Ново попълнение

Модератор: Paublo_Eskobar

Bat Boyko
новобранец
новобранец

Re: Ново попълнение

Мнение от Bat Boyko »

Sparto написа:Благодаря!!! Все пак стартирам де така че ще се усъвършенствам :)
П.П. извинявам се пак за тъпичките въпроси :С
Споко, колега, къде-къде по-тъпи сме задавали :rolleyes:
Само не се заливай с информация, почни простичко и сам ще се донастроиш откъм това с какви такъми ти е най-добре. Все пак най-важни за този риболов са пръчката и макарата.
И едно ще ти кажа за мача - като ти клъвне първия шаран 3-4 кила и кат се одървиш кат Иванчо га видял Марийка гола, сам ще се сетиш как да действаш нататъка :mrgreen:
Аре стига писа, ходи на риба :drinkers:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Bat Boyko написа:
Sparto написа:Благодаря!!! Все пак стартирам де така че ще се усъвършенствам :)
П.П. извинявам се пак за тъпичките въпроси :С
...................................................................
И едно ще ти кажа за мача - като ти клъвне първия шаран 3-4 кила и кат се одървиш кат Иванчо га видял Марийка гола, сам ще се сетиш как да действаш нататъка :mrgreen:
Аре стига писа, ходи на риба :drinkers:
:lol: Какви 3-4 кила са те патили...? Мене една половиница кога ми сви мача на кука се одървих не, а ми и се разтреперих от кефа да се усети как дърпа рибето сопата, а койт може да си представи какво ще е с по-големи килограми :wink: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Bat Boyko
новобранец
новобранец

Мнение от Bat Boyko »

antivik написа: :lol: Какви 3-4 кила са те патили...? Мене една половиница кога ми сви мача на кука се одървих не, а ми и се разтреперих от кефа да се усети как дърпа рибето сопата, а койт може да си представи какво ще е с по-големи килограми :wink: .
А сега сам се сети къв ти става к**а с един такъв осмак на другия край на мача :mrgreen:
sharo.jpg
sharo.jpg (155.89 KiB) Преглеждано 856 пъти
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Bat Boyko написа:
antivik написа: :lol: Какви 3-4 кила са те патили...? Мене една половиница кога ми сви мача на кука се одървих не, а ми и се разтреперих от кефа да се усети как дърпа рибето сопата, а койт може да си представи какво ще е с по-големи килограми :wink: .
А сега сам се сети къв ти става к**а с един такъв осмак на другия край на мача :mrgreen:......................................................................
НЕ МОГА :( :cry: .
Sparto
новобранец
новобранец

Мнение от Sparto »

Онзи ден за първи път изпробвах мачлето линията беше "уж" тип повдигане ама не стана баш баш нещо сложих ваглер 1+1 защото бях предвидил риболов на малки таранки на малка дълбочина. Първо сложих силиконов стопер след това ваглера и го стопирах от долу с едно оловце след това разположих още няколко колкото да направи към 0.95гр. (0.5гр оставих за куката и вирбелчете) и повод от 15см (горе долу) врърлих и плувката започна да потъва а не бях разположил много олово, намалих го но пак потъваше. След малко не знам какво и направих обаче спря да потъва. Имах малко проблеми с заплитането (заплитаха се оловцата и кукичката) но пък се справих. Научих се как и да потапям влакното. Кеф е наистина. Значи за 2:30 часа накъцахме 99 таранки. Всичко пуснахме ест. защото бяха по 10см макс. :Д
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Sparto написа:Онзи ден за първи път изпробвах мачлето линията беше "уж" тип повдигане ама не стана баш баш нещо сложих ваглер 1+1 защото бях предвидил риболов на малки таранки на малка дълбочина. Първо сложих силиконов стопер след това ваглера и го стопирах от долу с едно оловце след това разположих още няколко колкото да направи към 0.95гр. (0.5гр оставих за куката и вирбелчете) и повод от 15см (горе долу) врърлих и плувката започна да потъва а не бях разположил много олово, намалих го но пак потъваше. След малко не знам какво и направих обаче спря да потъва. Имах малко проблеми с заплитането (заплитаха се оловцата и кукичката) но пък се справих. Научих се как и да потапям влакното. Кеф е наистина. Значи за 2:30 часа накъцахме 99 таранки. Всичко пуснахме ест. защото бяха по 10см макс. :Д
:? Бе нещо не мога да ти хвана мислите....Що се мъчиш да фанеш таранка на повдигане, кога тя си взема винаги и потапя, това да не ти е платика...!? :evil:
И после, какви са тия олова, оливети, допери или к`вот там ползваш..., кол`кот и да е измислено все ще има н`къв грамаж на койт` да отговаря и ще ти утежни ваглера ако не е някоя плувка-ръкоделка де пие вода и трябва през 10-20 минути да се коригира.
Та мисълта ми е, че трябва да си утежниш ваглера до нужната граница и от там на татък според кълването на рибата се решава - не мо`ж накара таранката да смуче от дъното като платика или платика да вземе и да се бори, като дивк шаран :?
па и си накъцал 99/как не те е домързяло да ги броиш/, к`во търсиш повече, щом има ефект.... :roll: ?
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Е колега грешиш,аз съм имал случаи и то доста когато съм ловил каракуди на повдигане ,обикновено когато търся шаран и съм легнал със по голяма чат от повода
Bat Boyko
новобранец
новобранец

Мнение от Bat Boyko »

1. Линията ти се заплита, защото нямаш тежести м/у основното утежнение под плувката и вирбела на повода.
2. Повод 15см е прекалено къс. Поне 25см.
3. Ваглер 1+1 ми се вижда лек. По-скоро е за болонезе, отколкото за мач.
Sparto
новобранец
новобранец

Мнение от Sparto »

Извинявал се объркал съм името на монтажа, а този който съм се опитал да направя е Монтаж на "пропадане".
Bat Boyko
новобранец
новобранец

Мнение от Bat Boyko »

Sparto написа:Извинявал се объркал съм името на монтажа, а този който съм се опитал да направя е Монтаж на "пропадане".
Това, което си направил е всичко друго, но не и монтаж на пропадане :!:
Монтаж на "пропадане"(Равномерно разпределен монтаж):
http://www.fishing.bg/index.php?/topic/ ... %BA%D0%B0/
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”