях там нямаше плувкари защото самото място не беше за плувка плитко и с трева,а забелязах че имаше доста хора на самите чудни скали е все пак беше неделя сигурно заради това ,но сега смятам да ходя в четвъртък пак и съм решил и аз да си взема мача защото риболова на хищник спира до към 10 11 и смятам да половя малко бабушки а може би и някой платика знае ли човек а след като се прибера ще пиша пак наслука :)
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

На 20.10 пробвах системата на Георги Кръстев, за целенасочен риболов на кустур на Цонево, любезно споделена от него. Определено нямах успеха на брат му с 60 броя. Аз се записах едва с 14 броя и то за цял ден. Първоначално бях на Дебелец в залива, там имах успех до към 11.00 часа - само 4 броя но с добри размери около 250-300 гр. всеки. След това спря. Работя с директна седмица непосредствено пред килима от водорасли около брега. След това реших да сменя дестинацията - с.Аспарухово, под селото. По малки размери кустури но малко по чести. За стръв ползвах два торни червея с два бели на кука №8. И понеже е инванзивен вид за Цонево, пък и много вкусни, всички бяха с панировка на масата. :drinkers:
Ако някой има подобни или други наблюдения нека да сподели опита си.
:idea: В някои екземпляри на кустура на Цонево, има тения - чеврени малки червейчета които обикновено са под кожата му. Те не са опасни за човека но аз за всеки случай първо замразявам всичката риба в фризера, преди консумация. Това убива тенията. Забелязал съм я и в бяла риба.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”