Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от ourglory »

Aз използвам 2.10м телеспининг за 8 лева :) Акция 4-12 ?! :roll:
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

A аз така като гледам, темата скоро ще се измести в руслото на това, кой колко тънкана е минал и сиромахомилството ще се издигне в култ.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

За разнообразие аз ползвам Ст. Кроа Авид , Г. Лумис ДжиЕлЕкс , Гатти ЕсЕрЕкс и пр. :oops: :oops: :oops: Срам мъ е :oops: :oops: :oops:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Аз па ползвам "Шимано Кардиф Ейреа", "Дайко Федъруейт", "МейджърКрафт Дейс" и "Бенейро", "Графитлидър", "Г.Лумис 842-2ИМХ" и "Пантун 21". А, и "Спортекс Карбофлекс". :idea: :arrow:

п.с. Едно време ползвах шест "Кроата" и "Г.Лумис 782-2ГЛ3" :roll:
Последно промяна от Мунчо на Чет Сеп 13, 2012 7:47 pm, променено общо 1 път.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

И мен :oops: :oops: ,много мъ й срам,вечерям само с деликатесни мезелъци,ама спининг-пръчките ми не са скъпи :lol:
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Павле, ти нямаше ли и "СкАлАтор", бре :?:

п.с. Извинявам се - имах пет "Кроата"! В бързината се изхвърлих малко! :oops: :oops: :oops:

Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ми Муня имам си ама ся ме караш да се чувствам ощепокофти щото имам и други освен изредените начи :? :oops: :mrgreen: Освен това имам и една , две други :oops: Инак преди седмица на масата в Царева ливада ти разправях за тия :

Изображение

и тия фофлерки :

Изображение

:D :D :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Gutierez написа:Колега, Къца-Кълве, искам да ти кажа, че един воблер не е задължително да има собствена игра. Казвам го защото споменаваш, че някои "китайци" нямали и трябвало ти да им я докарваш... Сякаш за някакви недостатъци говориш.

Воблери, които са изключително туичингови, нямат собствена игра или пък е слабо изразена. Могат да имат и собствена игра като на пирон, което всъщност не ги прави лоши. Те просто са туичигови...

От твоя пост излиза, че видиш ли, воблера ако няма силно изразена собствена игра - не става. Понякога този интензитет в играта на воблера е голям минус...

Не мисля повече да се включвам в темата. Казах това което мисля, без да искал да обидя никого.

п.п. До колегата, който споменаваше за дядо му с какво ловел... Аз по-горе споменах в рекламата си на воблерите, господина е могъл да използва някакъв евтин спининг комплект, та дори и за 30-40 лв и клипа му щеше да изглежда съвсем различен... Неумстен пример...
Здравейте !
Не съм конфликтен човек.Зачитам чуждото мнение и имам собствено.Аз мисля,че играта никога не пречи.Ако може в спокойни води при бавно теглене да прави големи колебания и да запазва стабилност при бърза вода за мен няма нищо по-добро.Когато се работи с фин такъм този ефект се засилва още повече.Но ако човека не подбира добре вировете и не хвърля прецизно ще си остане само с удоволствието на скъпия такъм и добрата игра на воблера.С по евтин такъм човека ще чувства по-слабо воблера,но ако има усет ще хване повече риба.Идеалния вариант е хубав такъм и добър риболовец.Онази вечер когато получих червен картон е било защото едно момче което лови на Тунджа с моите воблери е казало нещо добро за мен,но е направило регистрацията същата вечер и са помислили,че съм го направил аз.Не знаете каква топка е в стомаха ми,че не мога да отида на този турнир.Помолих Калоян да отиде и с евтиния си такъм и воблери да бие тези наперени чичковци с такъми по 1000 лв. и тогава никакви червени букви няма да заличат делото му.Няма да отговарям на провокации.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

къца - кълве написа:Не знаете каква топка е в стомаха ми,че не мога да отида на този турнир.Помолих Калоян да отиде и с евтиния си такъм и воблери да бие тези наперени чичковци с такъми по 1000 лв. и тогава никакви червени букви няма да заличат делото му.Няма да отговарям на провокации.
Става дума за предстоящия кръг от откриктите състезания на "Стари Видри" ли? Ако за това става дума, и ако този Калоян с евтиния такъм и "къца-кълве" воблерите отиде там и натръшка поне половината наперени чичковци с такъми за по 1000-2000 лева, ще му пратя бутилка отлежало шотланско уиски по Еконт, за моя сметка :D
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Aз не мога да разбера защо се върти-суче и накрая скъпите такъми излизат криви и се намира някой да заяви, че всичко зависи единствено от "задвъдичното устройство". Покупката на скъп такъм не е някаква гъзария, въпреки, че не отричам - някои колеги може да са водени от подобни мотиви. Това е осъзнато желание да практикуваш хобито си с уважение към него, колкото и високопарно да звучи. И вече всеки си прави сметката. Факт е обаче, че такъми за "1000 лв."(толкова струва само макарата) не се купуват от излишество, а често с лишения. Колкото и абсурдно и невероятно да звучи на някои колеги, които не могат да разберат това състояние, и никога няма да го разберат. Според мен, не е морално човек да парадира с пари и покупки, при положение, че някой друг няма пари за хляб. Но същевременно не мога да приема някой с откровено елементарен и андрешковски подход да се присмива и критикува неща, от които си няма хабер и ръси "компетенции". И ако е разбираемо и оправдано човек си прави сметката, не мога да приема, че трябва да се докарат нещата дотам, че да не е в състояние да извади по стотина лева(със спестяване) за макара и пръчка - за подобни пари могат да се намерят съвсем прилични такъми. Защото алтернативата е страшна - историята познава предостатъчно люде, на които им е останало единствено цицийството, претенциите и хейтърството.
Горното няма връзка с мнението на колегата "Къца-Кълве" и не е насочено към него в аспекта на "производствената му дейност". Мисля, че има какви поуки да си вземе и да коригира каквото може в продукцията си, защото не е правилно(според мен) да си стои "зациклил" на едно място, колкото и да е убеден, че е постигнал пълното съвършенство

vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Къцата лови,ама Кълвето неще :) Сега сериозно,взех от тези воблери,по простата причина,че във Видин няма голям избор.Рибка и жаба,на рибката си бият ,предимно педарки,на жабката-нямам нищо.Изработката е аматьорска,в смисъл търговски вид.Това мога да кажа за тях,като нов спинингист,с нищожен почти едносезонен стаж .
Поздрави и наслука на всички!!!
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Здравейте !
Може би аз съм в грешка или се изказвам така,че не можете да ме разберете.Към колегата Мунчо.Нямам нищо против скъпите такъми.Те доставят голямо удоволствие на притежателя си.Знам,че когато гориш в тази работа не е необходимо да си милионер за да си ги позволиш.
Знам го от личен опит,но аз деля от залъка си за воблерите защото аз горя там.Нещата тръгнаха от клиповете с шаранския прът.Знам,че не е за тази работа и не съм се снимал с него за да рекламирам евтини такъми.Може би съм го направил от немърливост.Все съм могъл да заделя стотина лева за нещо по-добро.За мен приоритет са воблерите и заради тях другите неща ми куцат.Ще кажете проста работа,но не знаете колко безсънни нощи,колко неуспешни опити,колко пари за да направя това движение което е в основата на всичко.
Гледам да са евтини затова не инвестирам във външен вид.Знам,че външния вид продава,но ако няма резултат това ще бъде еднократен акт.Знам също,че не всеки ще хване с тях и ще ги обвини за това.Разчитам на такива хора като INCUBUS и Калоян който искам да изпратя на турнира на р.Тунджа.Калоян е хващал сомче,щука и кефал.От това което е споделял с мен ми става ясно,че на него мога да разчитам защото е добър и ако има време да отиде на турнира възлагам големи надежди към него.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

http://www.starividri.org/
На този турнир искам да изпратя Калоян.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Прати го, прати го. Ако хване риби и се класира до 5-то място само с "къца-кълве", пращам по Еконт бутилка черно Джони, където кажеш (за моя сметка) :D
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Т-тц-тц! :cry: :cry: :cry: (Това не са сълзи, а слюнки) :lol:

п.с. Не можах да разбера защо намесиха в случая "Видрите" - според мен, момчетата са пичаги и хейтърство и снобизъм са им чужди. Стига като такива да не се приеме ползването на хубави такъми сами по себе си.

п.п.с. Докторе, ако колегата ще лови само с "Къца-кълве", може направо да вдигнеш мизата поне до 15-20 място и ми пратиш една бутилка червено "Джони" за икономията. :lol: :lol: :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”