Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от Мунчо »

chirusa_bg написа:Защо любителите на евтини въдици черпят с уиски, а не със домашна ракия, препек от стари компоти? ...
:lol: :lol: :lol: Te това е екзистенциален въпрос, който въпреки, че винаги е прозирал по крещящ начин през същността на българския рибарски живот, за пръв път намира публично проявление! :lol: :lol: :lol:

п.с. На мен, уви, по екзогенни причини ми се разсъхна ходенето на Тунджа, буквално в последния час, но отидох на Янтра и от мъка хванах един кУен така бая над петдесет сантиметра. Обаче ме е срам да кажа на какво...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Мунчо написа:... но отидох на Янтра и от мъка хванах един кУен така бая над петдесет сантиметра. Обаче ме е срам да кажа на какво...
На бял червей? :lol:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Аз за това писах,ама май беше в друга тема,че ловя с евтини пръчки,ама вечерям само със скъпи отбрани мезелъци :lol: Спининг-пръчките ми не са скъпи,но са от тези,дето позволяват "да се чувства" примамката;да се хвърлят възможно най-далече и точно свръх леки като за мен примамки /това са блесничките № 00 и № 0 и воблерчета 2,5 см/;нямам счупена такава все още ,ама и като се счупи-голяма работа,ще си купя две други такива,че може да се появят и по-добри,ама като за мен,а не щото някой си бил казал.На "марки" не робувам,за това и съм готов да купувам още воблери BG и не BG :lol:С този си пост,приключвам участието си в тази тема.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Бях обещал, че като си взема от воблерите на колегата и ги пробвам ще пиша. И ето вземах си един ( исках първо да пробвам поне как им е играта и качеството преди да се натоваря с още няколко) ето го и него:
Изображение
Изображение
Та слязох долу на реката ( Янтра край В. Търново ) и почнах, още на второто хвърляне има удар - за съжаление неотразен. И с него си останах до края като изключим няколко подгонвания без реална атака на рибата.
Първи впечатления воблера играе доста, но не с особено голяма амплитуда- това е в спокойна вода- удара беше в течение. Като цяло не са лоши воблерчетата, обаче не ми хареса че и на двете очи се беше разляла боята- има още какво да се пипне.
Това че не улових риба не ме отчайва все пак лових около час само, а реката е доста спаднала и бистра. Днес започна да вдига и като се поуспокой пак ще опитам. :smt023 :smt023
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Gutierez
новобранец
новобранец

Мнение от Gutierez »

Мен ме интересува онова момче дали е натръшкало чичковците на състезанието...
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Не е успяло да стигне... или не е финиширало - няма го в списъка на финалистите.
wobler4o
новобранец
новобранец

Мнение от wobler4o »

взех си една от рибките и в събота бях на р.бели лом между писанец и ветово имах 3 празни удара едно кефалче към педя и след около час удари нещо по едро но се откачи явно куките са за смяна оказа се че воблера работи мисля да го окъпя и в дунава.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Здравейте !
Виждам,че смекчихме тона.Днес цял ден обикалям складовете за уиски.Бушмилс има на най-различни цени.Като започнеш от 22 лв. и нагоре.Добре,че не ми посочи колко годишно да е защото щях да си ловя с шаранския прът цял живот.Спрях се на литрова бутилка десет годишна 100 % малц - цена 50 лв.Бадеми не съм обещавал.Ще помоля Павел Иванов да даде една банкова сметка.Ако темата е заприличала на MythBusters да не обвинява мен.Не аз започнах това.Аз имам стари грехове както деликатно намекна chirusa_bg.Правя и домашна ракия,сливова и гроздова от компот не дава добър резултат.Когато черпя се съобразявам с нивото на черпения а не с моето.За едната чест живеем.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ааааааааа , да си ги нямаме такива , банкова сметка :lol: :lol: :lol: Купуваш един Бушмилс , прибираш го в килера и когато пътищата ни се срещнат някъде , ми угаждаш с него . До тогава да отлежава :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Ааааааааа , да си ги нямаме такива , банкова сметка :lol: :lol: :lol: Купуваш един Бушмилс , прибираш го в килера и когато пътищата ни се срещнат някъде , ми угаждаш с него . До тогава да отлежава :D

С най-голямо удоволствие.Тогава ще има и бадеми.
Аватар
exm
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от exm »

Чета...чета... и си викам....ба го у форума...рибарски ли е или естетически или моден някакъв.
Колко естети се изказаха, нямам думи! Ебе господа,вие да не одите на риболов само с цайси Рей Бан, с гащи на Спидо, с патъци на Адидас, напарафюмирани с Емпорио??? Само с геги на Токума и макари на Шимано, топейки само рапали и ю-зири във водата???
Елате си малко на село....!
В това време всеки се бори за парче хляб...какво му скочихте на човека, а и какво очаквате от него като реакция.... да си топне главата в барата и да си мълчи...що?
Има форум има дискусия...ама обидите са в повче..що бил по слип, що фъргал с тоягата, що ги ниже на връв..... амън!
А един къца кълве е само 4 кинта.... ебати и комплексите.
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Калоян ходи и се оака или не можа да стигне до Тунджа ? Подвъпроса ми е дали нашият майстор срази японската конкуренция или само голям го извади.Питам за да знам какво да купувам следващият път,защото ми омръзна да купувам воблери и само да ги разхождам.Някакси не мога да стисна очите и да изхвърля 80 -90 % от тях.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

exm написа:... Ебе господа,вие да не одите на риболов само с....
Аз примерно за риба ходя с оригинални цайси на РейБан , пълен комплект обувки , яке , гащеризон и елек на Симмс , доста по-скъпи от изреденият от теб екип . Въдици на Лумис , Гатти , Ст.Кроа и пр. Воблери на Джакалл , ЗипБйтс , Басдей , Имакатсу , Смит и много други доста по-скъпи от Рапала и Йо-Зури , които като цяло са си едни съвсем приемливо , евтини примамки . Макари на Дайва от средният и високият и клас . Това разбира се е тъй щото аз съм решил да е така :idea: Друг е въпроса че ако случайно беше прочел темата , то щеше да те огрее че никой не го яде комплекс некъф , а иде реч за нещо съвсем друго , ама както и да е . Хубаво е като човек вземе отношение по дадено нещо , поне да е осмислил за какво иде реч преди да пусне безценното си мнение :idea: Лично аз , като изявлен колекционер на изкуствени примамки , нямам нищо против воблерите "Къца- кълве" , даже мисля да си заприходя от тях , ако не да ловя , просто да си ги имам в гардеробчето . Дразни ме "агресивната" реклама с която производителят им навремето улетя във форума . Инак подкрепям всичко произведено в БГ , особено когато е читаво и конкурентно способно на произведеното извън страната !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Gutierez
новобранец
новобранец

Мнение от Gutierez »

exm написа:........................................................
А ти като пътуваш за морето можеш и с трактор да отидеш, защото върши работа... но ходиш с лек автомобил, защото ти е по-удобно, нали?!
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Калоян ходи и се оака или не можа да стигне до Тунджа ? Подвъпроса ми е дали нашият майстор срази японската конкуренция или само голям го извади.Питам за да знам какво да купувам следващият път,защото ми омръзна да купувам воблери и само да ги разхождам.Някакси не мога да стисна очите и да изхвърля 80 -90 % от тях.

Много ви моля да се въздържате от подобни изказвания.Ако някой иска да си избърше г.....а с някой то аз съм най подходящ за тази работа.Много ясно,че не е отишъл и аз го поздравявам за това.Вече му се извиних и сега се извинявам още един път.Ако можех да върна времето назад нямаше да го вкарам в тази схема.Надявам се един ден да приеме моите извинения.

http://imageshost.ru/photo/1026005/id2365908.html Това е в килера ми.Ако пътищата ни се пресекат и аз ще пия от него,ако не друг ще има този късмет.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”