Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Аз пък днес си надърпах доволно щулета с УЛ-ката.
Един доста едър кефал и 5-6 по малки.
Утре ще упорствам за нещо по-голямо.
Един доста едър кефал и 5-6 по малки.
Утре ще упорствам за нещо по-голямо.
- Живко Славов
- научил се да хвърля
Браво колеги,добре се справяте.Предните 2 дни бях на реката до с.Брод извадих 3 щучки по 700гр. някаде,няколко кефалчета под Симеоновград и едно откачено бебе сомче.Поздрави!!
- КалинПетров
- разбира нещата
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А аз предните три дни бях по реката.....три дни-три класически валата.Пълен железар съм
И рибата инат и аз.Днес пак надвечер ще повъртя - да видим кой по инат ще излезе
.

Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- ще става разбирач
Колеги , отдавна не съм ходил по реката и искам да ми дадете актулно инфо къде да търся шаран ,каракуда и бабушка.
На картинката съм отбелязъл къде преди доста години сме хващали доста шарковци и караконджули-но предполагам вече нещата са се променили.
Моля по запознатите да ми кажат в тоя раьон къде са точно местата сега и от къде се минава за тях.

На картинката съм отбелязъл къде преди доста години сме хващали доста шарковци и караконджули-но предполагам вече нещата са се променили.
Моля по запознатите да ми кажат в тоя раьон къде са точно местата сега и от къде се минава за тях.

ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Ще ти обясня как се стига до това място - излизаш от Пловдив по Пещерско шосе.След като минеш надлеза на околовръстното шосе,караш около два километра и завиваш вдясно-това е единствената асфалтова отбивка след околовръстното.Караш бавно по пътя с големи дупки,по който личат остатъци от асфалт.От дясната ти страна са ябълкови насаждения,а от лявата-един много обрасъл канал.Пътя е около километър.След като свършат ябълковите градини има разклон - напред пътя продължава по реката /по течението,посока към Пловдив/,а наляво се минава през едно мостче.Завиваш по мостчето и се движиш по доста добър и широк чакълест път.Реката ти се пада от дясната страна.Има места,където да парираш до пътя.Спираш и оглеждаш местата.Мястото,което си посочил се намира някъде на гърба на пресевната - пътя свършва пред бариерата,трябва да паркираш някъде там и да продължиш пеш.Всъщност - има един черен път,който тръгва през полето вляво от бариерата.Ако тръгнеш по него - ще стигнеш до ез.Оризари откъм циганската махала.
А относно рибата в Марица ............... това за шараните и едрите каракуди в момента ....... нещо ги няма.Бях на реката в събота,почти срещу твоето място,но на отсрещния бряг - пълно капо.Не съм майстор на речния риболов,но и хората,които бяха около мен също не видях да хващат нещо.
Успех и дано се похвалиш с улов!!!!!!!!
А относно рибата в Марица ............... това за шараните и едрите каракуди в момента ....... нещо ги няма.Бях на реката в събота,почти срещу твоето място,но на отсрещния бряг - пълно капо.Не съм майстор на речния риболов,но и хората,които бяха около мен също не видях да хващат нещо.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
И има за какво да си валат,там е царството на мрежарите.Слез на долу над моста на околовръстното срещу острова на бай Киро,но иди над вечер и не забравяй репелента 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
Зле е работата нагоре от моста,само костури на торен червей.Нищо по-сериозно,нито надвечер,нито сутрин.tsvetkoff написа:Ще ти обясня как се стига до това място - излизаш от Пловдив по Пещерско шосе.След като минеш надлеза на околовръстното шосе,караш около два километра и завиваш вдясно-това е единствената асфалтова отбивка след околовръстното.Караш бавно по пътя с големи дупки,по който личат остатъци от асфалт.От дясната ти страна са ябълкови насаждения,а от лявата-един много обрасъл канал.Пътя е около километър.След като свършат ябълковите градини има разклон - напред пътя продължава по реката /по течението,посока към Пловдив/,а наляво се минава през едно мостче.Завиваш по мостчето и се движиш по доста добър и широк чакълест път.Реката ти се пада от дясната страна.Има места,където да парираш до пътя.Спираш и оглеждаш местата.Мястото,което си посочил се намира някъде на гърба на пресевната - пътя свършва пред бариерата,трябва да паркираш някъде там и да продължиш пеш.Всъщност - има един черен път,който тръгва през полето вляво от бариерата.Ако тръгнеш по него - ще стигнеш до ез.Оризари откъм циганската махала.
Последно промяна от Атанас Катцарски на Пон Сеп 10, 2012 10:10 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Еййй ти най-после да кажеш истината!Надолу под моста е по-реално,понеже реката тече надолу,а не нагоре!butnik написа:И има за какво да си валат,там е царството на мрежарите.Слез на долу над моста на околовръстното срещу острова на бай Киро,но иди над вечер и не забравяй репелента

-
- ще става разбирач
Колеги, ... зарежете го тоя мост , аз на картинката дето съм постнал не съм го показал. За да ви питам къде в тоя раьон/на моята картинка/ да гоня шарковци явно съм чул нещо , ама ... просто исках от съфорумци да се потвърди информацията.
Та ето какво ми каза един комшия ... някъде след 6-ти километър посока Пазарджик се ходило по реката и имало шарански места, за това по запознатите да споделят мнение по въпроса , къде са и как се стига до тях.
Всички отбивки до плажа на 9ката са ми ясни , само дето незнам къде да заложа за шарани, за това питам да не би да се подминава 9ката и да има някви места по на долу към Пазарджик.
Та ето какво ми каза един комшия ... някъде след 6-ти километър посока Пазарджик се ходило по реката и имало шарански места, за това по запознатите да споделят мнение по въпроса , къде са и как се стига до тях.
Всички отбивки до плажа на 9ката са ми ясни , само дето незнам къде да заложа за шарани, за това питам да не би да се подминава 9ката и да има някви места по на долу към Пазарджик.
ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
- Vid
- кандидат преподавател
Бих Ви посъветвал да ловите по местата, които са в близост до населени места и градове. Това е защото останалите са опоскани от бракониерите. Въпреки, че рибата е наплашена от постоянното човешко присъствие, я има и продължава да кълве...
Интересно е, че през последните 2 седмици кефала се изпокри (не зная каква е причината, водата е все още топла щото газим в нея....) и от капотата ни спасяват ето тези:

Реката тази година има изобилна популация на маломерни щукички от таз годишното люпило и много се надявам болшинството от колегите да ги релийзват, защото догодина те ще са над кило и всички ще можем да се кефим на МАКС
Интересно е, че през последните 2 седмици кефала се изпокри (не зная каква е причината, водата е все още топла щото газим в нея....) и от капотата ни спасяват ето тези:

Реката тази година има изобилна популация на маломерни щукички от таз годишното люпило и много се надявам болшинството от колегите да ги релийзват, защото догодина те ще са над кило и всички ще можем да се кефим на МАКС

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
посоченото от тебе място е един бивш ръкав на реката,в момента пълен с водна леща.Оставаш си колата на високия бряг на Оризари,откъм циганите и си там.Дълбочините са около 40-60см,с изключение на една дупка там където е "скъсания път".Според мене там шаран има но е предимно маломерен,местата са неудобни за ловене,има и доста комари.Бъди с ботуши,по възможност високи за да отидеш на някое по-перспективно място.Пазачите на пресевната хранят и няколко кучета.Според мене,специално за шаран не си заслужава,но ти си знаеш.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- ще става разбирач
Ами колега места има много за шаран.Харесай си някое местенце дето не е много посещавано,със умерено или слабо течение,по възможност да има водорасли.Хвърли 2-3 шепи царевица от консерва накисната с ванилия и захар.И си ти.Останалото е много тишина никакво движение по брега и чакане.Ще ти удари,само иска търпение.konty написа:Колеги, ... зарежете го тоя мост , аз на картинката дето съм постнал не съм го показал. За да ви питам къде в тоя раьон/на моята картинка/ да гоня шарковци явно съм чул нещо , ама ... просто исках от съфорумци да се потвърди информацията.
Разбираш ги ти , Катцарски !Атанас Катцарски написа:Ами колега места има много за шаран.Харесай си някое местенце дето не е много посещавано,със умерено или слабо течение,по възможност да има водорасли.Хвърли 2-3 шепи царевица от консерва накисната с ванилия и захар.И си ти.Останалото е много тишина никакво движение по брега и чакане.Ще ти удари,само иска търпение.konty написа:Колеги, ... зарежете го тоя мост , аз на картинката дето съм постнал не съм го показал. За да ви питам къде в тоя раьон/на моята картинка/ да гоня шарковци явно съм чул нещо , ама ... просто исках от съфорумци да се потвърди информацията.
Пичуи, ъ вий от къдье стье уа?
- От София смьи.
- И ний тъй!
- От София смьи.
- И ний тъй!
Днеска след 4 часа съм под бента на с. Брод с един приятел. Ако има някой от форума там да се обажда
. Дано нивото на водата в Марица малко да се е вдигнало от тия дъждове.