Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Някой може ли да обясни за МУЛТИПЛИКАТОРИТЕ малко
Модератор: sapuna
Някой може ли да обясни за МУЛТИПЛИКАТОРИТЕ малко
интересува ме при замятане няма ли инерция шпулата след като падне във водата неоплита ли влакното или има стопер аванс имат ли задължително ли е да има редач БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Някой може ли да обясни за МУЛТИПЛИКАТОРИТЕ малко
Я да ползвам темата и да питам дали се продават резервни гайки за мултита, че и на двете са ми изпаднали? 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Дай моделаGODzillata написа:Я да ползвам темата и да питам дали се продават резервни гайки за мултита, че и на двете са ми изпаднали?
- nninkov
- научил се да хвърля
Да имаш така наречената "спирачка"(стопер аванс).
Когато тежеста падне във водата спирачката ПОМАГА, казвам помага защото няма как напълно да спре интерционния момент на шпулата. Спирачката има няколко степени за настрйка. Респективно когато е на максимум почти няма как да има заплитания но дистанцията е намалена много. При спряна напълно спирачка имаме голяма дистанция но заплитането е почти сигурно.
Но най - важния инструмент е ПАЛЕЦА. Именно с него се спира шпулата. На пръв поглед е просто - замяташ и в секундата преди тежеста да е докоснала водата палеца спира шпулата.
На практика обаче трябват доста опити докато се овладее процеса.
Затова в началото е хубаво спирачката да е на максимум и постепенно да се намали или напълно изключи.
Когато тежеста падне във водата спирачката ПОМАГА, казвам помага защото няма как напълно да спре интерционния момент на шпулата. Спирачката има няколко степени за настрйка. Респективно когато е на максимум почти няма как да има заплитания но дистанцията е намалена много. При спряна напълно спирачка имаме голяма дистанция но заплитането е почти сигурно.
Но най - важния инструмент е ПАЛЕЦА. Именно с него се спира шпулата. На пръв поглед е просто - замяташ и в секундата преди тежеста да е докоснала водата палеца спира шпулата.
На практика обаче трябват доста опити докато се овладее процеса.
Затова в началото е хубаво спирачката да е на максимум и постепенно да се намали или напълно изключи.
Здравей колега.Байткастинг макарата има 2 спирачки, магнитна или центруфуга и механична.Магнитната или центруфугата помагат при изхварлянето на примамката ,а механичната която се настройва според тежестта на примамката при допира и с водата.Отначало докато свикнеш трябва да работиш с по натегната магнитна спирачка и според всяка примамка да настройваш механичната.Винаги точно преди примамката да докосне водата поставжаш пръста варху бобината ,това трябва да ти стане навик.Когато вече си оттренирал пръста можеш да намалиш спирачките.От опит ти казвам че няма да ти отнеме много време да свикнеш.bombata9 написа:интересува ме при замятане няма ли инерция шпулата след като падне във водата неоплита ли влакното или има стопер аванс имат ли задължително ли е да има редач БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Погледни тук http://www.mikesreelrepair.com/GODzillata написа:Я да ползвам темата и да питам дали се продават резервни гайки за мултита, че и на двете са ми изпаднали?
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
cronos39 написа:Погледни тук http://www.mikesreelrepair.com/GODzillata написа:Я да ползвам темата и да питам дали се продават резервни гайки за мултита, че и на двете са ми изпаднали?
Сега ще слезна до гаража, за да видя к'ва марка са ми мултитата и ще потърся гайки в сайта.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!