ЛОДКА ЗА ЗАХРАНКА

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

gmateev
новобранец
новобранец

Re: ЛОДКА ЗА ЗАХРАНКА

Мнение от gmateev »

Не мога да ти кажа нищо за поръчки от ХК, никога не съм поръчвал оттам, а що се отнася до темата, ще я продължа, тези дни ще кача снимки докъде съм стигнал....
Ще се радвам, ако мога да ти помогна !
Жоро Матеев
Електроника, Паркинг системи, Видеонаблюдение,
Контрол на достъпа, Автоматика за врати
Аватар
mackapa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mackapa »

gmateev написа:Не мога да ти кажа нищо за поръчки от ХК, никога не съм поръчвал оттам, а що се отнася до темата, ще я продължа, тези дни ще кача снимки докъде съм стигнал....
Ще се радвам, ако мога да ти помогна !
Супер, чакам с нетърпение. :)
z_g_l
новобранец
новобранец

Мнение от z_g_l »

колега gmateev какъв мотор си сложил
gmateev
новобранец
новобранец

Мнение от gmateev »

SPEED 600
Жоро Матеев
Електроника, Паркинг системи, Видеонаблюдение,
Контрол на достъпа, Автоматика за врати
Аватар
mackapa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mackapa »

gmateev написа:SPEED 600
Колега, до къде стигна? Дай някакви снимки на проекта. :)
hanzara
новобранец
новобранец

Мнение от hanzara »

kodek написа:Колега дай параметри на тая Хамериканска Хапаратура? Колко метра покрива ?, че в "тема Нправи си сам" има 22 теми по въпроса с дистанцията на апаратурата за (лодка за захранка), но за да покрива дистанция от поне 500м.срува 200$, за тия 22$ да не покрива 50м?
Много колеги се интересуват от темата, но в момента скъпата апаратура спира ентусиазма.
За цената на хубава апаратура, се купува истинска голяма лодка и това обезсмисля малкия модел.Примерно 900-1200лв.За тея пари си купуваш гуменяк с гребла.
Същатата я имам распъвал съм 200 250м,и нямах проблем.След това не се вижда лодката
гр.Аксаково
Nedji
новобранец
новобранец

Мнение от Nedji »

привет на всички , темата е много интересна и аз реших да си направя такава лодка.
В моя случай се спрях на готов корпус на който монтирах контейнер

Изображение

Uploaded with ImageShack.us

на първо време ще ползвам тази апаратура докато си намеря някаква друга

Изображение

Uploaded with ImageShack.us
Аватар
mackapa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mackapa »

Колега Nedji,
Тази лодка е доста популярна, но апаратурата и не е ли 2канална или тази дето ти използваш е друга. И ако е двуканална апаратурата как направи разтоварването на контейнера. Също лодката се води скоростна, което принципно е пречка за разпъване на въдици, та правил ли си някакви модификации, като да смениш перките или нещо друго?
Аватар
mackapa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mackapa »

Колега Nedji, от къде я купи лодката и кви пари ти излезна? Мерси
Nedji
новобранец
новобранец

Мнение от Nedji »

Занимавам се с авиомоделизъм и тази апаратура на снимката я ползвам в летящите ми модели тя е компютърна с 12 канала , след време смятам да си купя нещо по-евтино за лодката. Купих лодката втора ръка за 30 лв. като имаше само два броя дейдвудни тръби с винтовете , монтирах сервомашинка с тяга 6кг. на контейнера цената е десетина лева а самия контейнер си го направих от 3мм. балза която ще бъде ламинирана впоследствие с карбон и епоксидна смола. В Петък трябва да пристигнат 2бр колекторни мотори Спийд-400 и два броя контролери за самите мотори цените са мотор около 10лв/бр. а контролерите 30Амперови в България са по 20лв/бр. Относно захранването смятам да ползвам lI-Po батерия която е 3000мАп/ч.
Колко може да ви струва една лодка да сметнем:
предавател и приемник - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ware_.html

моторчета има много различни но да речем че вашата лодка е като моята http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Motor.html

спийд контролери http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html

батерия http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html

серво за контейнера http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... servo.html

и нещо без което не може , зарядно http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... UINE_.html
Аватар
Wild Carp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Wild Carp »

Здравей колега Матеев,аз току що се регистрирах във този форум и отдавна издирвам някой който се е захванал с начинание като това.По принцип електрониката ми е доста чуждо понятие но желанието ми поне да опитам да си направя и аз лодка става все по голямо,ровя се навсякъде из мрежата и се опитвам да разбера от какво ще имам нужда но уви,обръщал съм се и към колеги за помощ но всеки казва-Като не разбираш по добре си купи готова!!! Аз съм съгласен с тях но както ти казваш кефа от това е друг а и всеки не може да тупне 1700 че и 2000 лева че да има читава лодка щото читавите такива са горе долу такива пари,главата ми гръмна да ги гледам из разни сайтове и лигите ми изкапаха да си мечтая за лодка.Пиша всичко това щото вече съм вземал от един познат лодка когато съм ходил за риба и резултатът е повече от огромен,това нещо неможеш го сравни нито с ракети,спомбове и всякакви други отчаяни опити за захранване и правене на петно.Не знам какво ще успея да запомня от тази тема но ще продължавам да я следя с огромен интерес,подробностите и снимките ще са от голяма полза за мен макар и трудно да схвана кое как точно деиства,ще се опитам да си направя,предварително ще ти благодаря ако темата бъде продължена а ако за колегите тук не представлява чак такъв интерес може да си кореспондираме по скайп :prayer:
"Затуй напредваме кат рак с таквизи патриоти и дето стъпи техний крак-там никнат идиоти!" Петко Р. Славейков
Д. Димитров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Д. Димитров »

Интересна е темата. Следим я с интерес,и чакаме развитие.
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

http://korab.alle.bg/Ето един уебсайт за консултация! Моля не го приемайте като Реклама ,защото от 1982 до 1993 Бях началник в Габрово на Клуб Моделизми :!:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
Wild Carp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Wild Carp »

Вярно е чакаме със нетърпение развитие по темата от колегата Матеев че се изгуби някъде :(
"Затуй напредваме кат рак с таквизи патриоти и дето стъпи техний крак-там никнат идиоти!" Петко Р. Славейков
hanzara
новобранец
новобранец

Мнение от hanzara »

Не искам да спамя темата но ето и моята лодка.Вече работеща.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
гр.Аксаково
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”