Плетено влакно - Брейд

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
COLDy1
новобранец
новобранец

Въпрос към Павел Иванов

Мнение от COLDy1 »

Имали смисъл от тая смазка http://www.voblershop.com/1879/%D0%A1%D ... 8.Varivas/ , увеличавали живота на влакната Varivas i Toray, както и подобрява кастинга, или и с нея и без нея няма голяма разлика :)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Плетено влакно - Брейд

Мнение от Павел Иванов »

Ловя на спининг за щука основно със същото ИГК на 14 либри , повод не ползвам и нямам оплаквания . Има си привърженици и на повода , но аз лично не съм от тях .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Здравейте колеги! Някой да е ползвал Lazer Elite Braid?
Изображение
Гледам тук размерите и цената на влакното и някак си дали да им вярвам :) Благодаря за отзивите предварително :)
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Сечението му е овал,по скоро плоско!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Обръщаш 0.06мм в 006 инча и 6.9кг. в 6.9лб. и получаваш по-реална представа :wink: Инак за парите си е приличен брейд .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

JettroniX написа:Здравейте колеги! Някой да е ползвал Lazer Elite Braid?
Благодаря за отзивите предварително :)
Колега не си струва да заменяш Климакса с това, влакното ти е много добро, а Лазера е доста по назад в класацията, имам го в размер 018 (25),0.18 мм.,15.7 кг.,25 м.,тъмно зелен и го ползвам за една тапа за щука, която ползвам повече да вадя папури и водорасли при разчистването на място за спининга. При мен бързо пусна власинки иначе досега никой папур не му се е опънал- тройката се изправя, а влакното немърда.
А и е доста абразивно и не бих го рискувал на хубава пръчка и макара защото ме е страх че ще ги нареже.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Благодаря за бързите и точни отговори колеги !
Климакса за нищо на света няма да го заменя. Наистина е здраво и читаво влакно. Интересувам се от Лазера заради един приятел, защото не мога днес и утре да отида до магазина да го видя и пипна :smt023 , а той много си го бил харесал :D Той ще става тепърва новобранец в тоя вид риболов. Дори си е купил същата макара и пръчка като моята :rolleyes: :lol:
Изображение
Аватар
blgmspt
новобранец
новобранец

Мнение от blgmspt »

Павел Иванов написа:Ловя на спининг за щука основно със същото ИГК на 14 либри , повод не ползвам и нямам оплаквания . Има си привърженици и на повода , но аз лично не съм от тях .

Поръчал съм такова на 16lb. Не съм ползвал до сега YKG,
Ако имате представа, каква е разликата в диаметъра с 14lb? Разлика в линията има ли голяма?
За Щуколов ми е
И аз също не ползвам поводи!
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

И аз не винаги ползвам повод, но преди 2-3 седмици имах прегризване на доста дебел брейд Sasame, с който съм вадил какви ли не дънери и мрежи.
По принцип, едва ли става дума за буквално "прегризване", не вярвам щуката да гризе, като мишка :lol:
При мен явно се случи в момента на атаката - предполагам, че рибата е налетяла с отворена уста и е минала през брейда и както е бил изпънат, се е срязал.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Не гризе чак, колега. По-скоро влакното се трие по зъбите й, като в резултат на това се прокъсва. Обаче буквално да го реже като ножица...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Обаче буквално да го реже като ножица...
Не като ножица, а като нож - като се изстреля с отворена уста откъм предната част на примамката, минава през изпънатото влакно, то се претрива в зъбите и така :lol:
Правил съм си експерименти и когато брейдът е добре изпънат, никак не е трудно да се среже с нещо остро. Ако е много изпънат, е достатъчно само да се докосне с остър нож и ведната се къса на съответното място.
Според мен, това е може би единствения вариант за "прегризване". Другият е да налапа цялата примамка, сосе вирбела, което е малко вероятно да се случи при целенасочен риболов на щука с по-големи примамки.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Привет на всички четящи темата :smt006
Сега ще ви представя нещо уникално - ментака на ментаците му казвам аз. Такова нещо не бях виждал никога :shock: и вие ще се убедите в това...пък може и някой да е попадал на него....знам ли :mrgreen:
В Неделният ден се разходих из Димитровградският автомобилен пазар. Както знаете там може да се намерят всякакви уникални неща. Освен автомобили се продават и всевъзможни стоки внесени от цял свят :rolleyes:
На сергията за рибарски стоки видях нещо необикновено. Отначало си помислих, гледайки отдалеч кутията , че става дума за това :
Изображение
Е да ама не. На следващата снимка сами ще се убедите колко хитри хора има на тоя свят :lol: На нея с червено съм показал и разликите между "това нещо" и оригинала :lol: Продаваше се кутията за 15 лв. (оригинала е 45 лв. ;) ) , но след малко пазарлък паднах на 12лв. (Реших да го взема за т'шака) :lol: Направих се на луд и питах момъка дали това влакно е оригинално, а не ментак и той ми заяви съвсем отчетливо, че е оригинално :shock: :lol: :rolleyes:
Ето и снимка на кутията на ментака :shock: (прилики и разлики....те се виждат и без червените зони :D ) :
Изображение
Накратко "това нещо" ще го наричам ПОР :lol: В кутията имаше това :
Изображение
Най-фрапиращото е, че на упътването няма и следа от ПОР-ове :lol: и май си е оригинално на ПауърПро... Тука едно вмятане : Не съм виждал какво е оригиналното упътване на ПауърПро-то, но прочитайки изцяло т'ва флаерче, разбрах, че става въпрос само за ПауърПро...нямаше следа от ПауърПОР-ове :lol: :smt032
Изображение
Ето я и фотосесията на кутията :
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ето и фотосесията на флаера, който намерих вътре :
Изображение
Изображение
Това е на задната страница - много полезна информация ;) :
Изображение
Изображение

Пуснах фотопапарака на макро и му турих диоптричните лещи за да ви покажа нишката :

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

От тая композиция всеки би казал, че това не е ПауърПор, а ПауърПро :rolleyes: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

...и така, реших да направя един тест на тоя ПОР за издръжливост :) Все пак на кутийката беше написано 0,16мм/10,2 кг :shock: :lol: (всички знаете за тия надписи)
Взех една 11 литрова бутилка пълна с вода,един кантар (хубав китайски :wink: ) и фотопапарака.
Резнах с нож влакното за да видя как ще се получи среза :
Изображение
Та така....
Първи опит - неуспешен !
Изображение
Изображение
Втори опит - неуспешен !
Изображение
Трети опит - неуспешен ! Сложих вестник мислейки си, че влакното се прекъсва от пластмасовите ръбове на дръжката на бутилката, но уви :
Изображение
Четвърти опит - почти се получи :
Изображение
....,но докато снимах, 20 секунди след вдигането на бутилката влакното се скъса...тцтц :rolleyes: . Сложих кантара, а той показа :
Изображение
"Мей би" около 5 кила да му е издръжливостта на мъртва тяга :D
Ето какво се случи с ръбовете на пластмасовата дръжка на бутилката при първите опити ;)
Изображение

Е това беше от мен ! Коментарите оставам на вас относно ПауърПор-а , че аз все още не разбирам много много от конци. Все пак съм ползвал и ползвам първото си плетено влакно в рибарската си кариера (на спининга) :D
Изображение
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Позната картинка.Аз си мислех,че по-скоро здравината ще отговаря,а дебелината ще е по-голяма от описаното,но уви,не познах. :lol:
Изображение
Изображение
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Не одговарят и 2та показателя ,преди 2 седмици си купих въпросното влакно от Д-градсия пазар 0.10 ,че едната ми шпула с 0.12 Спайдъруар остана с 40-50м. и исках да мина тънко. Като се прибрах го сравних със Спайдъра и .....баси изненадата 0.10 ППора 2 пъти по дебел от 0.12 Спайдъра.На другата шпула съм навил 0.16 ППро ,Пора и от него по дебел.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”