Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Толкова рано нямаме дребни ..
-
- разбира нещата
Толкова рано нямаме дребни ..
Тъй ми рече мацката в НОН-СТОП-а сутринта в 4,45 когато ухилен и поисках кафе. Много резко ме отреза така нагизден като коледно дръвче нещо не ми 'ареса. Всичкото това на фона на трите ми часа сън лекичко ме изнерви ма броих до седет преди да кажа каквото и да било-помага ! Лекичко прибрах петачката и извадих десетачка. Мацката ме погледна учудена..Искам пакет цигари, кутийка тоник, кроасанче и едно кафе-настоях аз и и метнах банкнотата. Ресто не искам, потвърдих и ( аз за кафето се борех ) . Успял да се докопам до безценната течност вече шофирах доволен. Цяла вечер сън ме не лови, цяла вечер гледам двете въдички и не мога да избера с коя да ида. Отварях и затварях кутийките нещо ценно да не забравя. Колко дебел, да е повода ? Кепчето да взима ли ? Такива неща се въртяха в главата ми до един часа след полунощ опипвайки дръжките на спинарките опитвайки се да намеря коя от двете ми е по удобна за престоящата битка. Някак предчувствах, че тези които трескаво ме питаха през седмицата :"Ще ходим ли .. ? " както обикновенно когато дойде момента не могат и отново тре'е да се ходи сам. К'вото - такова. Двете спинарки, и всички "простотии" за които се двоумях да взема ли бяха в багажника. Чаках неделята с нетърпение, 5,30 или 5,45 бях на вода - ура ! Пазача се показа заедно с два песа по метър и двай'се да провери кой толкоз рано и да ме увери, че кучетата вече са закусили и няма да ме опапат ... Естественно, че беше тъмно като в ... Поприказвахме малко докато оправих такъмите, пич се оказа. ВРЕМЕ БЕШЕ - разсъмваше се ! Наместих челника и смело напред. Следващите 30 минути докато стана достатъчно светло имах само един удар на скрайк про "пиги" ( мисля така да беше модела ). Рязко тежък удар и ... линията оленка. ОК, има движение - добра новина. Скачаха разни дребосъци нещо гонеше, но много навътре, няма стигане. Така не ми се искаше да слагам този "гаден", досадно скучен и уловист...прословутия ЦК-407. Само с него обаче достигах там дето бяха зверчетата.Следващите 30 минути ... тишина, нищо ... мъка ! Може би воблера беше едър и ги плашеше, водата беше бистра като сълза. Намалих размера на повода на 0,185 или нещо такова, изтрил се е надписа на ролката, ФК на климакс любезно доставена ми от "баш майстора" - благодаря за което, Ники. Това било магията на днешния ден оказа се, защото бувално на второто мятане, че първото бе късо, тъй ме учеше на времето kroumoff-благодаря и на теб Красуне.
Тааа второто мятане воблера заби на май@@@а си, два оборота..пауза..един оборот пауза. Воблера беше вече на работната си дълбочина и леко зависваше, три до четири секунди пауза. Това беше времето след което воблера щеше да започне леко да изплува. Две...три...четири. Go ! Чукнах два пъти с върха, първия късо, 10 до 15 сантиметра, колкото да остане на същата дълбочина. Пауза... Второто 30 до 40 сантиметра, леко да имитира подплашена рибка. Не че приличаше много на рибетата които плуваха наоколо. Усетих леко търептене на линията през върха в дръжката. Късо засякох..аванса запя, нема назад. Разви може би около 20 метра, секунди до половин минута не спря. Въдицата на спагета и не може да го обърне или спре. Кеф, адреналин и каквото и да беше това зверче не даваше признаци, че скоро ще се видим. Все пак повода беше 0,185 ... но аванса си сработи перфектно. Куките обаче се оказаха малко "меки" ... не е нормално. Ма и това се случи, две от трите жила, аха и да се изправят.

Поздрави !
==============================================================================
Тааа нета вече е наред,
Тъй след пет минути чакане зверчето се предаде , безкрайно дълги минутки които ми се сториха цяла вечност.
Успях да го хвана за врата да го питам аз : " .. що тъй ми изкриви кука бре диване .. !?! "
Или по скоро да го погаля с надеждата да не скача много, че беше дебел и нямаше как да го държа безопасно с една ръка.
Не знаех ни къде да го хвана ни къде да го сложа, не "влизаше" в обектива.. мъка !
ДЕБЕЕЕЕЛ !!!

Опитах да го положа на ръката си, предмишницата ми беше къса оказа се.
Сложих го на крака си, така беше най-безопасно мислех си.
Само така влизаше в кадър, без да го пускам.
А зима да скача, а се преби от собственната си тежест по камъните.

Е тук вече полегна.
Порових в чантата за ролетката, нъцки ..
Свалих ремъка от калъфа на спинарката и отбележих мястото като го измерих от край до край.
В къщи сантиметъра положен успоредно по ремъка показа 55 сантиметра ...

Нямаше смисъл да лежи на камъните повече.
Там е където си му е мястото.

Поздрави !
Тааа второто мятане воблера заби на май@@@а си, два оборота..пауза..един оборот пауза. Воблера беше вече на работната си дълбочина и леко зависваше, три до четири секунди пауза. Това беше времето след което воблера щеше да започне леко да изплува. Две...три...четири. Go ! Чукнах два пъти с върха, първия късо, 10 до 15 сантиметра, колкото да остане на същата дълбочина. Пауза... Второто 30 до 40 сантиметра, леко да имитира подплашена рибка. Не че приличаше много на рибетата които плуваха наоколо. Усетих леко търептене на линията през върха в дръжката. Късо засякох..аванса запя, нема назад. Разви може би около 20 метра, секунди до половин минута не спря. Въдицата на спагета и не може да го обърне или спре. Кеф, адреналин и каквото и да беше това зверче не даваше признаци, че скоро ще се видим. Все пак повода беше 0,185 ... но аванса си сработи перфектно. Куките обаче се оказаха малко "меки" ... не е нормално. Ма и това се случи, две от трите жила, аха и да се изправят.

Поздрави !
==============================================================================
Тааа нета вече е наред,
Тъй след пет минути чакане зверчето се предаде , безкрайно дълги минутки които ми се сториха цяла вечност.
Успях да го хвана за врата да го питам аз : " .. що тъй ми изкриви кука бре диване .. !?! "
Или по скоро да го погаля с надеждата да не скача много, че беше дебел и нямаше как да го държа безопасно с една ръка.
Не знаех ни къде да го хвана ни къде да го сложа, не "влизаше" в обектива.. мъка !
ДЕБЕЕЕЕЛ !!!

Опитах да го положа на ръката си, предмишницата ми беше къса оказа се.
Сложих го на крака си, така беше най-безопасно мислех си.
Само така влизаше в кадър, без да го пускам.
А зима да скача, а се преби от собственната си тежест по камъните.

Е тук вече полегна.
Порових в чантата за ролетката, нъцки ..
Свалих ремъка от калъфа на спинарката и отбележих мястото като го измерих от край до край.
В къщи сантиметъра положен успоредно по ремъка показа 55 сантиметра ...

Нямаше смисъл да лежи на камъните повече.
Там е където си му е мястото.

Поздрави !
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Толкова рано нямаме дребни ..
Арна риба си хванал Таке
ФК е спасявал доста капота.
Успех и занапред

ФК е спасявал доста капота.
Успех и занапред

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- koda33
- разбира нещата
Поздравления колега

Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- Vesko1
- сериозен играч
За едно просто кафе понякога човек трябва да положи неистови усилия да си го получи.Такава е реалността в нашата "татковина"Толкова рано нямаме дребни ...............Искам пакет цигари, кутийка тоник, кроасанче и едно кафе-настоях аз и и метнах банкнотата. Ресто не искам, потвърдих и ( аз за кафето се борех ) . Успял да се докопам до безценната течност вече шофирах доволен.
А рибата е хубава.Поздравления.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Хубав рибок
Поздравления 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
А защо има пазач,
Или вече и кефалите са на "платено" ?
Или вече и кефалите са на "платено" ?