Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от Vid »

За по малко парички, вземай Екусимата в размера 2000-3000, втора година я въртя с плетени влакна и проблем Йок.... :lol:
За малко повечко пари - Заубера или Екзията...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
riddim
новобранец
новобранец

Мнение от riddim »

Имате ли мнение за http://www.deepfishingshop.com/shop/dee ... 57&lang=EN за модел 610 ?
Аватар
vali - carp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vali - carp »

Здравейте колеги !!!

Ще помоля за малко помощ при избора на спининг.Спрял съм се на няколко модела и ще се радвам да споделите мнение за тях.

1 - Formax Striker 2.70 m. 10 -30 gr.
2 - Okuma Hexana spin 2.70 м. 10-35 gr.
3 - Okuma Safina - X 2.70 м. 10-35 gr.
4 - Вaracuda Jet Spin 240 - 2.40 м. 10-30 gr.

Интересува ме също и колко тежи Hexana - та защото не можах да намеря никъде теглото и.

Ще ползвам пръчката основно за щука по Дунава.

Благодаря ви предварително.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Имам Вaracuda Jet Spin 240 - 2.40 м. 10-30 gr
Определено не е за щука,камо ли за Дунава.
Става за риболов от лодка

От Okuma, виж тази:

Okuma LureMania 258г 12-45гр

http://captainhook.bg/%D0%92%D1%8A%D0%B ... -2sec.html
Аз там съм пораснал...
Аватар
vali - carp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vali - carp »

Ок колега а за другите три какво ще кажеш.

1 - Formax Striker 2.70 m. 10 -30 gr.
2 - Okuma Hexana spin 2.70 м. 10-35 gr.
3 - Okuma Safina - X 2.70 м. 10-35 gr.

За Стайкъра изчетох доста добри отзиви,и за Сафината че е по мека от Хексаната,аз тъкмо по твърди пръчки обичам тези меките нещо не са ми удобни.Няма ли някой да сподели нещо и за тези две Окуми как се държат и най вече колко е тежка Хексаната,за Сафината намерих че е 220 гр но ако Хексаната е по лека и найстина по стегната то и Сафината отпада.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Имам Formax Striker 2.70 m. 10 -30 gr - обявената акция е малко завишена, реално е 8-25, и по принцип е една идея по мека отколкото е нужно за една пръчка за щука, но иначе е можи би най доброто в своя ценови клас според скромното ми мнение. Иначе да Дунав където се гони дистанция и се борят освен рибите и силни течения нестава въобще :wink:
Виж тези Focus - Alivio 2.70 м. 20 - 50 http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7152
Focus BLACK BULL 3.00m Акция - 20-60gr. http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... 96a47c6b97

Или разбира се ако много държиш на Стайкъра го има и с по голяма акция https://fishing-market.com/shop/product ... -00-m.html
По нищо не отстъпва на по - леко носещият си брат освен едноделната дръжка, но найстина като го фанеш у ръка и се усеща колко е жилав и мисля че ще ти хареса.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
vali - carp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vali - carp »

Благодаря колега eroucma,този Страйкър на 3.00 м днес го гледах тук в един магазин но доста твърд и груб ми се стори,а е и доста по тежък,този Фокус Аливио също ми харесват данните му,благодаря ти за съвета,ще изчакам и някой за Окумата да си каже мнението и ще избера нещо.
Давайте и други препоръки в този ценови клас и акций.
lubomirco
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lubomirco »

vali - carp,
Okuma Hexana Spin 10-35/2,70 тежи 216гр.Много стегнaтa и приятнa пръчкa,зa пaрите си е перфектнa "щукaркa".
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

eroucma написа:Имам Formax Striker 2.70 m. 10 -30 gr - обявената акция е малко завишена, реално е 8-25, и по принцип е една идея по мека отколкото е нужно за една пръчка за щука, но иначе е можи би най доброто в своя ценови клас според скромното ми мнение. Иначе да Дунав където се гони дистанция и се борят освен рибите и силни течения нестава въобще :wink:
Виж тези Focus - Alivio 2.70 м. 20 - 50 http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7152
Focus BLACK BULL 3.00m Акция - 20-60gr. http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... 96a47c6b97

Или разбира се ако много държиш на Стайкъра го има и с по голяма акция https://fishing-market.com/shop/product ... -00-m.html
По нищо не отстъпва на по - леко носещият си брат освен едноделната дръжка, но найстина като го фанеш у ръка и се усеща колко е жилав и мисля че ще ти хареса.
Колега от двата фокуса кой-би препоръчал?
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
vali - carp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vali - carp »

lubomirco написа:vali - carp,
Okuma Hexana Spin 10-35/2,70 тежи 216гр.Много стегнaтa и приятнa пръчкa,зa пaрите си е перфектнa "щукaркa".
Колега имаш ли я сподели нещо повече за нея.Интересно от магазина ми казаха че е 180 гр.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

martineti написа:
Колега от двата фокуса кой-би препоръчал?
Alivio
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
lubomirco
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lubomirco »

Кaжи, кaкво повече те интересувa?....Пръчкaтa е със строй fast,но не е "колестa".Тестa по примaмките е горе-долу реален,като добре се усещат и 6-7гр такива.Горната граница съм я пробвал до 28гр(без грижи ги изхвърля на ебем ти разстоянието) :D ,а има мегдан и за повече,така че както казах теста се доближава до реалния.И понеже знам какво ще питаш-отговорът е: Да може да се извади с нея и трофейна риба :D . Гегата я взехме в началото на годината за мой приятел(обаче май аз съм ловил повече с нея :lol: ),след като изтръсках всички други модели на Okuma.....тази просто беше най-добрата.Не знам, защо са ти казали ,че е 180гр ,след като приятелчето я е мерило и каза,че е 216.....ама де да знам ,може нещо при него да не е наред.Лошото е ,че в магазина в Младост е свършила ,a и в склада май нямат......Освен да питаш тук http://captainhook.bg/%D0%A2%D1%8A%D1%8 ... D0%B8.html
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

martineti, това Alivio ще ти дойде мекичко за Дунав, дано не бъркам , но си е откровен параболик.
Ако някой го има, нека ме поправи, но когато избирах своя въдица, го прегледах.
В това няма нищо лошо - ще ти позволи по далечен кастинг и по-добре ще мори рибите. Ще се гъне в течението и ако не си свикнал, отначало ще ти е леко дискомфортно и толкова.
Най-добре я пипни и си прецени сам, боя се ,че колегата, който ти я препоръчва няма досататъчно на брой излети на подобна река.
За мен другата въдица, но 2.70 м , 15/40 гр., е по-удачният вариант - предлага се с K-guides ( К-водачи ), което ще ти спести доста оплитания и разплитания на влакното.
И ако се вярва на снимката, крачетата на водачите са разположени правилно, което не е никак зле за такава цена, па макар и с EVA дръШка.
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Колега, що не поглендеш Berkley Cherrywood, големите дължини са доста здрави колове.
Тръскал съм ги и ми се струват доста удачни за целта. А и доста други колеги ги хвалят.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

franky написа:Колега, що не поглендеш Berkley Cherrywood, големите дължини са доста здрави колове.
Тръскал съм ги и ми се струват доста удачни за целта. А и доста други колеги ги хвалят.
Доста сериозни колове според 90% от спинингистите, а и тежат повечко от други въдици в ценовият диапазон.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”