Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

СЕЗОН 2012
Модератор: nkolev66
- express.servise
- научил се да хвърля
Re: СЕЗОН 2012
Улов от вчера :
Платеринките са наляли и са перфектни и на скара (мазнички като кефали).
Морето беше спокойно бистро с лек исток, забравих кога дишам,рибите бяха разсеяни ,имах възможността да си избера и прицеля добре ,взех четири женски платеринки .
По едно време бях се заблял на страни към минутата ме хванала скуката гледам към харпуна
Кумчо Вълчо се засилил срещу мене ,не помня как се наниза на стрелата.
Благодарих на Господ за слуката и приятния излет.
http://prikachi.com/images/600/5236600k.jpg
Днес:
Мъртвака още на влизане ме хвърли като парцалена кукла одрах си лицето в един камък на 7-8 м. минаваха риби играх на канадска с дръжката на харпуна да взема някоя но все в опашките им стрелях !
Платеринките са наляли и са перфектни и на скара (мазнички като кефали).
Морето беше спокойно бистро с лек исток, забравих кога дишам,рибите бяха разсеяни ,имах възможността да си избера и прицеля добре ,взех четири женски платеринки .
По едно време бях се заблял на страни към минутата ме хванала скуката гледам към харпуна
Кумчо Вълчо се засилил срещу мене ,не помня как се наниза на стрелата.
Благодарих на Господ за слуката и приятния излет.
http://prikachi.com/images/600/5236600k.jpg
Днес:
Мъртвака още на влизане ме хвърли като парцалена кукла одрах си лицето в един камък на 7-8 м. минаваха риби играх на канадска с дръжката на харпуна да взема някоя но все в опашките им стрелях !

Супер класни риби! Особено лефера е бонбон!
Този сезон не съм снимал улова си,но днес ми направиха снимки и реших да ги публикувам.
- Прикачени файлове
-
- 2012-09-08 16.13.58.jpg (57.76 KiB) Преглеждано 1685 пъти
-
- 2012-09-08 16.39.01.jpg (110.04 KiB) Преглеждано 1685 пъти
Някой може ли да даде мнение за вкуса на морската котка?
Колко е опасна?
Къде да се стреля?
Как се маха шипа?
И накрая заслужава ли си?
Колко е опасна?
Къде да се стреля?
Как се маха шипа?
- express.servise
- научил се да хвърля
Вкуса е нещо средно между калкан и акула ,но за съжаление не толкова вкусноaunt_og написа:Някой може ли да даде мнение за вкуса на морската котка?
Колко е опасна?
Къде да се стреля?
Как се маха шипа?

http://bulti.forumn.org/forum.Месото има структурата на свинско.Дроба на рибата също се яде(жълт е на цвят)представлява голяма част от теглото.Тънките части и хрущялите се изрязват.
Най добре от долната страна,ако не може в главата между отворите за дишане.
Ако не я убие изстрела става забавно

Не приближавай полу-убита котка от горната страна в обсега на опашката!

Струва си да вземеш една за приключението да видиш какъв вкус има дали ти харесва.
Ако си далеч от мястото за излизане ти се налага да приключиш излета за обезвреждане на брега и трудно се гмурка с 6-7 кг на кръста.
Днес след завършване на упражненията във водолазния курс реших да огледам района и да пострелям малко. Намерих едни бетонни съоръжения покрити с около 30 сантима вода. Показвам си главата и веднага пред носа ми мина един пасаж баби платерини, не успях да реагирам въобще. Преместих се бавно и видях още 4-5 които не ме забелязаха, последва изстрел и рибата на кукана. Зареждане и тръгване към плиткача, след около 2 минути и дълбочина 50 см. към мен отдясно се задават две много големи баби, изстрел и бабата е на кукана. След зареждането потеглям бавно по камъните, следва пасаж от няколко едри платерини, изстрел и още една на кукана. За около 10 минути имах три големи риби. Викам си разбих ги. После малко засади. Един два празни изстрела по риби. и малко след това прасвам още една платерина. И така нататък, ама за около час и нещо имах седем едри платерини и една педарка която незнайно как ми се видя валидна в тарапаната от риби. После около мен се завъртяха водолази и реших за тяхна безопасност да прекратя риболова , а пък и рибата разредя. Но пък останах доволен. Колегите ми направиха снимки ама утре ще ги качат , че към момента нямат нет. Абе днес беше голяма фукня от моя страна. Разхождах се покрай водолазите като победител.Хахаха. Ето това е за днес, утре ще опитам пак, пък каквото сабя покаже.
Пашата обича смелите.
Златко, ти по-леко с бабите, че да не ти излезе име на некрофил
. А иначе добре си ги подредил
.

Днес от сутринта нещо съм карък. Бойлера нещо не работи, пия кафе и го разглобих. Оказа се терморегулатора. Оставих го отворен и сандъка с инструмента до него. Отидох на курса и се оказа , че ще сменяме мястото на гмуркане. Бях се приготвил за вчерашното място. Отиваме на Карантината на военния мост. Добре. Влизам преди всички, въоръжен разбира се. Видимост поне 6-8 метра, лека вълна. След около 2-3 минути ми излиза една валидна платерина, изстрел и пропуск. След малко въртене насам-натам почти се бях отказал щото оловото май ми беше малко с новия неопрен и не можех да потъвам в плиткача, виждам вдясно една добра платерина, опита се да избяга , но стрелата бе по бърза. Взимам я беше около 500 грама. Супер, викам си пак ще направя работа. Оправям линията и зареждам, чува се пукот и какво да видя, ластика скъсан в близост до главата и възела на дайнимата се развързал и двата ластика висят. Умрях от яд. Викам си ще направя ластика и пак влизам, да ама докато плувам към брега се сещам , че сандъка с инструмента и ластиците остана в банята, е как да не псувам. Вземам късия харпун и пак тръгвам, абе неудобен ми е и това е, свикнал съм с дългия. Поплувах малко от другата страна на моста в посока Галата. След няколко гмуркания , засади и придвижвания по вода, зад един камък ято платерини. Малко се стреснаха, но бабата реши да дойде да ме види и това и беше грешката. Праснах я и след малко на кукана. Обиколих всички камъни и плиткачи и шкарпове, повече риба не видях. Водолазите и те взеха да влизат и аз трябваше да изляза. Колкото риба е имало е изчезнала. Те това за днес, прекрасен ден, страхотно море ама само с две риби. Бабата беше над 800 грама, ама добра риба бе няма дума. Утре на Шабла.
Пашата обича смелите.
Ето и обещаната снимка от 13.09.2012.
- Прикачени файлове
-
- 335146_439497989425312_282406690_o - Копие.jpg (187.92 KiB) Преглеждано 1314 пъти
Пашата обича смелите.
Поздравления, Златко!
Претор, мерака и слабостта на Златко към "бабите " по-скоро е герентофилия... ама ние май всички си падаме по по дърти рибоци...
Претор, мерака и слабостта на Златко към "бабите " по-скоро е герентофилия... ама ние май всички си падаме по по дърти рибоци...

Никоя риба не е по - важна от живота !
Барета , без майтап , но на тая снимка ми изглеждаш като Нептун ! ....а линка за котката е точно този :
http://bulti.forumn.org/t80-topic
http://bulti.forumn.org/t80-topic
геронтофилия
Геронтофилията е патологично сексуално влечение към възрастни хора...
...ама стара риба няма!!!
Геронтофилията е патологично сексуално влечение към възрастни хора...
...ама стара риба няма!!!