Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум




Малко помощ от рибарите
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 3795
- Регистриран на: Пон Окт 01, 2007 9:20 pm
- Местоположение: Смолян
Re: Малко помощ от рибарите
Като щипнеш трохата към стъблото на куката,това се прави в горната част-долната се разперва и донякъде покрива извивката на куката ,от където идва и наименованието "снежинка".И при този метод,и при топченце омесен хляб на куката,засичаш при всяко движение или спиране на движението за част от секундата,даже при трепване на плувката.
- Georgi.Nikolov
- новобранец
- Мнения: 90
- Регистриран на: Вто Май 15, 2012 11:18 am
Re: Малко помощ от рибарите
Мерси колега значи няма да чакам много малко като земи да играй дърпам.
- lif3house
- разбира нещата
- Мнения: 1048
- Регистриран на: Пон Авг 22, 2011 8:26 pm
- Местоположение: София
Re: Малко помощ от рибарите
Виж това:






Прочети тук:
Основни правила при риболова на троха
http://www.daznaeshkak.com/objid/251-Os ... ova-troha/






Прочети тук:
Основни правила при риболова на троха
http://www.daznaeshkak.com/objid/251-Os ... ova-troha/
-
- новобранец
- Мнения: 27
- Регистриран на: Вто Дек 29, 2009 4:09 pm
Re: Малко помощ от рибарите
Колега Georgi.Nikolov,това което пише в линка по горе за "Основни правила при риболова на троха",по точно за това,че българския хляб е ефтин и най не става ,изобщо не е вярно,както и начина на приготвянето му!!!Както ти писах в предния си коментар аз лично съм много доволен от Бг.хляба за троха на "Респект" !Начина му на приготвяне не е това,което е описал колегата в линка!Начина е следния :отрязваш си филийка с дебелина около 1см с остър нож тъй като хляба е сух,за да не се троши,след това я накисваш във вода за 3-4секунди и я поставяш във влажна кърпа за около 5-10мин. без да стискаш хляба в ръка и е готов за употреба!Ако така си приготвиш хляба,ще можеш да си късаш т.н. снежинка без проблеми!
Успех!
П.п. По този начин се приготвят и останалите видове хляб за троха!Френски-Сръбски.

П.п. По този начин се приготвят и останалите видове хляб за троха!Френски-Сръбски.
- Georgi.Nikolov
- новобранец
- Мнения: 90
- Регистриран на: Вто Май 15, 2012 11:18 am
Re: Малко помощ от рибарите
Мерси колеги за помощта почвам да се уча лека полека 

Re: Малко помощ от рибарите
И аз щях да ти кажа с памук да пробваш... става ама тря да го сменяш често.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
- Мнения: 600
- Регистриран на: Вто Дек 29, 2009 6:53 pm
- Местоположение: Видин
Re: Малко помощ от рибарите
Колега, четох, ма никаде не видях някой да ти е написал да ползваш пресен хляб за стръв и остарял хляб за захранка. Пресният хляб се държи на куката в пъти повече от поостарелия. Ако изкаш да ловиш на хляб, то когато си връзваш куката остави мостаче при възела на куката около 2 3 милиметра така мустачето щръква и един вид играе ролята на тия спиралки дето ги продават или хората си правят за задържане на хляба на куката . За мен е най удачно не да мачкаш пресният хляб а просто да си правиш трохи. Мисля, че Инкубос по гое в някой от постовете ти е описал точно как да я направиш.
Трохата е едно универсално оръжие.
Другото което е, Ицо, (butnik) да де страхотна идея за това с замbата. Ако не я направиш от химикал, то пробвай със спринцовки става супер добре, отрежи долната част на спринцовката издърпаи малко избутваша на спринцовката, набучи спринцовката в хляба и после парченцето хляб го избутай с избутвача на спринцовката. От там на татък дали ще го слагаш на косъм или на самата кука си решаваш ти.
Новите неща дето са ги измислили, щом са измислени значи има защо, безпорен факт е , че и поостарялите методи а вървежни, но не е лошо и да опитваш нови неща.
Сигурен съм, че както и да го направиш ще пожънеш успех. Колегите са вещи по въпросите разисквани тук , та има извличай максимална полза от всичко написано от тях.
Аз така правя
Айде много риби и ако хванеш по баяти на някой от по горе описаните начини се сети за нас , и прати по едно кило ракия или вино, може и Виски или Уиски пием всичко щом е бадева.
Трохата е едно универсално оръжие.
Другото което е, Ицо, (butnik) да де страхотна идея за това с замbата. Ако не я направиш от химикал, то пробвай със спринцовки става супер добре, отрежи долната част на спринцовката издърпаи малко избутваша на спринцовката, набучи спринцовката в хляба и после парченцето хляб го избутай с избутвача на спринцовката. От там на татък дали ще го слагаш на косъм или на самата кука си решаваш ти.
Новите неща дето са ги измислили, щом са измислени значи има защо, безпорен факт е , че и поостарялите методи а вървежни, но не е лошо и да опитваш нови неща.
Сигурен съм, че както и да го направиш ще пожънеш успех. Колегите са вещи по въпросите разисквани тук , та има извличай максимална полза от всичко написано от тях.
Аз така правя
Айде много риби и ако хванеш по баяти на някой от по горе описаните начини се сети за нас , и прати по едно кило ракия или вино, може и Виски или Уиски пием всичко щом е бадева.
- Дилян
- ще става разбирач
- Мнения: 533
- Регистриран на: Нед Мар 18, 2012 6:43 pm
- Местоположение: Панагюрище
- Обратна връзка:
Re: Малко помощ от рибарите
А бе как така ти пада хляба бе
Лепила,памуци и темподобни усложнения
Това лято покъсах каракудите и шараните на коричка от пресен,нарязан,бял хляб (важното е да е с жилава кора):twisted: Колкото до месения:взимаш средата на една,две филии,навлажняваш леко(не да ги мокриш
) с вода от водоема и месиш докато те заболят ръцете
(месенето му е майката)колкото повече го месиш-толкова по жилав става.(хляба
)
По време на риболова го държиш в найлоново пликче(примерно)за да не съхне.
PS:
Френският може да пада,ама моя не пада
Поздрави и наслука


Това лято покъсах каракудите и шараните на коричка от пресен,нарязан,бял хляб (важното е да е с жилава кора):twisted: Колкото до месения:взимаш средата на една,две филии,навлажняваш леко(не да ги мокриш



По време на риболова го държиш в найлоново пликче(примерно)за да не съхне.
PS:
Френският може да пада,ама моя не пада

Поздрави и наслука

http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;