Малко помощ от рибарите

Модератор: sapuna

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Малко помощ от рибарите

Мнение от INCUBUS »

Като щипнеш трохата към стъблото на куката,това се прави в горната част-долната се разперва и донякъде покрива извивката на куката ,от където идва и наименованието "снежинка".И при този метод,и при топченце омесен хляб на куката,засичаш при всяко движение или спиране на движението за част от секундата,даже при трепване на плувката.
Аватар
Georgi.Nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от Georgi.Nikolov »

Мерси колега значи няма да чакам много малко като земи да играй дърпам.
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Виж това:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Прочети тук:
Основни правила при риболова на троха
http://www.daznaeshkak.com/objid/251-Os ... ova-troha/
valentin.ivanov7
новобранец
новобранец

Мнение от valentin.ivanov7 »

Колега Georgi.Nikolov,това което пише в линка по горе за "Основни правила при риболова на троха",по точно за това,че българския хляб е ефтин и най не става ,изобщо не е вярно,както и начина на приготвянето му!!!Както ти писах в предния си коментар аз лично съм много доволен от Бг.хляба за троха на "Респект" !Начина му на приготвяне не е това,което е описал колегата в линка!Начина е следния :отрязваш си филийка с дебелина около 1см с остър нож тъй като хляба е сух,за да не се троши,след това я накисваш във вода за 3-4секунди и я поставяш във влажна кърпа за около 5-10мин. без да стискаш хляба в ръка и е готов за употреба!Ако така си приготвиш хляба,ще можеш да си късаш т.н. снежинка без проблеми! :wink: Успех!
П.п. По този начин се приготвят и останалите видове хляб за троха!Френски-Сръбски.
Аватар
Georgi.Nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от Georgi.Nikolov »

Мерси колеги за помощта почвам да се уча лека полека :)
SuSaMeCa
новобранец
новобранец

Мнение от SuSaMeCa »

И аз щях да ти кажа с памук да пробваш... става ама тря да го сменяш често.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Колега, четох, ма никаде не видях някой да ти е написал да ползваш пресен хляб за стръв и остарял хляб за захранка. Пресният хляб се държи на куката в пъти повече от поостарелия. Ако изкаш да ловиш на хляб, то когато си връзваш куката остави мостаче при възела на куката около 2 3 милиметра така мустачето щръква и един вид играе ролята на тия спиралки дето ги продават или хората си правят за задържане на хляба на куката . За мен е най удачно не да мачкаш пресният хляб а просто да си правиш трохи. Мисля, че Инкубос по гое в някой от постовете ти е описал точно как да я направиш.
Трохата е едно универсално оръжие.

Другото което е, Ицо, (butnik) да де страхотна идея за това с замbата. Ако не я направиш от химикал, то пробвай със спринцовки става супер добре, отрежи долната част на спринцовката издърпаи малко избутваша на спринцовката, набучи спринцовката в хляба и после парченцето хляб го избутай с избутвача на спринцовката. От там на татък дали ще го слагаш на косъм или на самата кука си решаваш ти.

Новите неща дето са ги измислили, щом са измислени значи има защо, безпорен факт е , че и поостарялите методи а вървежни, но не е лошо и да опитваш нови неща.
Сигурен съм, че както и да го направиш ще пожънеш успех. Колегите са вещи по въпросите разисквани тук , та има извличай максимална полза от всичко написано от тях.
Аз така правя
Айде много риби и ако хванеш по баяти на някой от по горе описаните начини се сети за нас , и прати по едно кило ракия или вино, може и Виски или Уиски пием всичко щом е бадева.
Изображение
Аватар
Дилян
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дилян »

А бе как така ти пада хляба бе :?: Лепила,памуци и темподобни усложнения :lol:
Това лято покъсах каракудите и шараните на коричка от пресен,нарязан,бял хляб (важното е да е с жилава кора):twisted: Колкото до месения:взимаш средата на една,две филии,навлажняваш леко(не да ги мокриш :idea: ) с вода от водоема и месиш докато те заболят ръцете :lol: (месенето му е майката)колкото повече го месиш-толкова по жилав става.(хляба :D )
По време на риболова го държиш в найлоново пликче(примерно)за да не съхне.
PS:
Френският може да пада,ама моя не пада :lol:
Поздрави и наслука :wink:
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”