яз. Батак - добрата новина!

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

яз. Батак - добрата новина!

Мнение от topsoft »

Здравейте. Ще Ви разкажа за станалата вече традиционна за мен няколко-дневна почивка на язовир Батак.

На 01.09 язовира ме посрещна така:

Изображение

Изображение

Изображение

Още малко красоти от водоема:

Изображение

Изображение

Сега за риболова и най-радостната новина за мен поне:

Популацията на шарани тази година е отлична - на местата, на които ловя с директния, на моменти хващах по 30-тина на риболов. Ако всички колеги са съвестни, след година - две ще има много шарани за ловене с добри размери. Ето и няколко снимки:

Изображение

Изображение

Местата за улов на червеноперки на фидер са си все така дащтни, от зазоряване до към 11ч. риболова е гол след гол и то на едри, като ако човек е съсредоточен,може да направи килограми. След 11ч. нещата забавят темпо чувствително - дали рибата се вдига или дръпва още по-навътре не мога да кажа.
Изключителен кеф изпитах от факта, че перките бяха гарнирани с по някое тазгодишно шаранче, което на мен за пръв път ми се случва.

Изображение

Изображение

Изображение

Естествено, класиката там е костур на рибе, като кълве през целия ден. Тоя хубостник обаче познайте на какво ми взе - на царевчка, голям глад ей :)

Изображение

Не липсваха и такива гадняри:

Изображение

Малко фотоси от бунгалото, в което пребивавахме - наистина беше луксозно, както ни беше казано по телефона, но учудващо за мен при предварително спазарена цена, на место домакина ми поиска 10лв. отгоре, защото това "било най-хубавото". Много некоректна постъпка, която не съм очаквал от родопчани, но явно нещата
и там се изпедепцват леко полеко. Както и да е, тази година взе 60 отгоре, догодина изпусна 250.

Изображение

Изображение

Изображение

На изпроводяк, запалихме по една свещичка в църквата за здраве, че годината е тежка за мен в това отношение.

Изображение

Поздрави и успешни риболови на всички!
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
llboy
новобранец
новобранец

Re: яз. Батак - добрата новина!

Мнение от llboy »

колега , даи мако инфо за бунгалата . Изглеждат чудно
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

topsoft написа:... тазгодишно шаранче ...
Мисля че е по-вероятно да са зарибявани, отколкото да са естествено излюпени от хайвер в язовира. И аз бях вчера в Батак и 3 дена на Доспат. Добре сте изкарали и вие и ние, поздрави, живи и здрави и повече такива излети, а здравето ще дойде като следствие. :drinkers:
нямам живарник
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Прекрасен излет !
didogn71
новобранец
новобранец

Мнение от didogn71 »

Чудесен риболов.Колкото до съвестните колеги -има ги но са малко.Бях на Доспат и там се ръгаха в живарниците костурчета и кефалчета по 50гр.Нулево присъствие на проверяващи.
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Прекрасен излет сте си направили.На яз Пясъчник също има такива шаранчета ,но до края на годината сигурно няма да има и едно от тях.Никакво присъствие на ИАРА, никакви проверки на живарници ,всеки лови като за последно.Събота бях там, и най интересното което видях бе ,че едни роми като им се уловеше шаранче го пускаха обратно, а две семейства с децата си от гр.Пазарджик ги пребираха в живарниците. :oops:
Последно промяна от borislav58 на Вто Сеп 11, 2012 6:53 am, променено общо 1 път.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceco65 »

borislav58 написа:всеки лови като за последно.
На всякъде е така Борка.
Четири дни на Копринка на месните им се пълнеха очите като ни видеха да пускаме хванатата риба, а тя не беше малко повярвай ми.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Чудна почивчица, Иво, даде ми супер идея :!:
Що се отнася за шаранчетата, и на устието на Искър излизат още по-малки на серии. Незнам дали са зарибителен материал или естествен прираст, дано е второто :ANAL:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Първото е Насе :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
gabroveca2604
новобранец
новобранец

Мнение от gabroveca2604 »

Здравейте, наистина добър излет. И аз изкарах там почивните дни. Наистина от брега на жито червеноперки,каракудки, и много,много шаранчета. Всички ловяха предимно тях,но съвеста не бе при всички. В интерес на истината повече рибари ги пускаха, дори и по големите рибки. По въпроса за зарибяването - НЕ. Всичко е приплод, още преди когато ловяхме с ръчилото рибки за костур виждахме шаранчета по един пръст дължина и ги пускахме, и ето вече са по педя :) . Ако и в следващите риболовни излети се пускат тези шаранчета, наистина след време ще има повече емоции за шаранджиите. Чудно, че при мене четири дена нито един костур на рибка.Поздрави.
Bat Boyko
новобранец
новобранец

Мнение от Bat Boyko »

Колега, наистина, дай моля те някакво инфо за бунгалата. Че ако дадеш и телефон ще е супер.
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Красив репортаж... :smt023 :smt023 :smt023
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Чудесен излет и много красиво място и добри рибки направо :drinkers:
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
mb4life
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mb4life »

наистина радостна новина , ама за жалост за да няма риба по язовирите за висчко са виновни хората които ги стопанисват , не е виновен този който яде баницата а този който му я дава простотията не ходи по дарветата ... тря се примерите докат няма закони и риба няма да има
КОГАТО ПРАВОТО СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЕЗПРАВИЕ , НАСИЛИЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
kiril.yankov
новобранец
новобранец

Мнение от kiril.yankov »

Браво колега, чудесен риболов и релакс. Искам да кажа и че на яз.Искър е същото полужение със шаранччетата и се надявам да са съвестни всички колеги и да ги пускат обратно,а не да си хранят котките с тях,и само да реват че няма риба тук и там.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”