Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ДА ДАДЕМ ПРИМЕР НА ПО-МЛАДИТЕ
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Тея 15 минути забявяне за 350 км извънградско при спазване на ограниченията не ми се вярват
Не става въпрос за спазване на 90 км , а за безумните ограничения на места 40км , 50 км на след който дебнат полицай и няма табела която показва къде свършват.
Става въпрос и за полицейския рекет, за криенето в храстите , за подиграването в Кат и тай натататък

Не става въпрос за спазване на 90 км , а за безумните ограничения на места 40км , 50 км на след който дебнат полицай и няма табела която показва къде свършват.
Става въпрос и за полицейския рекет, за криенето в храстите , за подиграването в Кат и тай натататък

като има трябва да се спазват ако намалиш няма да те спират и няма да се заяждат.....откакто се качихме на новите бързоходни автомобилчета сме жив зян сумати народ измира и три пъти повече остават осъкатени за цял живот... И защо е това защото все другите са ни виновни пътищата били зле знаците били скапани и тн. да не говорим че много често залагаме и на това че колата имала еди какви си екстри и спирала бързо- таратанци няма кола или система кояно да спира наистина бързо неможеш за 2 секунди да намалиш от 120 до 0 за да избегнеш удара с дете искочило на пътя.. ако се кара бавно и се спазват ограниченията вероятноста да катастрофираш е нищожна... ей за такива думи за "тъпи милиционери и тъпия правилник за движение по пътищата" хората които сега взимат книжки са самоубийци защото така сме ги възпитали все някой друг да е виновен и че това на мен няма да ми се случи аз съм добър шофьор и накрая ги четат по новините и правят статистика 

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
за движение в населени места съм съгласен, че 50-60кмч е максимално допустимото, когато улицата е оживена и т.н. НО ДА СЛОЖАТ НА ОКОЛОВРЪСТНОТО ПРИ БОЯНА /ВИАДУКТ С 3 ПЛАТНА + АВАРИЙНО/ ОГРАНИЧЕНИЕ 50КМЧ САМО И САМО ДА МУФТЯТ... ТОВА Е БГ-РАБОТА!!!
НА ЦАРИГРАДСКО - ЩО НЕ СТОЯТ НА ОКР. БОЛНИЦА И НА ПЛИСКА, А СЕ КРИЯТ В ХРАСТИТЕ НА ВРАНЯ???
вижте само тежкотоварните камиони какво правят, пък после ми говорете за разумно шофиране! Трепат по 5-10 човека ей-така със замах! и то защо? Защото претоварването на камиона икономисва гориво
А че съсипва асфолта и избива хората???
Помня преди години как нашите шофьори псуваха сърбите, че им мерели камионите на кантар и ги глобявали всеки път... Явно си има причина в това "кантарене"
и от мен да знаете - най-бавните шофьори са най-опасни!!! или замислят каква щуротия да направят /например обратен завой/ или просто дремят, говорят по тел. или са пияни
Когато всички карат с 80-90кмч и настигнеш някой повлекан, клатушкащ се с 44.5кмч очаквай неочакваното!!!
НА ЦАРИГРАДСКО - ЩО НЕ СТОЯТ НА ОКР. БОЛНИЦА И НА ПЛИСКА, А СЕ КРИЯТ В ХРАСТИТЕ НА ВРАНЯ???
вижте само тежкотоварните камиони какво правят, пък после ми говорете за разумно шофиране! Трепат по 5-10 човека ей-така със замах! и то защо? Защото претоварването на камиона икономисва гориво

А че съсипва асфолта и избива хората???
Помня преди години как нашите шофьори псуваха сърбите, че им мерели камионите на кантар и ги глобявали всеки път... Явно си има причина в това "кантарене"

и от мен да знаете - най-бавните шофьори са най-опасни!!! или замислят каква щуротия да направят /например обратен завой/ или просто дремят, говорят по тел. или са пияни
Когато всички карат с 80-90кмч и настигнеш някой повлекан, клатушкащ се с 44.5кмч очаквай неочакваното!!!
Незнам какво да кажа.... Все пак всеки сам си преценява но като гледам преченките стават все по лоши и отнемат все повече животи.... Гадното е че се замисляме и почваме да мислим трезво едва когато ни сполети нещастието и е прекалено късно.... не само със шофирането но и с всичко българина мисли само за себе си и когато стане белята винаги с търси изкупителна жертва а не осъзвана вината си....
Много хубаво е пусната темата но в крайна сметка как ще даваме пример на някой като ние самите не сме за пример... все едно с цигара в устата да кажеш на едно дете че пушенето е вредно и нетрабва да се пуши
Много хубаво е пусната темата но в крайна сметка как ще даваме пример на някой като ние самите не сме за пример... все едно с цигара в устата да кажеш на едно дете че пушенето е вредно и нетрабва да се пуши

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Хич не ги е еня , дано самосъзнанието им не е като на камикадзетата по пътя.Nedeltcho Delev написа:Ей,малките рибарчета,четете ли бе,да не играете на някоя игратез батковци деть ги пишат тия работи са за ВАС.
А моете мнение е:
Абсолютно съм съгласен за всички други ограничения, но не и тоза че като превишиш с 31 км разрешената скорост.
Значи ако ме хвахат да карам пил до 1,2 промила наказанието е почти същото както превишаването на скороста.
Не говоря за скороста в града , рядко минавам 50 км в градски условия.
Но да ми сложиш знак след тунела на магистралата 60 км и да дебнеш зад него, да сложиш знак 20 км на края на Шипка и да се спират само колите нарушаващи го, защото тировете не могат да спрът.

Защо няма санкции за тировете и тежкотоварните камиони , които са в нарушение

Елате да покарате малко около Бяла и обиколните маршрути да видите за какво става въпрос. Как тировете летят с 70-80 км в селата.
За автобусите не искам да коментирам

За абсурдното ограничение близо до село Вързулица посока Русе - Плевен (40 км на прав първокласен път , без отбивки) ли да давам за пример.
За това че полицая пише акт на турския тираджия , а той го хвърля през прозореца и си продължава,
за това , че румънците не подлежат на никакъв контрол от нашия Кат,
за установената тарифа-рушвет (поне в София) ако караш пил,
за зверски претоварените камиони
за циганите състезатели на пътя
за тракторите без всякакво осветление
за каруците през ноща
за пияниците-пешеходци по селата нощно време
за соц-возилата каращи с 30-40 по магистрали и първокласни пътища
(те спазват скороста

за абсолютната безнаказаност , по отношение на служебни лица и политици, бизнесмени и селски бабаити.
за злобата с която отвръщат полицайте като си потърсиш правата(когато са в грешка)
......................
Ето за това ме е яд , че тези нарушения и куп други нарушения , които си остават безнаказани и винаги ще бъдат такива

А мен ще ми вземат книжката за 31 км над разрешеното

Оправихме всичко друго по пътищата и само скороста ни е проблема.
Ами да направят глобата 200 лв , 300лв за 31 км над разрешеното, защо трябва да ми вземат книжката.
Така, от по горе написаното не искам някой да остава с впечатлението
че карам опасно. Карам си съвсем нормално, дори вече бавно.

ЕТО КАКВО ПРАВЯТ В ЮЖНАТА СЪСЕДКА:
За всички които ще пътувате до Гърция, карайте внимателно, че глобите са страшнички...
Нарушение на скоростта до 20 км - 40 евро.
Нарушение на скоростта над 20 км - 100 евро.
Нарушение на скоростта над 30 км - 350 евро и вземат книжката за 60 дни.
Алкохол от 0,5 до 0,8 гр/литър - 200 евро.
Алкохол от 0,8 до 1,1 - 700 евро и книжката за 90 дни.
Алкохол повече от 1,1 - 1200 евро, вземат книжката за 180 дни и затвор поне 2 месеца.
Повторно нарушение алкохол повече от 1,1 - 2000 евро, 5 години книжката и затвор поне 6 месеца.
Неизползване на предпазен колан или каска за мотоциклетистите - 350 евро и отнемане на книжката за 10 дни.
Неправилно изпреварване - 700 евро, 20 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Преминаване на червен светофар - 700 евро, 60 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Неспазване на знак СТОП - 700 евро, 20 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Състезания на пътя и спиране на платното за движение - 700 евро, 30 дни отнемане на книжката и 30 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Опасно шофиране - на зиг заг - 700 евро , 30 дни отнемане на книжката и 10 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Преминаване при спусната мантинела на влака - 700 евро, 60 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера.
Обратен завой на непозволено място - 700 евро, 20дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Шофиране по тротоара или неспиране пред пешеходна пътека, когато има пешеходец - 200 евро и отнемане на талона и регистрационните номера на колата за 10 дни.
Спиране на непозволено място - 80 евро, 10 дни отнемане на книжката и 10 дни отнемане на регистрационните номера
Непозволено спиране на местата за инвалиди - 150 евро, 10 дни отнемане на книжката и 10 дни отнемане на регистрационните номера.
Използване на радио или мобилен телефон от мотоциклетисти - 150 евро и отнемане на книжката за 30 дни.
Използване на мобилен телефон или телевизор от шофьори на автомобили (забранено е и използването на handsfree, може да се говори само с bluethooth) - 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни.
Непоставяне на пътни обозначения от фирми извършващи ремонти по пътя - 1500 евро глоба и затвор поне 6 месеца.
Нарушение шофиране в еднопосочен път - 200 евро и отнемане на регистрационните номера и контролния талон на колата за 20 дни.
Спиране на кръстопът - 350 евро, отнемане на книжката за 20 дни и отнемане на контролния талон и регистрационните номера за 20 дни.
Използване на устройства като анти-радар - 2 000 евро, 30 дни книжката и отнемане на регистрационните номера и талон на колата за 60 дни.
Ако все пак ви глобят, знайте че ако си платите паричната глоба до 10 дни, плащате наполовина!
За всички които ще пътувате до Гърция, карайте внимателно, че глобите са страшнички...
Нарушение на скоростта до 20 км - 40 евро.
Нарушение на скоростта над 20 км - 100 евро.
Нарушение на скоростта над 30 км - 350 евро и вземат книжката за 60 дни.
Алкохол от 0,5 до 0,8 гр/литър - 200 евро.
Алкохол от 0,8 до 1,1 - 700 евро и книжката за 90 дни.
Алкохол повече от 1,1 - 1200 евро, вземат книжката за 180 дни и затвор поне 2 месеца.
Повторно нарушение алкохол повече от 1,1 - 2000 евро, 5 години книжката и затвор поне 6 месеца.
Неизползване на предпазен колан или каска за мотоциклетистите - 350 евро и отнемане на книжката за 10 дни.
Неправилно изпреварване - 700 евро, 20 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Преминаване на червен светофар - 700 евро, 60 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Неспазване на знак СТОП - 700 евро, 20 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Състезания на пътя и спиране на платното за движение - 700 евро, 30 дни отнемане на книжката и 30 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Опасно шофиране - на зиг заг - 700 евро , 30 дни отнемане на книжката и 10 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Преминаване при спусната мантинела на влака - 700 евро, 60 дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера.
Обратен завой на непозволено място - 700 евро, 20дни отнемане на книжката и 20 дни отнемане на талона и регистрационните номера на колата.
Шофиране по тротоара или неспиране пред пешеходна пътека, когато има пешеходец - 200 евро и отнемане на талона и регистрационните номера на колата за 10 дни.
Спиране на непозволено място - 80 евро, 10 дни отнемане на книжката и 10 дни отнемане на регистрационните номера
Непозволено спиране на местата за инвалиди - 150 евро, 10 дни отнемане на книжката и 10 дни отнемане на регистрационните номера.
Използване на радио или мобилен телефон от мотоциклетисти - 150 евро и отнемане на книжката за 30 дни.
Използване на мобилен телефон или телевизор от шофьори на автомобили (забранено е и използването на handsfree, може да се говори само с bluethooth) - 100 евро и отнемане на книжката за 30 дни.
Непоставяне на пътни обозначения от фирми извършващи ремонти по пътя - 1500 евро глоба и затвор поне 6 месеца.
Нарушение шофиране в еднопосочен път - 200 евро и отнемане на регистрационните номера и контролния талон на колата за 20 дни.
Спиране на кръстопът - 350 евро, отнемане на книжката за 20 дни и отнемане на контролния талон и регистрационните номера за 20 дни.
Използване на устройства като анти-радар - 2 000 евро, 30 дни книжката и отнемане на регистрационните номера и талон на колата за 60 дни.
Ако все пак ви глобят, знайте че ако си платите паричната глоба до 10 дни, плащате наполовина!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
aре де-кво правите на големи толеранти?всичките сте(СМЕ ) бьрзачи...баати темата,аз па нема да се сьглася с никой-пречат ми-бьрзам,терябва закони за ГЛУПАЦИТЕ на пьтя,а не за бьрзащите
ЛИЧНО се заклевам,че аз нарушавам сички правила-кой още може да го направи,а?елате,живейте в сф и тогава да ви слушам нещата-ивака знае за КВО става вьпрос...не става по нормалния начин-не и докато НЕ СТАВА
имам около милион километри-не става бе!!!!само у градо

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: ДА ДАДЕМ ПРИМЕР НА ПО-МЛАДИТЕ
Nedeltcho Delev написа:Колеги,потресен съм от небрежното шофиране и каране на коли на пияни шофьори напоседък,всяка вечер дават по телевизията колко много жертви има по пътищата,затова призовавам всички които отиват или се връщат от риболов а и независимо накъде пътуват винаги да имат впредвид,че не са сами на пътя.Има много млади хора във форума,които или са взели книжки наскоро,или им предстои да вземат,та наредом как да ги учим на риболовни чалъми,да им даваме и пример как да се държат и на пътя.
Нека всички излети,сполучливи или не, да се вписват в графа успешни,защото няма по голяма слука от това да се върнеш в къщи жив и здрав при блиските си и да пишеш в "неуспешни".
КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО И НА СЛУКА![]()
Колеги,шофирайте разумно!
Отново и отново,ден след ден присъствам на подобни гледки!
17 годишният професионален опит не ми позволява да се разчувствам,но все пак взе да ми писва!
Момичета и момчета ВНИМАВАЙТЕ ПО ПЪТИЩАТА!!!
Това е от днес!Двама участици-една жертва и един инвалид!
-
- разбира нещата
Здравейте колеги!!
Имам 27 год стаж зад волана и до сега слава бого нямам сериозни нарушения.Но да ви споделя вчера какво се случи.Карам си аз по околовръсното където е разрешено с 50км ,а аз карах с 60 (като наистина гледах километража )и зад завоя ме спират 3 ма полицай .Документите за проверка и ела да видиш колко показва радара.Учудих се като видях 87км,но предпочетох да не споря защото те бяха трима а аз сам в колата.Другите двама се обърнаха с гръб а единият който ми държеше документите вика ;кокво ще павим сега ,знаеш закона -глоба 300лв и лишаване от правооправление за 2 месеца.Направо изтръпнах като знам че без кола не мога и един час.Бъркам в джоба и му пускам 20 лв през стаклото в служебната кола на която седалка беше седнал вече той и се беше приготвил да ми пише акта.В този момент той ги прибира и омеква като п_ _ _а .Започва да ми обяснява че радара бил с памет и за тези отчетени километри той трябвало да напише акт но щял да спре следващия и така .Та мисалта ми беше че тези 87 км който показваше радара не бяха мой а и нямаше как да докажа че не са мой .Сигурно след мен са изгоряли още много други колеги които 87км не са техни .Е за каква справедливост говорим тогава???Съгласен съм напълно че законите трябва да се спазват от всички но и нарушенията трябва да се санкционират реално.
И все пак умната по пцтищата защото новите и бързи коли в ръцете на неразумните водачи са опасни не само за тях а и за всички та било то водачи или пешеходци.!!
Имам 27 год стаж зад волана и до сега слава бого нямам сериозни нарушения.Но да ви споделя вчера какво се случи.Карам си аз по околовръсното където е разрешено с 50км ,а аз карах с 60 (като наистина гледах километража )и зад завоя ме спират 3 ма полицай .Документите за проверка и ела да видиш колко показва радара.Учудих се като видях 87км,но предпочетох да не споря защото те бяха трима а аз сам в колата.Другите двама се обърнаха с гръб а единият който ми държеше документите вика ;кокво ще павим сега ,знаеш закона -глоба 300лв и лишаване от правооправление за 2 месеца.Направо изтръпнах като знам че без кола не мога и един час.Бъркам в джоба и му пускам 20 лв през стаклото в служебната кола на която седалка беше седнал вече той и се беше приготвил да ми пише акта.В този момент той ги прибира и омеква като п_ _ _а .Започва да ми обяснява че радара бил с памет и за тези отчетени километри той трябвало да напише акт но щял да спре следващия и така .Та мисалта ми беше че тези 87 км който показваше радара не бяха мой а и нямаше как да докажа че не са мой .Сигурно след мен са изгоряли още много други колеги които 87км не са техни .Е за каква справедливост говорим тогава???Съгласен съм напълно че законите трябва да се спазват от всички но и нарушенията трябва да се санкционират реално.
И все пак умната по пцтищата защото новите и бързи коли в ръцете на неразумните водачи са опасни не само за тях а и за всички та било то водачи или пешеходци.!!
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Мойто лично мнение е,че не трябва особено да се разчита на полицаи(по точно рекитьори)да ни оправят поведението по пътищата,а на самите НАС.Ето от утре почват проверки за гуми,светлини,чистачки и т.н.зимата ни чука по вратите така че стягайте си колите после да няма, въъх що така стана,и направете си сами един многоооо добър оглед на колите,защото оня ден на мен ми се случи много неприятен инцидент със щастлив край а именно на един сфетофар в Хасково спирам и след тръгването един москал ми сече пътя и аз а да спра ама нъъц,не ще,втори трети път натискам педала пак нъц,едва отбих след сфетофара,без инцидент,и кво да видя,двете ми тръби за задните спирачки така изгнили,че се спукали по средата на колата,там където минават под резервоара,още ми е грозно като си помисля какво е можело да стане ако бях излезнал от града и карам с дори позволената скорост от90км/ч.без да знам че нямам и грам спирачки
.......

-
- кандидат преподавател
Ще продължават да се трепят
Ще продължават,защото това е почти социален закон и техен цивилизационен избор.Проблема е в това,че терминирайки себе си,отнасят битието и на хора,които нямат нищо общо с това.Обаче и това няма как да се спре - не са го спрели дори и там,където първи са измислили автомобилите.
Ако ни се счупи иглата ,трябва ли да ходим голи
Проблема си е в самите нас
Защо цакаш при положение че си убеден за правотата си
Най-малкото ,до сега не съм чул някой да е обявил бойкот и да рекетира полицаите на собственото си работно място
Ама нали се сещате -вече нее същото
Сянката на потайността я няма
Замаха е нулев ,защото единствен арбитър е закона
А на пътя така ли е

А на пътя така ли е