Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дъбника - Враца
Модератор: sapuna
- чпс
- ще става разбирач
Дъбника - Враца
Според вестник Труд/26.09.2007 в язовир Дъбника край Враца са пуснати над тон и половина сомове и шарани, даже има и снимка - близо метров сом цопва в гьола.
И не забравяйте, че сме в предизборен период - да не се окаже показна PR-акция на някой кандидат за врачански кмет...
И не забравяйте, че сме в предизборен период - да не се окаже показна PR-акция на някой кандидат за врачански кмет...
Последно промяна от чпс на Сря Сеп 26, 2007 12:34 pm, променено общо 1 път.

Позна колега!
Сладка раздумка, лека музика и никакви съпруги, това е мечтата на всеки рибар. Около 50 любители и професионалисти на риболова се събраха днес на Гребната база на врачанския язовир "Дъбника". Нови 1500 кг риба пуснаха във водоема днес.
Инициативата е на кмета на града Войслав Бубев. Най-запалените бяха уловили вече по някое шаранче, останалите се любуваха на кръговете, които правеха новите тлъсти шарани по повърхността на водата. Попитах някои от тях какво е риболова за тях - ето отговорите на баща, който беше довел и 14-годишната си дъщеря, както и на двама волни рибари от общинската управа - Краси Григоров и Рашо Тарльовски.
- dimitar_
- сериозен играч
По една "случайност" в понеделник сутринта бях на този язовир , с надеждата че след Жребчево тук ще се "отсрамя" , но не би . Имаше доста хора , въпреки работният ден , да ви кажа докъдето виждах , никой нищо не вадеше . Основно се търсеше хищник , но освен една история за 10 - кг . щука , която е била хваната предният месец и ми я разказа "местен" , друго не ме впечетли . На "слънчевка" за стръв извадих едно костурче , малко по - голямо от стръвта , съответно то смени слънчака на куката , но , резултат нямаше . На качамак със суха царевица ми "удариха" 2 каракуди по 300 гр. всяка ... , питах за шаран , но човека каза , че за него се чака с палатка ... !
Но няма нищо по - хубаво от това наистина да са го зарибили , така , както казват , все пак си е удоволствие да имаш добре зарибен язовир на десет минути път от града !
Но няма нищо по - хубаво от това наистина да са го зарибили , така , както казват , все пак си е удоволствие да имаш добре зарибен язовир на десет минути път от града !