Изкупуване на риба

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Re: Изкупуване на риба

Мнение от ninastefanina »

"Оооо Пепи дай едно кило.." :lol:
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
muharcheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от muharcheto »

Не тормозете човека-той си е платил,по-добре му дайте някоя рецепта за в буркан.Пък и консервите са по-скъпи,ще си плати и влакното,кукичката,....... :lol:
Човек и добре да живее,рано или късно се жени.
Привет и НАСЛУКА!!!
M_tech1
новобранец
новобранец

Мнение от M_tech1 »

Тук във форума всички се правите на големи моралисти,но като идете на водоема грабите и с караката.
Виждам ги на всички водоеми и щекари и такива които си личи,че са дали много пари за уборудване пълнят яко,но във форума разправят,че до сега риба не са взимали.
Аз до сега от свободен водоем риба не съм взел!!!
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

То оставаше и от платено, след като вече сме платили рибата, да вземем да я върнем обратно :lol:
Изобщо, във форума трябва да се забрани критикуването на колеги взели риба, когато всичко е законно.

Дотам ни докараха, като сме яли риба, да се отмирисваме с дъвки :lol:
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
keymaker
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от keymaker »

По-добре зариби някой водоем наблизо до дома ти така ще ти е кеф да си отскачаш за час-два,ама не раздухвай много ,че ако разберат местните "римляни"......А относно пускането на платен водоем,ми и аз не го практикувам,значи сега като има риба и се хваща яко да я върна ,а утре или след месец като няма те ще ми върнат ли парите?Аман от далаверджиите винаги да вземат ,пък аз да не съм будала винаги да си плащам.
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
M_tech1
новобранец
новобранец

Мнение от M_tech1 »

franky написа:То оставаше и от платено, след като вече сме платили рибата, да вземем да я върнем обратно :lol:
Изобщо, във форума трябва да се забрани критикуването на колеги взели риба, когато всичко е законно.

Дотам ни докараха, като сме яли риба, да се отмирисваме с дъвки :lol:
:smt023 :prayer:
Еи тука в тоя форум имало и колеги които си казвазват нещтата като са!
Аз бях останал с впечатлението,че във форума взимането и яденето на риба е ТАБУ.
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Аз лично сладководна риба много не обичам, но в крайна сметка, ние сме на върха на хранителната верига и няма нищо лошо в това да си хапваме риба, когато е за лична употреба, в допустими количества, когато не е маломерна и не е застрашен вид. С 2 думи - когато всичко е законно. От край време човек се храни с риба и е неин естествен враг - т.е. , природата го има предвид. Отново повтарям - когато е за лична употреба, в разумни граници.
А на платено, рибите са бройлери, които си плащаме и няма лошо дори и зимнинка да приготвим, както и да дадем на приятели :mrgreen:
А защо и да не продаде човекът, както е питал в настоящата тема? Платил е на арендатора, този , който купи ще е доволен, ВСИЧКИ са доволни. Стимулира се развъждането на риба, риболовния бизнес и по никакъв начин не е ощетил природата.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Човекът,разбира се може да продаде,не е забранено,но аз например не продавам,а подарявам.Защото смятам,че след като съм се изкефил да ида на излет и да наловя риби,редно е за това да си платя -разходите за осъществяване на излета,вкл.и таксата,ако излета е бил "на платено".Не ми се вижда никак морално да искам и да спечеля пари или да си "избия"поне част от разходите.Нали любителският риболов е за удоволствие,а не е бизнес .
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

franky написа: ...Дотам ни докараха, като сме яли риба, да се отмирисваме с дъвки :lol:

Аааа,
Колегата franky направо ме разби - в едно изречение събра толкова много :lol: :lol: :lol: !

Франки,
Има едно движение - "хвани и изпръжи",
Ако имаш желание - да те приобщим в него :D !
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

M_tech1 написа:Тук във форума всички се правите на големи моралисти,но като идете на водоема грабите и с караката.
Колега всеки си взима риба,(дори и аз)

то това звучи някак си.....ем бракониерско,защото явно се взима повече от допустимото,ем ще се развива бизнес...
M_tech1 написа:Някой да знае дали някъде изкупуват риба,главно шарани,че от последните 2 риболова няка какво да я правя и се чудя на кой да раздавам вече.
Вчера звъня на едни комшии и им викам"Ядете ли риба?"тая ме гледа умно и вик"Ми,не.",звъня надругата врата и там вече ядяха и взеха поледните 3 бр.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

за да не пускам нова тема някадеси ако може да попитам и аз тук нещо
изкупуват ли се някаде речни раци от тия правите ?
и преди някои да се е нахвърлил и върху мен както стана с колегата да се замисли колко му пречат на риболова гадовете :D:D:D:D
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

batlar написа:за да не пускам нова тема някадеси ако може да попитам и аз тук нещо
и преди някои да се е нахвърлил и върху мен както стана с колегата да се замисли колко му пречат на риболова гадовете :D:D:D:D
През летният сезон на морето!Деликатест е и заведенията ги изкупуват!
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

За раците също има закони, които трябва да се спазват :!:
Скоро се мъчих да ловя раци и хванах само няколко, точно поради факта , че се ловят масово, с цел изкупуване, което спред мен изобщо не е редно.
Те са част от екосистемата и не може да се говори, че пречат. По тази логига, да махнем и водораслите, и камъните, както и всичко от водоемите, за да можем да ловим риба по-лесно.
Експанзията на раците донякъде е продиктувана от все по-малките популации на хищници, които се хранят с тях, така че, който иска да се отърве от раците, да зарибява със сомчета :lol:

Който иска да лови нещо, което да се изкупува, да ходи да лови рапани в морето, те са инвазионен вид, който яде убавата черна мида :lol:
teh
новобранец
новобранец

Мнение от teh »

batlar написа:за да не пускам нова тема някадеси ако може да попитам и аз тук нещо
Без значение дали ти пречат или не - закона ти забранява да ги продаваш.
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

Без значение дали ти пречат или не - закона ти забранява да ги продаваш.[/quote]

добре ще си ги развъждам и ще си ги продавам ама аз питам някой знае ли каде се случва това а не друго :)
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”