КОНОПЕНО СЕМЕ

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

КОНОПЕНО СЕМЕ

Мнение от joro1973 »

Как ви се струва конопеното семе като захранка? Варено ли да се хвърля като пшеница или препечено и смляно, смесено с качамак и кюспе? При липса на кюспе как ви звучи тахан халва, омесена с хляб?
колкото повече вали, толкова повече вали
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Конопа най-мнаго ми харесва варен и смачкан в захранката. Мирише много силно, а и бялото месо от семето изглежда много апетитно :)
Печения още не съм го ползвал много , че ме боли главата от миризмата му, но като чета из форумите май е най-ефективно .
Имаше и някакъв монтаж с коноп за стръв - заливаш семената с вода , за да покълнат (12-14 часа) и после само ги кипваш .Показват им се кълновете и така се закачали :shock:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Колеги,
всички тези семена са от семейството на маслодайните и имат един исъщи ефект.Ефекта на кюспето. Затова лашкай смляна кюспе, хем хубаво мирише, хем си е блажно, хем ако закъсаш на водоема за мезе може да го замести.Всички добавки /кюспе, халвата, тахана, конопа, лена и др./ единствено подсилват миризмата и правят захранката по-блажна, така че ръгайте каквото има под ръка. Във всички случай има едно условие - да има риба във водоема.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”