Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Риболова около Русе
Аз бях на около 200-300м след помпената м/у Басарбово и Долапите. Над нея също има добри места, но не знам как е ситуацията там. В района на манастира също има по-дълбоки вирове
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Здравейте някой може ли да даде прясно инфо за язовир Чифлика.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- EXPLOSIVE
- научил се да хвърля
Положението по Дунав е трагично. Реката качва и мъкни много водорасли. На Бръшлен за 15 часов риболов нямам пипване, но лошото е, че не само аз ами и всички по брега. Ще трябва да се изчака седмица две може би ?!?!?!?
Наслука на всички!
Наслука на всички!
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво застрелял си каракудите
днес и аз бях на Лом точно срещу х. Алпинист. Такова нещо до сега не ми се беше случвало. Нашата компания бяхме 3-ма човека и до нас (на гъсто) имаше още 4-5 компании общо бяхме към 20 човека които ловяхме на по 3 метра един от друг. Имаше всякаква стръв всякакви манжди захранки и прочие! От 7 до 15 часа на нито един от нас не ни бутна.. абсолютно никакви признаци на живот. Когато отидох голяма част от хората бяха на палатки от събота сутринта са били там и 1 каракудка не бяха хванали. Абсолютно се обезнадеждих от Лома като цяло.. може би не бяхме намерили точното място.. не може 20 човека да няма едно бутване.. просто беше много странно. Поне дето се вика по 1 попче да бяхме хванали, но уви! Аз бях опънал фидера и директния.. колегите до нас бяха с различни пръчки на системи с малай други бяха с монтаж за сом и т.н.

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тия места покрай хижата - не съм стъпвал там от две години....а не излъгах, мин. година един път ходих и за 8 часа не бутна. Там за тиферич е много добре, сенчица, тревичка, това-онова ама отдавна не съм чувал някой да има късмет там. Вариант е покрай хижата да се мине и да се продължи нагоре в посока Красен. Преди пътя беше много кофти, сега не знам как е. Аз основно ходя след Басарбовския манастир и около помпената. По-дълбочко е и течението е по-слабоflex написа:Браво застрелял си каракудитеднес и аз бях на Лом точно срещу х. Алпинист. Такова нещо до сега не ми се беше случвало. Нашата компания бяхме 3-ма човека и до нас (на гъсто) имаше още 4-5 компании общо бяхме към 20 човека които ловяхме на по 3 метра един от друг. Имаше всякаква стръв всякакви манжди захранки и прочие! От 7 до 15 часа на нито един от нас не ни бутна.. абсолютно никакви признаци на живот. Когато отидох голяма част от хората бяха на палатки от събота сутринта са били там и 1 каракудка не бяха хванали. Абсолютно се обезнадеждих от Лома като цяло.. може би не бяхме намерили точното място.. не може 20 човека да няма едно бутване.. просто беше много странно. Поне дето се вика по 1 попче да бяхме хванали, но уви! Аз бях опънал фидера и директния.. колегите до нас бяха с различни пръчки на системи с малай други бяха с монтаж за сом и т.н.
-
- вече хвърля и на тежко
По повод странната липса на активност на рибата по посочените по-горе места около Басарбово мога да кажа какво научих. След като три пъти ходих на местата над манастира /разбирай поне пет места между Манастира до първия рибарник/ и резултатът беше едно единствено кълване /малко сомче/, много ме глождеше въпросът, защо след помпената се хваща по някоя риба, а по-нагоре не. Теорията на местен човек беше, че тъй като наблизо се намира каменоломната, явно вибрациите от нея влияят на рибата и я гонят. Не знам дали е истина, но факт е, че и аз с мои приятели сме висяли по тия места тая година, а резултатът ни беше същият, като че си хвърлил в шадравана пред съда 

-
- вече хвърля и на тежко
Иначе онзи ден имах странно фидер изпълнение на Марината буна в Мартен. Там бъка от миниатюрни попчета, които поради липса на друго народеца чопли за занимавка през деня. Заметнал съм фидера на поне 40 метра по-надолу от буната и се надявам на някой заблуден косат да намери белия червей... В един момент индикирам леко кълване, но то спира почти веднага. Две минути по-късно фидерът се огъва и засичам. Усещам приятно подръпване от другата страна, "уха, не е попче!". След малко авера кепва рибката и що да видим - щучка писалка налапала миниатюрното попче, в устата на което стои кукичката с белия червей
В момента в който кепа бе на брега и поводът 0.15 се скъса, тъй като зъбатката го прегриза. Последва снимка и щучката отплава да расте.

- dan10
- фен клуб-скобар
Така е колега .. трябва да изчакаме! Тея водорасли са на 10тина метра от брега и просто става почти невъзможен риболова ...EXPLOSIVE написа:Положението по Дунав е трагично. Реката качва и мъкни много водорасли. На Бръшлен за 15 часов риболов нямам пипване, но лошото е, че не само аз ами и всички по брега. Ще трябва да се изчака седмица две може би ?!?!?!?
Наслука на всички!

Много са 2 седмици. И аз бях на контрола събота до неделя. Слабо. Влачи яко водорасли. Ще се изтече до края на тази седмица според мен.
- dan10
- фен клуб-скобар
ДАНО ДАНО ...kutinchev написа: Ще се изтече до края на тази седмица според мен.
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Има логика в думите ти колега....аз поне се бях замислял по този въпрос.deto_g написа:По повод странната липса на активност на рибата по посочените по-горе места около Басарбово мога да кажа какво научих. След като три пъти ходих на местата над манастира /разбирай поне пет места между Манастира до първия рибарник/ и резултатът беше едно единствено кълване /малко сомче/, много ме глождеше въпросът, защо след помпената се хваща по някоя риба, а по-нагоре не. Теорията на местен човек беше, че тъй като наблизо се намира каменоломната, явно вибрациите от нея влияят на рибата и я гонят. Не знам дали е истина, но факт е, че и аз с мои приятели сме висяли по тия места тая година, а резултатът ни беше същият, като че си хвърлил в шадравана пред съда
Относно помпената - мисля си, че има и друга причина там да се завърта повече риба: водата според мен е по-наситена с кислород, заради бента, който е там. Преди две три седмици един познат беше утрепал каракудата с фидера и то на първото възможно място след помпената, в разпенената вода
А аз тая сутрин пак ходих. Трима човека с по един фидер за 3-4 часа 4 каракуди и то само единия колега. Аз се записах с три откачени. Снимки днес няма
Здравейте. Тази събота мисля да отскоча до рибарника в Писанец и искам да попитам някой има ли прясна информация относно неговото състояние.Питам защото миналата година по това време беше източен и да не бия път напразно.
Водорасли няма вече, уикенда наближава..
Има ли желаещи за съвместен излет?
Има ли желаещи за съвместен излет?