Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос от начинаещ
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Въпрос от начинаещ
Някои от по-опитните рибари бихали ми покажат някое клипче на рибар как лови с мухарка.
.Защото си зех обурудване и незнам как точно да го използвам.
Мерси за съдеиствието...

Мерси за съдеиствието...
-
- новобранец
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
-
- новобранец
мите аз съм от кърджали и имам на видеокасета всички първи стъпки в мухарството, замятане, връзрване на мухи и т.н., но нямам идея как да дтигне тово до теб. аз съм се учил сам по тази касета, и вече 3 година хващам много клен и уклеика. наложи се да си направя машина за чистене на риба(кефал и уклеика само такава има по нашия краи) която видях от един горски. конфискуваната риба от бракониерите я чистят и я продават(по скъпа е чистена)
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
-
- новобранец
мите тази касета я взех от собственика на ловно-рибарския магазин на шекспир в града. той ми е дружка, та така започна моето мухарстване. и от там нататъка сам. започва се с тренировки на гола поляна, като първо се замята с парче вълнен конец, когато го накараш да отиде конеца където поискаш, може да опиташ и на вода. всички друго е въпрос на сръчни ръце и много мерак и тренировки. за съм бивш корабомоделист, какво да правя като ме сърбят ръцете.
-
- новобранец
mite аз знам че, каквато е дължината на мухарката толкова трябва да е дълаг и повода. опита показва същото (акое по къс мухата не поляга хубаво в водата).ття трябва да паляга все едно че истинска муха пада във водата.(става въпрос за плуващите мухи в които аз съм се специализирал, или така наречените мухи от джапанка). тук по нашите реки има само кефал и той върви много на мухи от джапанки.
-
- новобранец
Колкото мухарката и отгоре
поне за мене де
сериозно минимум 2,80 метра
това за лидера плюс типета за кефал полагането може да е по грубо даже по някога привлича рибите докато за пъстърва колкото по финно толкова по добре.
А уловисти мухи се правят от хубави материали джапанките на баба са само опция
Поздрави

сериозно минимум 2,80 метра

това за лидера плюс типета за кефал полагането може да е по грубо даже по някога привлича рибите докато за пъстърва колкото по финно толкова по добре.
А уловисти мухи се правят от хубави материали джапанките на баба са само опция
Поздрави
-
- новобранец
mite не е за препоръчване да започваш на вода веднага, освен ако няма кой да ти покаже за какво става дума. лошо е ако заучиш някакви грешни движения. после трудно ще отвикнеш. задължително си носи очила да не си извадиш очите пази се много. започва се да се хвърля много внимателно. 1 развиваш (издърпваш от макарата) малко шнур. пръчката трябва да е продължение на ръката с която хвърляш. 2при мах напред върха на пръчката трябва да стига до 10 часа. при мах назаде до 1.5часа и трябва шнура да натегне върха на пръчката. тези движения се повтарят няколко пъти като всеки път отпускаш по малко шнур. в момента в който си решил да положиш мухата на вода върха на пръчката трябва да стигне до 10 часа и бавно да го свалиш до 9. а за джапанките ги земам от боклука м/у блоковете и с парче тръбичка от антена чиито връх е наточен с пиличка чрез въртене си режа цилиндърчета от джапнката (микропорестата гума) черна на цвят най-често. заострям единия край, цепвам го и така правя мухата като почвам от дупето и.
-
- новобранец
-
- новобранец
Ихааа не знаех че мухарство и клошарство имат нещо общо.9. а за джапанките ги земам от боклука м/у блоковете
Дъбинга сигурно се взима като нарешиш килима с четка.
А това с машината за чистене на риба изби рибата маелеее ма явно в района са ти приятели и си с връзки та още не си изял теслата

Сигурно си фен и на хвани пусни идеята :0)