Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

КОСТУР-ЗАХРАНКА
Модератор: Paublo_Eskobar
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
КОСТУР-ЗАХРАНКА
Здравейте колеги!!!!!
Ще ходя на един селски язовир в който има шаран, каракуда и костур. Предимно обаче излиза костур и по-малко каракуда и съвсем рядко шаран. Ще ловя и на леко и на дъно. Кажете ми моля каква захранка да си направя за водоема(основно за костура) и на каква стръв да ловя тези риби както на перо така и на дъно???
Предварително Ви благодаря и на всички колеги наслука!!!!!!!!!
Ще ходя на един селски язовир в който има шаран, каракуда и костур. Предимно обаче излиза костур и по-малко каракуда и съвсем рядко шаран. Ще ловя и на леко и на дъно. Кажете ми моля каква захранка да си направя за водоема(основно за костура) и на каква стръв да ловя тези риби както на перо така и на дъно???
Предварително Ви благодаря и на всички колеги наслука!!!!!!!!!
- ribara_bboy
- новобранец
Има и да ти кажа върши работа.На коя фирма е,убий ме ,не помня.Като вляза в магазина и кажа какво искам,ми дават-тя е в сини пакети.Знам ли,може и на "Рекорд" да беше!ribara_bboy написа:Аз лично не съм чувал за захранка за костур. Все пак той е хищна риба...

- kita20008969
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аиде и аз да кажа нещо.Чудесна работа върши,костно брашно,също и хляб замесен с БЕЛТЪЧЕН ХИДРОЛИЗАТ(кръвна плазма).Купува се от ветеринарните аптеки и струва 2.50 половин литър.Дава се на прасета за апетит(между другото това е и прословутия ULTRA-BAIT......който в рибарските магазини се продава по 3-4 лв за 10грама
)

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Накълцани торни червей в захранката,костно брашно,рибно брашно или специализираните захранки за костур.глина и вердевас,червена глина малко ще те затрудни,не разбирай глината буквално,пръст,добре пресята,моята я коопая зад изтрезвитела на базата даже има и червен като копая.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- bradata
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Може да ви прозвучи смешно, но това го гледах по Discovery. Накълцан торен червей с костно брашно и чубрица. Хората казаха, че това е най добрата захранка за костур. Аз веднъж пробвах за стръв торен с чубрица и имаше много добър резултат. Трябва само няколко часа червеите да поседят с чубрицата, за да придобият аромат.
Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
Re: КОСТУР-ЗАХРАНКА
osven zahranakata koqto e posochil kolegata za CHERVENATA GLINA, rabota vurshi i nai obiknovenno smesena zahranka, koqto e universalna za vsqkakvi ribi. prosto za podsilvane mojete da izsipete 2-3 kutiiki bql chervei vutre i ako lovite na ribe nqma da imater qdove. az kadeto sum bil za kustur nikoga ne mi e otkazvalo na ribe dori bez zahrankata, a s neq prosto si pravite kefa na 100%. tova lqto bqh na 1 mirkovski qzovir s 2 vidici prosto nemojeh da smogna na vadene. na bql nishto ne mi pipashe a na ribe se kusa. A NQKOI ZNAE LI DALI ZAHRANKATA S CHERVENATA GLINA E SUSHTATA KOQTO LOVQT KITAICITE? VIJDAL SAM CHE E CHERVENA NO NIKOI NE KAZVA KAKVO IMA VUTRE I NA BULGARI NE Q PRODAVAT!!!
Аз последно ходих за риба на на река Искар между селата Оселна и Злидол ,там намерих подходясхто тихо място и захраних , бях смесил 3 вида захранка имаше голям резолтат. Видовете захранки които исползвах бяха фидер на другата пишеше река а на третата костур.От всяко пакетче изсипах полвината, фидера го пресях на ситото , в готовата захранка сложих малко от стравта на която щях да ловя (торен червеи) натроших малко хляб и започвах да разбърквам. Като започна риболова първоначално захраних с пет топки захранка , не точно топки а кюфтета за да не ги таркаля водата , след това от време на време (около 10 мин.) хвърлях по една топка (кюфте) . Трябва да се внимава да не се прехрани. Цялостният ми улов бесхе само костури бях хванал пет с размери около 20см 2 с рамери 25 см. и 29 см. и един които беше 34 см., риболоват тогава ми мина повече от страхотно.
Оспех и на вас!
Извинявам се за правописните грешки , бързах.
Оспех и на вас!
Извинявам се за правописните грешки , бързах.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Крис,
Този подфорум ми е един от любимите,
Много чудеса съм прочел в него, много "бисери" е имало, ама като твоето не съм срещал
!
Моля, те пусни една-две снимки, че тези размери на костурите много ме впечатлиха, аз също съм любител на костура и с интерес почетох за такива трофейни риби до Зли дол !!!
Или се бъзикаш нещо, а
!
Този подфорум ми е един от любимите,
Много чудеса съм прочел в него, много "бисери" е имало, ама като твоето не съм срещал

Моля, те пусни една-две снимки, че тези размери на костурите много ме впечатлиха, аз също съм любител на костура и с интерес почетох за такива трофейни риби до Зли дол !!!
Или се бъзикаш нещо, а