Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Риболов на бяла риба
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Риболов на бяла риба
Искам да попитам дали металния повод плаши бялата риба защото във водоема в който ще ловя има и щука
- maranzika
- сериозен играч
Re: Риболов на бяла риба

С метален повод.

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Ползвай поводи от кевлар и няма да има проблем и за бялата и за щуката
бяла риба и метален повод.....шанса намалява с около 98%
в никакъв случай не го използвай ако чакаш....чакай или за едното или за другото...то и монтажа ти трябва да е различен...бяла риба на дъното ....щуката по нагоре
в никакъв случай не го използвай ако чакаш....чакай или за едното или за другото...то и монтажа ти трябва да е различен...бяла риба на дъното ....щуката по нагоре

- maranzika
- сериозен играч
Сигурен си викаш...bono2 написа:бяла риба и метален повод.....шанса намалява с около 98%

Просто трябва да се уточни за какъв риболов става дума.На спининг,на плувка,на дъно и т.н.На спининг когато набараш активни бели риби,няма никакъв проблем да си ловиш с метален повод.Също така има и голямо значение самият повод де,щото има едни дето са толкова груби че даже и щуката би избягала от тях...

- koda33
- разбира нещата
+1maranzika написа:Сигурен си викаш...bono2 написа:бяла риба и метален повод.....шанса намалява с около 98%![]()
Просто трябва да се уточни за какъв риболов става дума.На спининг,на плувка,на дъно и т.н.На спининг когато набараш активни бели риби,няма никакъв проблем да си ловиш с метален повод.Също така има и голямо значение самият повод де,щото има едни дето са толкова груби че даже и щуката би избягала от тях...![]()
![]()
напълно се съгласих с Вас колега
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Всичко зависи от популацията и активността на бялата.
По принцип когато тръгне да се храни е толкова лакома, че не я плаши нищо.
Друг е въпроса, че намалява с всяка изминала година.
По принцип когато тръгне да се храни е толкова лакома, че не я плаши нищо.
Друг е въпроса, че намалява с всяка изминала година.
- ebro86
- новобранец
Аз мисля,че зависи много от начинат по който взима бялата риба.... значи,не че съм много отворен но ще ви споделя какво съм забелязъл аз.Сигурно почти всички знаете че е стадна риба и се храни на интервали,като почне да търси като удари на един и за 10 секунди удря на всички въдици които са са във водата, когато е така лакума съм виждал хора и с метален повод и с въдица за сом с плетено влакно и с олово 80 грама или основна корда 0.40 , 0.45.Естествено ако си с корда 0,25 и повод плетено влакно 0,16 около 40 см и подвижно олова 20 грама(това е моят монтаж) шансът ти е пъти по-голям. Но когато иска да се храни и лапа кукичката чак до гърлото,нема значение...казвам ви учудвал съм се. А най странното което ми се е случвало е бяла риба на протеиново топче за шаран,ако невярвате човек от форума беше с мен като я изкарах:)
-
- вече хвърля и на тежко
Колега туй де го пишеш ,де се случва. По родните ни водоеми
или у странство.
или у странство.

- ebro86
- новобранец
Колега, ходя за бяла риба в Андора, на пиринейте братлеionko topalov написа:Колега туй де го пишеш ,де се случва. По родните ни водоеми
или у странство.

Тази година за първи път ходих за бяла риба, бяхме 3 човека за един следобед хванахме 40 и няколко бели риби и под 2,5 кг нямаше и няколко бяха по 7,8,9
Просто рибата тук не е наплашена и я има, трудно ти е сигурно да повярваш но нямам за какво да те лъжа