Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз. Батак - добрата новина!
яз. Батак - добрата новина!
Здравейте. Ще Ви разкажа за станалата вече традиционна за мен няколко-дневна почивка на язовир Батак.
На 01.09 язовира ме посрещна така:

Още малко красоти от водоема:

Сега за риболова и най-радостната новина за мен поне:
Популацията на шарани тази година е отлична - на местата, на които ловя с директния, на моменти хващах по 30-тина на риболов. Ако всички колеги са съвестни, след година - две ще има много шарани за ловене с добри размери. Ето и няколко снимки:

Местата за улов на червеноперки на фидер са си все така дащтни, от зазоряване до към 11ч. риболова е гол след гол и то на едри, като ако човек е съсредоточен,може да направи килограми. След 11ч. нещата забавят темпо чувствително - дали рибата се вдига или дръпва още по-навътре не мога да кажа.
Изключителен кеф изпитах от факта, че перките бяха гарнирани с по някое тазгодишно шаранче, което на мен за пръв път ми се случва.

Естествено, класиката там е костур на рибе, като кълве през целия ден. Тоя хубостник обаче познайте на какво ми взе - на царевчка, голям глад ей

Не липсваха и такива гадняри:

Малко фотоси от бунгалото, в което пребивавахме - наистина беше луксозно, както ни беше казано по телефона, но учудващо за мен при предварително спазарена цена, на место домакина ми поиска 10лв. отгоре, защото това "било най-хубавото". Много некоректна постъпка, която не съм очаквал от родопчани, но явно нещата
и там се изпедепцват леко полеко. Както и да е, тази година взе 60 отгоре, догодина изпусна 250.

На изпроводяк, запалихме по една свещичка в църквата за здраве, че годината е тежка за мен в това отношение.

Поздрави и успешни риболови на всички!
На 01.09 язовира ме посрещна така:
Още малко красоти от водоема:
Сега за риболова и най-радостната новина за мен поне:
Популацията на шарани тази година е отлична - на местата, на които ловя с директния, на моменти хващах по 30-тина на риболов. Ако всички колеги са съвестни, след година - две ще има много шарани за ловене с добри размери. Ето и няколко снимки:
Местата за улов на червеноперки на фидер са си все така дащтни, от зазоряване до към 11ч. риболова е гол след гол и то на едри, като ако човек е съсредоточен,може да направи килограми. След 11ч. нещата забавят темпо чувствително - дали рибата се вдига или дръпва още по-навътре не мога да кажа.
Изключителен кеф изпитах от факта, че перките бяха гарнирани с по някое тазгодишно шаранче, което на мен за пръв път ми се случва.
Естествено, класиката там е костур на рибе, като кълве през целия ден. Тоя хубостник обаче познайте на какво ми взе - на царевчка, голям глад ей

Не липсваха и такива гадняри:
Малко фотоси от бунгалото, в което пребивавахме - наистина беше луксозно, както ни беше казано по телефона, но учудващо за мен при предварително спазарена цена, на место домакина ми поиска 10лв. отгоре, защото това "било най-хубавото". Много некоректна постъпка, която не съм очаквал от родопчани, но явно нещата
и там се изпедепцват леко полеко. Както и да е, тази година взе 60 отгоре, догодина изпусна 250.
На изпроводяк, запалихме по една свещичка в църквата за здраве, че годината е тежка за мен в това отношение.
Поздрави и успешни риболови на всички!

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Re: яз. Батак - добрата новина!
колега , даи мако инфо за бунгалата . Изглеждат чудно
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мисля че е по-вероятно да са зарибявани, отколкото да са естествено излюпени от хайвер в язовира. И аз бях вчера в Батак и 3 дена на Доспат. Добре сте изкарали и вие и ние, поздрави, живи и здрави и повече такива излети, а здравето ще дойде като следствие.topsoft написа:... тазгодишно шаранче ...

нямам живарник
- lif3house
- разбира нещата
Прекрасен излет !
Чудесен риболов.Колкото до съвестните колеги -има ги но са малко.Бях на Доспат и там се ръгаха в живарниците костурчета и кефалчета по 50гр.Нулево присъствие на проверяващи.
- borislav58
- сериозен играч
Прекрасен излет сте си направили.На яз Пясъчник също има такива шаранчета ,но до края на годината сигурно няма да има и едно от тях.Никакво присъствие на ИАРА, никакви проверки на живарници ,всеки лови като за последно.Събота бях там, и най интересното което видях бе ,че едни роми като им се уловеше шаранче го пускаха обратно, а две семейства с децата си от гр.Пазарджик ги пребираха в живарниците. 

Последно промяна от borislav58 на Вто Сеп 11, 2012 6:53 am, променено общо 1 път.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
На всякъде е така Борка.borislav58 написа:всеки лови като за последно.
Четири дни на Копринка на месните им се пълнеха очите като ни видеха да пускаме хванатата риба, а тя не беше малко повярвай ми.
Чудна почивчица, Иво, даде ми супер идея 
Що се отнася за шаранчетата, и на устието на Искър излизат още по-малки на серии. Незнам дали са зарибителен материал или естествен прираст, дано е второто

Що се отнася за шаранчетата, и на устието на Искър излизат още по-малки на серии. Незнам дали са зарибителен материал или естествен прираст, дано е второто

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Първото е Насе 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- gabroveca2604
- новобранец
Здравейте, наистина добър излет. И аз изкарах там почивните дни. Наистина от брега на жито червеноперки,каракудки, и много,много шаранчета. Всички ловяха предимно тях,но съвеста не бе при всички. В интерес на истината повече рибари ги пускаха, дори и по големите рибки. По въпроса за зарибяването - НЕ. Всичко е приплод, още преди когато ловяхме с ръчилото рибки за костур виждахме шаранчета по един пръст дължина и ги пускахме, и ето вече са по педя
. Ако и в следващите риболовни излети се пускат тези шаранчета, наистина след време ще има повече емоции за шаранджиите. Чудно, че при мене четири дена нито един костур на рибка.Поздрави.

Колега, наистина, дай моля те някакво инфо за бунгалата. Че ако дадеш и телефон ще е супер.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Красив репортаж...

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Чудесен излет и много красиво място и добри рибки направо 

Риболова е хоби.Наслука 

наистина радостна новина , ама за жалост за да няма риба по язовирите за висчко са виновни хората които ги стопанисват , не е виновен този който яде баницата а този който му я дава простотията не ходи по дарветата ... тря се примерите докат няма закони и риба няма да има
КОГАТО ПРАВОТО СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЕЗПРАВИЕ , НАСИЛИЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
-
- новобранец
Браво колега, чудесен риболов и релакс. Искам да кажа и че на яз.Искър е същото полужение със шаранччетата и се надявам да са съвестни всички колеги и да ги пускат обратно,а не да си хранят котките с тях,и само да реват че няма риба тук и там.