Някой може ли да обясни за МУЛТИПЛИКАТОРИТЕ малко

Модератор: sapuna

bombata9
новобранец
новобранец

Някой може ли да обясни за МУЛТИПЛИКАТОРИТЕ малко

Мнение от bombata9 »

интересува ме при замятане няма ли инерция шпулата след като падне във водата неоплита ли влакното или има стопер аванс имат ли задължително ли е да има редач БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :D
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Някой може ли да обясни за МУЛТИПЛИКАТОРИТЕ малко

Мнение от GODzillata »

Я да ползвам темата и да питам дали се продават резервни гайки за мултита, че и на двете са ми изпаднали? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
tct

Мнение от tct »

GODzillata написа:Я да ползвам темата и да питам дали се продават резервни гайки за мултита, че и на двете са ми изпаднали? :roll:
Дай модела
Аватар
nninkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nninkov »

Да имаш така наречената "спирачка"(стопер аванс).
Когато тежеста падне във водата спирачката ПОМАГА, казвам помага защото няма как напълно да спре интерционния момент на шпулата. Спирачката има няколко степени за настрйка. Респективно когато е на максимум почти няма как да има заплитания но дистанцията е намалена много. При спряна напълно спирачка имаме голяма дистанция но заплитането е почти сигурно.
Но най - важния инструмент е ПАЛЕЦА. Именно с него се спира шпулата. На пръв поглед е просто - замяташ и в секундата преди тежеста да е докоснала водата палеца спира шпулата.
На практика обаче трябват доста опити докато се овладее процеса.
Затова в началото е хубаво спирачката да е на максимум и постепенно да се намали или напълно изключи.
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

bombata9 написа:интересува ме при замятане няма ли инерция шпулата след като падне във водата неоплита ли влакното или има стопер аванс имат ли задължително ли е да има редач БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :D
Здравей колега.Байткастинг макарата има 2 спирачки, магнитна или центруфуга и механична.Магнитната или центруфугата помагат при изхварлянето на примамката ,а механичната която се настройва според тежестта на примамката при допира и с водата.Отначало докато свикнеш трябва да работиш с по натегната магнитна спирачка и според всяка примамка да настройваш механичната.Винаги точно преди примамката да докосне водата поставжаш пръста варху бобината ,това трябва да ти стане навик.Когато вече си оттренирал пръста можеш да намалиш спирачките.От опит ти казвам че няма да ти отнеме много време да свикнеш. :supz: :drinkers:
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

GODzillata написа:Я да ползвам темата и да питам дали се продават резервни гайки за мултита, че и на двете са ми изпаднали? :roll:
Погледни тук http://www.mikesreelrepair.com/
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

cronos39 написа:
Погледни тук http://www.mikesreelrepair.com/

Сега ще слезна до гаража, за да видя к'ва марка са ми мултитата и ще потърся гайки в сайта. :smt023
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”