Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за Риболов около Китен
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
Re: Инфо за Риболов около Китен
Миналата година през м.юни /писал съм тогава във този форум/,на Караагач само много тиня,тръстики,змии през краката ти-цели котила от рода на "голяма водна змия",иначе на въдиците само 3-4 см попчета и едни сребристи продълговати рибки с дължина до 7 см.Не обичам да се хербаризирам на плажа,та цели 8 дена, по всякакъв начин,от 05.00 сутринта до 17.00 ч,се опитвах в тинята сред тръстиките да хвана нещо по-яко -каракуда,шаран,кефал,лупавец ,с всички местноизвестни варианти на стръв плюс голям набор от спининг-примамки,ама си останах само с дребосъците-на няколко пъти по кило и половина,дарени на собственика на хотела,щото заяви, че си мре за дребна сладководна риба.
някой ако е успявал да хваща каракуда или шаран , моля да сподели как става
- FishMaster
- вече хвърля и на тежко
На Велека миналат година която е подобна река вливаща се в морето от автомоста видях на около 2м. дълбочина /тя е бистра/ кефали по 1м-1,5м./ като подводници но не вземат на нищо.
риболова е нещо уникално, за жалост много хора не са го разбрали!!!
-
- Модератор
Колега, не че не ти вярвам, но тези шокиращи размери не биха останали незабелязани от бракониерите. Живях доста години съвсем наблизо, но такава информация не бях чул. Напротив, тогава ходехме по горното течение на Велека, за да ловим пъстърви.FishMaster написа:На Велека миналат година която е подобна река вливаща се в морето от автомоста видях на около 2м. дълбочина /тя е бистра/ кефали по 1м-1,5м./ като подводници но не вземат на нищо.
на велека има кефали по няколко кила но чак толкова просто под водата изглеждат по големи а на китенската река преди няколко години колегата от рибарския беше хванал каракуди на плувка на бяло или торен мястото е до моста където има едни бетонни плочи но такъма да е фин огромни каракуди чак нямаше а и други хора също хващаха каракуди а на шаран не се надявай много много трудно, успех.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Някой да знае места за риболов в морето,около Китен,не само на моста и дали излиза нещо...
Аз там съм пораснал...
-
- научил се да хвърля
Ми колега отиваш и пробваш различна стръв -това е истинатаFishMaster написа:Благодаря колега. Ако наистина има шаран на Караагач ще го пробвам но не знам местата и каква е актуалната стръв за водоема.

- FishMaster
- вече хвърля и на тежко
Утре заминавам и с накои ще се видим може би там. Ще пробваме всичко и ще пишем.
Е днеска реката при Китен-тъмна на цвят,кефал няма
На горе дава шаранчета и каракуда ама се ходи с кола през боклуците,после през полето и на тръбата или четала.Айде наслука и да покажете снимки.В морето днес имаше състезание по подводен риболов.

Риболовци.
- FishMaster
- вече хвърля и на тежко
На Караагач за седмица нито рибари нито риба. На кея на Китен само ситен чернокоп и редки иларии и съфридчета. На кея на ММЦ същата работа с някой барбун отгоре. На Дяволска река покрай помпата и нагоре само дребни каракуди, попчета и др. Като цяло нещастна работа но захлади ли се по морето ще тръгне. Това е от мен-На слука. 

по какъв начин се ловят тези шаранчета и каракудиlusienn написа:Е днеска реката при Китен-тъмна на цвят,кефал нямаНа горе дава шаранчета и каракуда ама се ходи с кола през боклуците,после през полето и на тръбата или четала.Айде наслука и да покажете снимки.В морето днес имаше състезание по подводен риболов.

- icefire
- ще става разбирач
Положението никак не се е променило, за 4 дни на Караага4 нямаше дори едно кълване, под моста , на 4етала и на тръбите - нищо... един колега сподели как преди една седмица на 4етала "били хванали два клена и една каракуда" LOL !!! на устието от към плажа разни туристи хващаха едини4ни бройки някакви дребни рибки , местните ги нари4али-"Белици" . На самото устие реката е запушена с пясък не се влива директно в морето и нивото на реката се е пока4ило доста, а отстрани има голяма табела на която пишеше , 4е ОБЕКТА се наблюдавал с камери и отпушването на реката било престъпление , забраната била от местните власти и кметството на Китен..... може би по този на4ин мислят да предпазват плажа от евентуално изти4ане на мръсотия , тиня и боклуци от реката в морето.
Ина4е като риболовни похвати изпробвах вси4ко позволено , на плувка , всякаква далбо4ина, на изти4ане , на задържане , разнообразна стръв- морски , бели , блатни и торни 4ервеи , също пробвах на хляб и на царевица .. но уви без грам успех. На морето риболова също беше леко казано слаб, от брега в диапазон от ММЦ-Китен-Лозенец , се ловеха само Лапини ку4ета и прекалено дребни поп4ета, единствената стръв която ставаше за морски риболов от брега беше блатен 4ервей, използвах 2 въдици - едната с повод 2 куки и тежест , другата с 20 грамова потъваща бомбарда, с бомбардата се ловеше по-добре. С няколко думи тазгодищният ми воаяж по 4ерноморието бе пълен ПРОВАЛ!.. А за лошите пътища, безбройните боклуци по плажовете по ректа около къмпингите и на всякъде , също така и безразборно застроеното крайбрежие , направо не ми се говори защото няма да ми стигнат думите да опиша вси4ко. Но и това бяха фактори които увели4иха моето разо4арование..... от ина4е така красивото ни 4ерноморие...
Горе написаното се слу4и и се отнася за периода от 5 до 10 август 2013г.
Ина4е като риболовни похвати изпробвах вси4ко позволено , на плувка , всякаква далбо4ина, на изти4ане , на задържане , разнообразна стръв- морски , бели , блатни и торни 4ервеи , също пробвах на хляб и на царевица .. но уви без грам успех. На морето риболова също беше леко казано слаб, от брега в диапазон от ММЦ-Китен-Лозенец , се ловеха само Лапини ку4ета и прекалено дребни поп4ета, единствената стръв която ставаше за морски риболов от брега беше блатен 4ервей, използвах 2 въдици - едната с повод 2 куки и тежест , другата с 20 грамова потъваща бомбарда, с бомбардата се ловеше по-добре. С няколко думи тазгодищният ми воаяж по 4ерноморието бе пълен ПРОВАЛ!.. А за лошите пътища, безбройните боклуци по плажовете по ректа около къмпингите и на всякъде , също така и безразборно застроеното крайбрежие , направо не ми се говори защото няма да ми стигнат думите да опиша вси4ко. Но и това бяха фактори които увели4иха моето разо4арование..... от ина4е така красивото ни 4ерноморие...
Горе написаното се слу4и и се отнася за периода от 5 до 10 август 2013г.
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Периода в който си избрал да топиш тъкъма у морето е зле подбран.Значи мъртвак, водорасли.течения некви-просто ужас.А белица демек белевица е вашия уклей.Другия път ела септември ма накрая да се нарадваш на уж красивото ни Черноморие. 

- icefire
- ще става разбирач
Аматьора Бс написа:Периода в който си избрал да топиш тъкъма у морето е зле подбран.Значи мъртвак, водорасли.течения некви-просто ужас.А белица демек белевица е вашия уклей.Другия път ела септември ма накрая да се нарадваш на уж красивото ни Черноморие.
Колега благодаря ти за пояснението и за поканата ! можеби ще посетя Черноморието и септември , дано този път слуката ме споходи и късмета е на моя страна.... този път обаче ще бъда на Поморие

Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Terry Pratchett
Terry Pratchett