Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от Д-р Флекс »

Добpе! :D
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Не знам, ама това май стана най-дългата тема за дадена марка воблери, при това само с 2-3 модела :lol:
Колегата Къца-Кълве определено трябва да почерпи по един воблер активно участващите в темата :lol: :drinkers:
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

:drinkers:
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Тя хубаво стана дълга ,ама....... плява.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Къца , присъединявам се към Андре , Флекса , и добавям бутилка Бушмилс + половин кило бадеми ако Калоянча се класира в десетката на турнира на "чичковците със скъпи въдици" . Виж във варианта че Калоянчо по някаква причина не отиде , не лови само и единствено с воблери "къца - кълве" , не се класира в десетката , то ... ще направя всичко възможно което зависи от мен , при първото ти мнение което ми прозвучи като безплатна автореклама , да те уредя с доживотен "червен картон" , не само в този форум , но и във "Фишинг мания" :idea: Искам да те уверя че в модераторските среди съм известен с дедуктивните си наклонности та и прокси няма да те спаси , вервай ми :wink: От друга страна ако Калоянчо утре се отзове на Тунджа , класира се в десетката , като лови само и единствено с твой воблери , то отнасяш Бушмилса + половин кило бадеми от мен и бутилка червено "Джони" от Андре , като няма да те тормозя излишно освен ако не прекалиш с авторекламата !
Капиш ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Бях решил да престана с изявленията и сигурно това ще е едно от последните.За мен няма да има по-голяма награда от това Калоян да намери време и да участва.Ако се класира ще бъде много доволен от мен ,както и аз от него.За съжаление много малко зависи от мен.Що се отнася до бутилката бих се радвал да я изпием заедно па може и от мен да е.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Павел Иванов написа:... и бутилка червено "Джони" от Андре ...
Aлоу-у-у-у, бутилката червено "Джони" беше за мен, бре, колкото и непретенциозна да е! То най-лесно е да се прави "помен с чужда пита", ама... :lol:
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

Мунчо написа:Aз не мога да разбера защо се върти-суче и накрая скъпите такъми излизат криви и се намира някой да заяви, че всичко зависи единствено от "задвъдичното устройство". Покупката на скъп такъм не е някаква гъзария, въпреки, че не отричам - някои колеги може да са водени от подобни мотиви. Това е осъзнато желание да практикуваш хобито си с уважение към него, колкото и високопарно да звучи. И вече всеки си прави сметката. съвършенство
E да ама не е и гаранция (скъпия такъм).
Аз като съм се закачил за спининга преди около година, мислите ли, че трябва да си купя пръчка за 1000 лева, при положение, че незнам как да я използвам и сигурно още на втория излет ще е сьс счупен връх.
4erpokov
новобранец
новобранец

Мнение от 4erpokov »

Скъпият такъм не е гаранция, нито евтиният може да бъде оправдание.
Въпреки това има нещо вярно в поста ти – ако твоите умения не могат да догонят качеството, респ. цената на такъма, няма смисъл да го купуваш. Ако пък следващ руския лаф: „Не бива, но ако много искаш – значи може” – купи си го, лошо няма. Колегите, които са пуснали горните „инвентаризационни описи” нямат за цел да депресират останалите (все пак не сме фен-клуб на Бентли, за да мерим придобивките в млн.), просто те имат по-голям опит в този риболов, оттам и индивидуалните им изисквания им към въдички и макарици са по-високи.
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Интересно, :rolleyes: каква ли ще е развръзката!
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

ourglory написа:
Мунчо написа:Aз не мога да разбера защо се върти-суче и накрая скъпите такъми излизат криви и се намира някой да заяви, че всичко зависи единствено от "задвъдичното устройство". Покупката на скъп такъм не е някаква гъзария, въпреки, че не отричам - някои колеги може да са водени от подобни мотиви. Това е осъзнато желание да практикуваш хобито си с уважение към него, колкото и високопарно да звучи. И вече всеки си прави сметката. съвършенство
E да ама не е и гаранция (скъпия такъм).
Аз като съм се закачил за спининга преди около година, мислите ли, че трябва да си купя пръчка за 1000 лева, при положение, че незнам как да я използвам и сигурно още на втория излет ще е сьс счупен връх.
Никой не е казал кой какъв такъм да си купува - коментирахме просто, че в един момент темата винаги се измества към заклеймяване на скъпи и плюене на евтини такъми. Освен това, не е казано, че трябва непременно и всеки да купува пръчка за 1000 лв., за да се вадят по такъв начин думи от контекста. Аз примерно изобщо не съм зачеквал подобна тема - всъщност това отклонение пристигна от "лагера" на "Къца Кълве". Моето мнение е, че със съвсем евтина пръчка не може да се лови, защото след това започват въпроси от сорта "защо ми се нарязаха водачите", "защо пръчката ми е пълно дърво", "защо не може да хвърля дребни примамки", "защо не може да хвърля големи примамки", "защо въдицата ми се счупи на три места изведнъж сама", "защо не мога да усещам примамките"... В диапазона от 60 до 200 лв има достатъчно въдици, които стават за риболов във всяко отношение. Има една поговорка - "нещата трябва да са максимално прости, но не повече".

п.с. Всъщност, мюдурите могат да разделят темата на две части - едната за воблерите, а другата да е своего рода дискусия за правото на съществуване на скъпите и евтини геги.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

И така, имаше ли сблъсък на Титаните в дъждовното и променливо време н събота, и кой победи - тима на "къца-кълве", или този на "чичките със скъпите ворбели"?
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Така като гледам как никой от замесените не се обажда и не възхвалява победата си, вероятно са се борили в дисциплината 4х100 с голяма шопска и мастика за първия, минал финала. :lol: :lol:
4erpokov
новобранец
новобранец

Мнение от 4erpokov »

В дъждовната събота, рибките проявиха фрапантно неуважение и липса на вкус към скъпия такъм, с който възнамерявах да ги фатам, както и към факта, че им се презентирах на водния басейн връз специално купен за риболовни цели джип – с цялото си нахалство не щяха да кълват. Един приятел коментира, че е крайно време да си купя и лодка и сонар, та след подобно представяне да намеря най-дълбокото място и да далдисам еднопосочно. :lol: :lol: :lol: :lol:
Което закономерно ме постави на пистата за „4х100” ..... там поне съм по-опитен.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Защо любителите на евтини въдици черпят с уиски, а не със домашна ракия, препек от стари компоти? Така оставам с впечатлението, че се дават повече пари за малц, отколкото за такъми, което пък ме натъжава и дори обмислям да се откажа от спининга и от пиенето.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”