Похвали за Иара

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Похвали за Иара

Мнение от ribolovcho »

Похвалите може да ги пишете тук.Всеки плюва по иара- та ,но аз мисля че тези момчета ,и по специално мобилната група заслужава похвала.Поне мизеруването което претърпяват по време на дежурствата си трябва да уважаваме.А и вършат работа.Ето и поредния пример..

http://iara.government.bg/?p=7547
Трима бракониери са хванати от специализирана мобилна група на ИАРА при проверки на язовир “Еница” и река Искър
София, 31 август 2012 г. –Специализирана мобилна група на ИАРА е извършила проверки на язовир “Еница” до Червен Бряг и река Искър между селата Долни Луковит и Староселци.

На язовир “Еница” след наблюдение, мобилната група е хванала бракониер, извършващ незаконен риболов с мрежи. От лицето са иззети 350 метра мрежи и една гумена лодка. Уловената от нарушителя риба – 20 кг. каракуда и 3-4 кг. маломерен шаран е върната във водоема. На бракониера е съставен акт за незаконен стопански риболов.

На река Искър между село Долни Луковит и село Староселци са заловени две лица, извършващи риболов със серкмета. На нарушителите са съставени актове за риболов с непозволени уреди. Серкметата са иззети.
Продължавайте момчета все така и резултатите ще са налице.Признавам си и аз съм плювал по Иара но сега съм на друго мнение..Поклон за труда ви.. :prayer: :prayer: :prayer:
Изображение
Най добрите са тук
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Похвали за Иара

Мнение от koko6oko »

Наистина барат яко,с едно от момчетата от Сливен се познавам добре ,постоянно са по водоемите и хич не им дреми кой къв бил.Да продължават все така всеотдайно :drinkers:
vene mitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vene mitov »

:smt023 :smt041 :axe:
krasi gg
новобранец
новобранец

Мнение от krasi gg »

kaк да подадем сигнал на тази мобилна група ?./телефон или смс...../
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Като гледам акцията е била на територията на ИАРА Плевен.Дали е от там групата или от София,но е добре да ги има и такива.Работят хората вече на доста места както трябва,вече 2 месеца го наблюдавам на яз.Сопот ,как работи екипа на ИАРА Ловеч.Така трябва да бъде.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Евала на момчетата, жалко, че около София не е така.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Похвали за Иара+ СИГНАЛИ ЗА БРАКОНИЕРИ

Мнение от ribolovcho »

krasi gg написа:kaк да подадем сигнал на тази мобилна група ?./телефон или смс...../
Във сайта на иара..Пишете и във форума..има кой да чете оплакванията .Но не може едновременно във цяла България да се оправят акций..предполагам.Като се съберат повече сигнали за определено място и те отиват-така си мисля аз..Не знам има ли тема за сигнали към Иара..Затова пишете във тази..Ще променя заглавието на темата.. :arrow:
Изображение
Най добрите са тук
aleks7373
новобранец
новобранец

Мнение от aleks7373 »

ХВАЛА на иАрА Русе:До 12.9.2012 два акта на въди4ари в забраната,а на въпросната дата още цели 6 на редовни плувкаджии(за т.нар.риболов в тъмната 4аст на денонощието),не на търмък4иите,разбира се,защото служителя сашко еди койси е един от тях.Интересно защо мрежите и шировете висящи от близките шлепове и кораби не ги заинтригуваха изобщо??,но това май е за друга тема.Ина4е съвмесната с гр.полиция акция беше наистина впе4атляваща:4 ярадии на4ело с търмък4ията сашко от Сандрово,6 грани4ни полицаи в 3 джипа,още 1 джип на иара и една лека кола без обозна4ения(зелен пасат 2).въпреки 4е съм един от потърпевшите,ПАК ХВАЛА НА ИАРА_конете с капаци,които за 20 години най-после им видях о4ите(те си гледаха надолу,де от срам,де да не видят слу4айно бракониерите по закотвените съдове)ама нейсе,ХВАЛА на такива служители!!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

aleks7373 написа:...въпреки 4е съм един от потърпевшите,...
Май това е основният проблем в случаят , А ? Инак специално ИАРА Русе е едно от малкото наистина работещи подразделения на агенцията в страната . Естествена реакция когато олепат някой "редовен" бракониер , като теб в случаят , да има ред сълзи и ред сополи :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

От края на юни до сега,всяка събота и неделя съм на река Лом,без пропуск,почти по цял ден,служители на ИАРА не съм виждал,но ми се случи да видя около един вир доста избита риба,а сетете се от какво,със сигурност не от мини ВЕЦ-а на реката.И това е от години и не само по този начин.На Дунав или язовир е лесно да се засече бракониер,но на малките реки е почти невъзможно.
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Не знам как да похваля ИАРА, след като не са ме проверявали за билет от дете :smt009
Това са почти 30 години, а не е като да не ходя за риба. Що не беше така с катаджиите по пътя ... :x

А си плащам вноската, дявол да го вземе и искам да ме проверят ... някой ден.. :prayer:
Няма да се учудя, ако преди да ме провери Горския, ме навестят извънземните.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Няма да пиша за минало време,че от 2004г.до тази година съм проверяван 4 пъти,и то май само в Кърджалийска област :) Ще похваля смолянската ИАРА от тази година обаче,че започнаха редовно да проверяват по реката за т.нар."парашутисти"-бяха се навъдили много.Откак отнесоха 4-5 акта по 500 лева,взеха да липсват от пейзажите.Бях свидетел на 12.09.на една такава проверка в голяма зона от р.Арда-спираха до всеки паркиран над реката автомобил,слизаха и търсеха хората на брега за проверка.Много ми хареса,дано имат стимул /материален,напр.ДМС/да продължават все така.
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koko6oko »

franky написа:Не знам как да похваля ИАРА, след като не са ме проверявали за билет от дете :smt009
Това са почти 30 години, а не е като да не ходя за риба. Що не беше така с катаджиите по пътя ... :x

А си плащам вноската, дявол да го вземе и искам да ме проверят ... някой ден.. :prayer:
:D Много ме накефи с тоя пост,требва освен в управлението им да идеш ,се помолиш за проверка,Дано не са на оперативка само, в некоя пицария :D
aleks7373
новобранец
новобранец

Мнение от aleks7373 »

koko6oko написа:
franky написа:Не знам как да похваля ИАРА, след като не са ме проверявали за билет от дете :smt009

:D Много ме накефи с тоя пост,требва освен в управлението им да идеш ,се помолиш за проверка,Дано не са на оперативка само, в некоя пицария :D
те си бездействат (оперативкират)и в управлението в Русе
aleks7373
новобранец
новобранец

Мнение от aleks7373 »

Павел Иванов написа:
aleks7373 написа:...въпреки 4е съм един от потърпевшите,...
Май това е основният проблем в случаят , А ? Инак специално ИАРА Русе е едно от малкото наистина работещи подразделения на агенцията в страната . Естествена реакция когато олепат някой "редовен" бракониер , като теб в случаят , да има ред сълзи и ред сополи :lol: :lol: :lol:
Въдичар от Русе се отърва от 400 лв. глоба, след като беше засечен да лови риба по тъмно. Това стана след като Районният съд отмени наказателното постановление на сектор “Рибарство и контрол” в Русе. На 12 септември около 23.30 ч инспекторите извършвали обход по брега на река Дунав. В района на “Топлата вода” те забелязали трима души с въдици, които ловели риба. Всеки от тях държал по една пръчка. Инспекторът съставил акт на един от рибарите за това, че лови риба през нощта. Въз основа на него по-късно на нарушителя била наложена глоба от 400 лв. според новите разпоредби. Възмутеният рибар обаче решил да обжалва наказанието си. Съдът е приел, че реално е извършено нарушение, но отчита, че след като няма уловена риба, няма и вредни последици. Магистратите са преценили, че тъй като не става въпрос за системен нарушител, инспекторите е можело само да предупредят въдичаря, че извършва нарушение, а не да му налагат глоба.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”