Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от CERRUTI »

eisenheim написа:Колеги, искам да попитам как е положението на яз. Ярджиловци? Дочух, че имало трофейни риби и ми стана интересно. От Благоевград съм и искам предварително да знам дали си струва разкарването. Благодаря предварително!
За кой язовир питаш,за новия,или за стария?
Новия още го разработва арендатора.
Стария-да има трофейни риби-шаран,амур,сом.Но трябва да знаеш местата,и разбира се да ги уцелиш свободни!
Изображение
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Днес, след работа отскочих до Панчарево. Бях на стената. С регулярно подаване на захранка бабушката кълве иначе капо. Излезнаха и няколко много едри уклеи.
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Вчера следобяд на Враждебна много слаб риболов. Няколко костура, нито една каракуда не се обади. От няколко дни е много тегаво положението там.
Аватар
koko_alfata
новобранец
новобранец

Мнение от koko_alfata »

Някой да има инфо за Санчо Панса до с.Негован?На какво кълве е какво излиза?
Колкото повече набира,толкова повече набира........
Joshua
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Joshua »

къде около София дава едър хищник?
Аватар
BACARDI
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACARDI »

Колеги как е положението на Искъра излизат ли шарани , бяла и сомчета или са рядкост ? Ам като цяло кълве ли ? Какво кълве ? На каква стръв ? И горе долу къде са най дашните места?
Ще съм много благодарен на малко по подробна информация тъй като не съм ходил сигурно от 10 години там , но ще се задоволя и с малко инфо .
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Joshua написа:къде около София дава едър хищник?
По платените :lol:
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Това и мен много ме интересува, ама .... :D !

BACARDI,
На яз.Искър има огромни биваци от палатки, каравани и просто коли, ама никой не пише !
На устието, от към "Филмовата къща" ловя костур- среден размер - 16-17 см. Рядко някой по-едър.
Може би, рано сутрин и късно вечер да има и по-добър риболов, ама за мен тези часове са трудно постижими :D !
Ловя на рибки и на земен червей.

На червея се закачат многобройни шаранчета, които пускам веднага обратно. Зарадвах се днес, като видях че всички колеги около мен, правеха същото !
Аватар
BACARDI
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACARDI »

G.Petkov написа:
Това и мен много ме интересува, ама .... :D !

BACARDI,
На яз.Искър има огромни биваци от палатки, каравани и просто коли, ама никой не пише !
На устието, от към "Филмовата къща" ловя костур- среден размер - 16-17 см. Рядко някой по-едър.
Може би, рано сутрин и късно вечер да има и по-добър риболов, ама за мен тези часове са трудно постижими :D !
Ловя на рибки и на земен червей.

На червея се закачат многобройни шаранчета, които пускам веднага обратно. Зарадвах се днес, като видях че всички колеги около мен, правеха същото !
Благодаря за инфото ще е от полза сега с нетърпение чакам да дойде събота за да потеглим с колегите . Ако всичко е по палан и отидем в неделя като се приберем ще има прясна информация със снимков материал .
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Joshua
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Joshua »

реших от много ни скъпи язовири да отида на Баластриерите до София, ще ви кажа какво съм хванал утре вечерта ;))
Аватар
exm
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от exm »

Днес на р. Искър след Нови Искър почти капо...едно мерно кленче на бял на плувка, и едно на воблер. Мнооого водорасли...ужас, няма мятане на изкуствена примамка, веднга почват да се влачат водорасли.
Иначе кеф...нама никой и релакса е на максимум!
Joshua
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Joshua »

на баластриерите положението беше трагично, налслушах се на легенди за огромни риби, но в кепчето не влезна нито една от тия легендарни чудовища, само няколко изгладнели костура хаха НО поне си починах времето беше хубаво и нямаше много хора
Angel Zhelyazkov
новобранец
новобранец

Мнение от Angel Zhelyazkov »

Колеги помагайте. Днес за първи път ходих на риба да ловя с ваглер и незнам как да си го отежня.
Линията ми е следната най- отгоре слагам конец два възела манисто карабинка с ваглера след това две сачми ААА за стопер и на разтояние ваглер и половина основното утежнение след което надолу някъде към 60 санта слагам вирбел с 2 дропера и отдолу куката на повод 25 30 санта...
Но на ваглера ми пише примерно 7ААА - 4 ААА демек 7 грама ми е ваглера и 4 трябва да сложа по линията. Не съм сигурен, че правилно го утежнявам колкото и да сложа олово той си седи на едно дереже. И незнам как да си измеря дълбочината където замятам. Ако е плитко ваглера ще легне хоризонтално или ще щръкне нагоре ли дайте ми савет как да го направя. за да преценя дали лежа на дъното с дропера или не,
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Angel Zhelyazkov написа:Колеги помагайте. Днес за първи път ходих на риба да ловя с ваглер и незнам как да си го отежня.
Линията ми е следната най- отгоре слагам конец два възела манисто карабинка с ваглера след това две сачми ААА за стопер и на разтояние ваглер и половина основното утежнение след което надолу някъде към 60 санта слагам вирбел с 2 дропера и отдолу куката на повод 25 30 санта...
Но на ваглера ми пише примерно 7ААА - 4 ААА демек 7 грама ми е ваглера и 4 трябва да сложа по линията. Не съм сигурен, че правилно го утежнявам колкото и да сложа олово той си седи на едно дереже. И незнам как да си измеря дълбочината където замятам. Ако е плитко ваглера ще легне хоризонтално или ще щръкне нагоре ли дайте ми савет как да го направя. за да преценя дали лежа на дъното с дропера или не,
Даа, поста ти е точно на място, думи нямам!
Иначе днес на Безден доволен риболов, доста шарани, всякакъв размер, един седмак по мое мнение успя да ми се откачи след 20 минутна борба на 12 кука и 12 повод, още ми държи влага.. голяма борба, голям кеф.
Angel Zhelyazkov
новобранец
новобранец

Мнение от Angel Zhelyazkov »

Звинявам се, че оспамих темата просто не намерих подходяща да ми дадете отговор. Сори браво за успешния риболов колега.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”