Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
От всякаде е зле таз година не си се обедил само ти.Но надеждата умира последна,като не ще сега може пък късно есента да почне. 

Риба къща няма.
Батка,толкова дребосък и да няма звяр да го изяде не съм виждал ... явно ... има нещо гнило в цялата история,говорих с 1 местен и ми разправяха,че именно точно при вас при паметника,Митьо ми каза,че сте там ... та именно оттам почвали да метат мрежите местните копеленца ... той пича от Малка Желязна,та ми говори за тия от голяма ... иначе както ти казах,много дребосък и няма какво да го подгони ... а иначе събота и неделя беше сбирщайн под троянския ... интересно,че и при Миров дол и навсякъде беше пълно освен откъм гребната ...
А тия амури ,къде сте ги ловили батка,нали ти разправям , че ... едни "ваши" приятели от Ловеч бяха , и си говорихме и стигнахме до извода,че за толкова време,толкова храна е номрлано поне нещо да се хване ... 1 пич ловеше каракуди и шаранчета на жито и царевица,миналата година вика по това време по 2-3 кг излизаха та си чешашхме крастата,сега вадеше пишоци ... вика и толупа се изгуби преди 3-4 години излизаха като лодки на повърхността и на 3-ки ги ловяхме,сега нема никои ...
Ужас,Ужас ... Морун са го разпуснали итам ... работата е да си ебе майката ... от толкова голям избор преди 10 години,в момента няма къде да се отиде да се лови ... реката при РомПетрол(бензиностанцията) река Рубин ... извира от Микре и стига до Угърчин ... нема вода,няма и риба интересното ... а преди години,години слагах коприва гадните пчели и оси да не я плюят ...
А тия амури ,къде сте ги ловили батка,нали ти разправям , че ... едни "ваши" приятели от Ловеч бяха , и си говорихме и стигнахме до извода,че за толкова време,толкова храна е номрлано поне нещо да се хване ... 1 пич ловеше каракуди и шаранчета на жито и царевица,миналата година вика по това време по 2-3 кг излизаха та си чешашхме крастата,сега вадеше пишоци ... вика и толупа се изгуби преди 3-4 години излизаха като лодки на повърхността и на 3-ки ги ловяхме,сега нема никои ...
Ужас,Ужас ... Морун са го разпуснали итам ... работата е да си ебе майката ... от толкова голям избор преди 10 години,в момента няма къде да се отиде да се лови ... реката при РомПетрол(бензиностанцията) река Рубин ... извира от Микре и стига до Угърчин ... нема вода,няма и риба интересното ... а преди години,години слагах коприва гадните пчели и оси да не я плюят ...
Междудругото аз мислех да дойда до Паметника и стигнах до Кладенеца и се отказах ... защото човек ми дойде до... от тази пълна мизерия да мятам 2 часа воблери,блесни,туистери и нищо да не удари ... пък камо ли да подгони ...
и нивото спадаше да си ебе капаците ...
и нивото спадаше да си ебе капаците ...

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Тва за майката го знаемRadoy написа:Батка...
Ужас,Ужас ... работата е да си ебе майката ... от толкова голям избор преди 10 години,в момента няма къде да се отиде да се лови ... реката при РомПетрол(бензиностанцията) река Рубин ... извира от Микре и стига до Угърчин ... нема вода,няма и риба интересното ... а преди години,години слагах коприва гадните пчели и оси да не я плюят ...

А пчелите и осите не плюят,тва с плюенето е за мухите,а тези жилят с едно такова остро,пирдашат,та си е ...майката

Аз там съм пораснал...
- Menkata
- фен клуб-скобар
Риба на язовира си има.Еи сега се прибрах от стената с лодката костури 4-5 за 20 мин.Просто рекох да тествам.Костурите бяха към 300 гр.Иначе преди това се котвих пак близо около стената за платика.Отново се хващаше.А от към големите толупи те за това са за големи ,защото са хитри рибите.Мрежи може и да пускат ,но са толкова малко...че едва ли могат да оберат някаква риба и рискуват много.ИАРА си върши работата перфектно.Предната седмица като бях на лагер до нас дойдоха едни майстори,аз 3 дена храних ,а хората със сонара минаха заложиха си шамандурките вкараха си въдиците...и след 2-3 час пляс един 15 кг амур минаха още 2 часа пляс още един амур 10 кг.Аз 3 ден-а нъц.Поздравих ги видях и монтажите просто хората си разбират.Дипваха царевицата в нещо което не видях,явно от там дойде резултата.Риба си има ,не всеки може да е ловиRadoy написа: вика и толупа се изгуби преди 3-4 години излизаха като лодки на повърхността и на 3-ки ги ловяхме,сега нема никои ...

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Стига бе Менка ... Братле точно в събота бях на стената, с приятелите от лагера на Митко и яз.Сопот ... пичовете залагаха на царевица за шаран,за каракуда ... на рибета,воблери какво ли не ... влезнаха и с лодката точно при стената и резултата беше резил ... тоя същият пич с 3-ките ми разправяше,че е било пълнолуние и оттова можело да влияе на рибата и тя да не се хранела,нали ти разправям обиколих целият бряг от стената до... кладенеца ... едни пичове бяха изкарали 1 костур на блесна,тоя си ловеше шаранчета и каракудки по 150-200 гр и това ... като цяло никой нищо ... незнам след това се преместих оттатък стената при ... канала ... уж по-дълбоко ... нищо ... пък излезна и вятър та ...
@бобо обърках оси с мухи ... както и да е ... иначе по Стамболийски какво се случва,таз годишният риболов ще се запомни с този си водоем ... ако на есен не се удари нещо и на Сопот ... а колкото до ИАРА веднъж за тия 5 дена не са ме проверили,да ... 3 бях на язовира ... 2 бях по чукарите ...
А колкото до чичката , поредния див селянин,но ми направи впечатление ,че връщаше шарковците в живарника,защото преди години,години имаше такива който и костури колкото кутрето ми ги хващаха у пликчетата -в найлонови ги слагаха
@бобо обърках оси с мухи ... както и да е ... иначе по Стамболийски какво се случва,таз годишният риболов ще се запомни с този си водоем ... ако на есен не се удари нещо и на Сопот ... а колкото до ИАРА веднъж за тия 5 дена не са ме проверили,да ... 3 бях на язовира ... 2 бях по чукарите ...

А колкото до чичката , поредния див селянин,но ми направи впечатление ,че връщаше шарковците в живарника,защото преди години,години имаше такива който и костури колкото кутрето ми ги хващаха у пликчетата -в найлонови ги слагаха

- MITKO70
- кандидат преподавател
Радой,кой са били тези приятели от Ловеч,не се сещам,аз си тръгнах в четвъртък.Но имаме доста познати от Ловеч,Троян,то вече сме си половин троянци
Как изглеждаха хората,с каква лодка?
Силиконите дето показа ,че най-кълвяло на тях и ги няма/зелен,перла/има ги ,вчера купих от тях- малки и големи
В други ден тръгвам ,ще ги пробвам,но определено тази година костура 2 пъти по-дребен.ИАРА работи ,два пъти минаваха миналата седмица,просто не си ги уцелил
За риболова на амур,шаран ,тази година е доста слаба ,в сравнение с предишните 1-2 г.Но ,това е нормално според мен,като знам колко бройки хванаха някой миналата година,за други чух тази година,а за много други въобще не знам,е излавят се големите риби,трябва зарибяване.Точно това коментирахме миналата година с едни колеги от Троян и за това се почна акция за събиране на средства в Ловеч и Троян,аз се отчетох при Йоско в Троян,напролет ще има зарибяване,дано се съберат повече средства.
Менка,тези колеги дето са хванали двата амура 15 и 10 са били между нашия и вашия лагер,така ли?Не ме учудва и ние бяхме свидетели как си тръгнаха колеги от Ловеч и след тях един по-възрастен колега ,дойде и след половин час извади амур на тяхното място
Въпроса е да пуснеш стръвта на точното място, в точния момент ,не е до сонара.Ползвам го ,местих шамандура ,храним, а всичките риби ни излязоха на въдици хвърлени от брега,без да е хранено там
Дипването е важно ,може и то да е ключа към успеха.

Силиконите дето показа ,че най-кълвяло на тях и ги няма/зелен,перла/има ги ,вчера купих от тях- малки и големи

За риболова на амур,шаран ,тази година е доста слаба ,в сравнение с предишните 1-2 г.Но ,това е нормално според мен,като знам колко бройки хванаха някой миналата година,за други чух тази година,а за много други въобще не знам,е излавят се големите риби,трябва зарибяване.Точно това коментирахме миналата година с едни колеги от Троян и за това се почна акция за събиране на средства в Ловеч и Троян,аз се отчетох при Йоско в Троян,напролет ще има зарибяване,дано се съберат повече средства.
Менка,тези колеги дето са хванали двата амура 15 и 10 са били между нашия и вашия лагер,така ли?Не ме учудва и ние бяхме свидетели как си тръгнаха колеги от Ловеч и след тях един по-възрастен колега ,дойде и след половин час извади амур на тяхното място

Въпроса е да пуснеш стръвта на точното място, в точния момент ,не е до сонара.Ползвам го ,местих шамандура ,храним, а всичките риби ни излязоха на въдици хвърлени от брега,без да е хранено там

Всичко може,но не всеки го можe.

Лодката ако не се лъжа беше Марина или нещо от тоя сорт,бяха се разположили точно до стената с 1 Лада Нива(ако не се лъжа) ... та с тях си поприказвахме колко да отбия времето ,защото след първия час почват да те хващат лудите ...
Ами Мите,нали ти казвам ти и да ги пробваш и да не ги пробваш,като не гони ... кел файда ... ей сега бях взел страшен силикон с невероятна игра на опашката ... ама ...
Междудругото Мите ти от София ли си или от Троян? Че гледам местоположението ти е София ... та силиконките ги търсих в майсторски риболов , също така в Diem-a на стамболийски и на... опълченска ... няма
и все още не съм взел от тези,но пък понакупих едни с доста прилична игра на опашлето 
Ами Мите,нали ти казвам ти и да ги пробваш и да не ги пробваш,като не гони ... кел файда ... ей сега бях взел страшен силикон с невероятна игра на опашката ... ама ...
Междудругото Мите ти от София ли си или от Троян? Че гледам местоположението ти е София ... та силиконките ги търсих в майсторски риболов , също така в Diem-a на стамболийски и на... опълченска ... няма

Мите,беше там когато ги извадиха амурите, но не сме разбрали.Ти си тръгна и мина Стефан и ни каза.Може и да е от дипа но се съмнявам,това е късмет до някаде.Тук хванал ,там хванал ,не си върви риболова като други години няма голямо движение на рибата.Аз в четвъртака ми отпусна,върна струно около 5м,и никой отсреща.До нас дойде и Желяско той само на вкисната лови и нищо,с изключение на 5 платики от ръка,на шамандурата на Пламен.Абе зле си е но около18.09 мисля да го опитам пак. 

Риба къща няма.
- Menkata
- фен клуб-скобар
След празниците сега и аз мисля да се заточа отново за 3-4 дена.Пък да видим късмет дали ще ни споходи 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Дано да имаш слука,Менка че тия капота вече ми писва,а й не ми се занимава с тез платики. 

Риба къща няма.
Бяхме на язовира за почивните дни , много зле една бяла към 4 кг 78см и другия лагер с нас една 2,5кг .
парадокса е ,че и 2 те са хванати на пружина .
Едни колеги на Бачов залив изкараха 12.5кг шаран и като минаваха покрай нас го претеглихме и снимахме , по надолу към къщата казаха за изпуснат един малък . И аз имах само един удар на царевица , за съжаление един колега го е вадил и каза, че се е откачила рибата на 10-тина м от брега. Аз през това време издирвах друг пиян колега из язовира да го прибера .
в четвъртък излизаше много дребосък ма след това и той изчезна и остана само да ловим бирички

парадокса е ,че и 2 те са хванати на пружина .
Едни колеги на Бачов залив изкараха 12.5кг шаран и като минаваха покрай нас го претеглихме и снимахме , по надолу към къщата казаха за изпуснат един малък . И аз имах само един удар на царевица , за съжаление един колега го е вадил и каза, че се е откачила рибата на 10-тина м от брега. Аз през това време издирвах друг пиян колега из язовира да го прибера .
в четвъртък излизаше много дребосък ма след това и той изчезна и остана само да ловим бирички

- Прикачени файлове
-
- 070920121854.jpg (25.54 KiB) Преглеждано 1085 пъти
-
- 07092012775.jpg (171.34 KiB) Преглеждано 1085 пъти

п.п.Релакса беше на 6+ и дано управляващите си гласуват дълги парламентарни ваканции та да се сетят и за нас,та да почиваме по често по 3-4-5 дена
-
- вече хвърля и на тежко
Днес на стената и в горичката до стената безброй малолетни платики, тук-таме някоя стигаща нормата от 20 см, периодично костурчета колкото цигара и царици, 5-6 бабушки и 2 малки таранки. Няма рибета за стръв, нито едно! Само на торен червей всичката риба, източват го яко, кулата бучеше през целия ден. Имаше колеги, които помпеха от лодките, ама и там същия размер костурчета и то на рядко. Кал има доволно! Това е.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Ей ,Дими ,добра бяла.Така ми се въртеше в главата ,че може вие да сте на Патичарника ,ама не остана време да мина с лодката,спрях го тролинга,няма смисъл.Днес се прибрах ,събрах половината лагер,но още сме там ,с кемперите
В неделя ходихме на плувка в Четалестия залив,даде риби на сонара,но само дребни ,и пак тези малки платики.
В събота колеги хванаха 2 амура, имат и толстолоб
на царевица,не ме учудва при толкова много царевица.Бяха над нас ,колеги от Ловеч,но това беше,пак затишие.
Не е като миналата година ,по слабо е от към риба ,от към софийския път.Но ,както го коментирахме с доста опитни колеги от Ловеч,имало е преди такива години,като спре и така си замръзне язовира.Но ,има още месец за шаранския риболов,дано потръгне.

В събота колеги хванаха 2 амура, имат и толстолоб

Не е като миналата година ,по слабо е от към риба ,от към софийския път.Но ,както го коментирахме с доста опитни колеги от Ловеч,имало е преди такива години,като спре и така си замръзне язовира.Но ,има още месец за шаранския риболов,дано потръгне.
Всичко може,но не всеки го можe.