Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- CERRUTI
- сериозен играч
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
За кой язовир питаш,за новия,или за стария?eisenheim написа:Колеги, искам да попитам как е положението на яз. Ярджиловци? Дочух, че имало трофейни риби и ми стана интересно. От Благоевград съм и искам предварително да знам дали си струва разкарването. Благодаря предварително!
Новия още го разработва арендатора.
Стария-да има трофейни риби-шаран,амур,сом.Но трябва да знаеш местата,и разбира се да ги уцелиш свободни!

Днес, след работа отскочих до Панчарево. Бях на стената. С регулярно подаване на захранка бабушката кълве иначе капо. Излезнаха и няколко много едри уклеи.
- jasonsmith
- разбира нещата
Вчера следобяд на Враждебна много слаб риболов. Няколко костура, нито една каракуда не се обади. От няколко дни е много тегаво положението там.
- koko_alfata
- новобранец
Някой да има инфо за Санчо Панса до с.Негован?На какво кълве е какво излиза?
Колкото повече набира,толкова повече набира........
къде около София дава едър хищник?
- BACARDI
- научил се да хвърля
Колеги как е положението на Искъра излизат ли шарани , бяла и сомчета или са рядкост ? Ам като цяло кълве ли ? Какво кълве ? На каква стръв ? И горе долу къде са най дашните места?
Ще съм много благодарен на малко по подробна информация тъй като не съм ходил сигурно от 10 години там , но ще се задоволя и с малко инфо .
Ще съм много благодарен на малко по подробна информация тъй като не съм ходил сигурно от 10 години там , но ще се задоволя и с малко инфо .
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
По платенитеJoshua написа:къде около София дава едър хищник?

Рибата винаги е на другия бряг
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Това и мен много ме интересува, ама ....Joshua написа:къде около София дава едър хищник?

BACARDI,
На яз.Искър има огромни биваци от палатки, каравани и просто коли, ама никой не пише !
На устието, от към "Филмовата къща" ловя костур- среден размер - 16-17 см. Рядко някой по-едър.
Може би, рано сутрин и късно вечер да има и по-добър риболов, ама за мен тези часове са трудно постижими

Ловя на рибки и на земен червей.
На червея се закачат многобройни шаранчета, които пускам веднага обратно. Зарадвах се днес, като видях че всички колеги около мен, правеха същото !
- BACARDI
- научил се да хвърля
Благодаря за инфото ще е от полза сега с нетърпение чакам да дойде събота за да потеглим с колегите . Ако всичко е по палан и отидем в неделя като се приберем ще има прясна информация със снимков материал .G.Petkov написа:Това и мен много ме интересува, ама ....Joshua написа:къде около София дава едър хищник?!
BACARDI,
На яз.Искър има огромни биваци от палатки, каравани и просто коли, ама никой не пише !
На устието, от към "Филмовата къща" ловя костур- среден размер - 16-17 см. Рядко някой по-едър.
Може би, рано сутрин и късно вечер да има и по-добър риболов, ама за мен тези часове са трудно постижими!
Ловя на рибки и на земен червей.
На червея се закачат многобройни шаранчета, които пускам веднага обратно. Зарадвах се днес, като видях че всички колеги около мен, правеха същото !
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
реших от много ни скъпи язовири да отида на Баластриерите до София, ще ви кажа какво съм хванал утре вечерта
)

- exm
- новобранец
- Обратна връзка:
Днес на р. Искър след Нови Искър почти капо...едно мерно кленче на бял на плувка, и едно на воблер. Мнооого водорасли...ужас, няма мятане на изкуствена примамка, веднга почват да се влачат водорасли.
Иначе кеф...нама никой и релакса е на максимум!
Иначе кеф...нама никой и релакса е на максимум!
на баластриерите положението беше трагично, налслушах се на легенди за огромни риби, но в кепчето не влезна нито една от тия легендарни чудовища, само няколко изгладнели костура хаха НО поне си починах времето беше хубаво и нямаше много хора
-
- новобранец
Колеги помагайте. Днес за първи път ходих на риба да ловя с ваглер и незнам как да си го отежня.
Линията ми е следната най- отгоре слагам конец два възела манисто карабинка с ваглера след това две сачми ААА за стопер и на разтояние ваглер и половина основното утежнение след което надолу някъде към 60 санта слагам вирбел с 2 дропера и отдолу куката на повод 25 30 санта...
Но на ваглера ми пише примерно 7ААА - 4 ААА демек 7 грама ми е ваглера и 4 трябва да сложа по линията. Не съм сигурен, че правилно го утежнявам колкото и да сложа олово той си седи на едно дереже. И незнам как да си измеря дълбочината където замятам. Ако е плитко ваглера ще легне хоризонтално или ще щръкне нагоре ли дайте ми савет как да го направя. за да преценя дали лежа на дъното с дропера или не,
Линията ми е следната най- отгоре слагам конец два възела манисто карабинка с ваглера след това две сачми ААА за стопер и на разтояние ваглер и половина основното утежнение след което надолу някъде към 60 санта слагам вирбел с 2 дропера и отдолу куката на повод 25 30 санта...
Но на ваглера ми пише примерно 7ААА - 4 ААА демек 7 грама ми е ваглера и 4 трябва да сложа по линията. Не съм сигурен, че правилно го утежнявам колкото и да сложа олово той си седи на едно дереже. И незнам как да си измеря дълбочината където замятам. Ако е плитко ваглера ще легне хоризонтално или ще щръкне нагоре ли дайте ми савет как да го направя. за да преценя дали лежа на дъното с дропера или не,
- jasonsmith
- разбира нещата
Даа, поста ти е точно на място, думи нямам!Angel Zhelyazkov написа:Колеги помагайте. Днес за първи път ходих на риба да ловя с ваглер и незнам как да си го отежня.
Иначе днес на Безден доволен риболов, доста шарани, всякакъв размер, един седмак по мое мнение успя да ми се откачи след 20 минутна борба на 12 кука и 12 повод, още ми държи влага.. голяма борба, голям кеф.
-
- новобранец
Звинявам се, че оспамих темата просто не намерих подходяща да ми дадете отговор. Сори браво за успешния риболов колега.