Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

СПЕШНО–ЗА ШАРАНИ ТРЯБВА МИ ПОМОЩ
Модератор: Paublo_Eskobar
СПЕШНО–ЗА ШАРАНИ ТРЯБВА МИ ПОМОЩ
Здравейте колеги миналата събота нямах добър успех на един водоем в моето село.Значи ситуацията е следната пролетта зарибихме водоемчето с шарани никой не ходи на това водоемче само аз и моя приятел докато беше август месец правехме по 20-30 шаранчета по 300-400 грама на човек вече две седмици ходим но повече от две-три шаранчета общо не можем да уловим ловим на царевица с директни седмици с такъми 0,14 основно 0,12 повод кука 14 номер плувка 0,75 и ластик 1,4 стреляме и пелети но нямаме много резултат само две три шаранчета за целия ден моля ви помогнете ми!!!За тази събота съм се наточил взех един пакет мондиалФ шаран жълта и две консерви царевица и един пакет пелети.Мисълта ми е от захранката ли е от стръвта ли е от какво е незнам преди ги ловяхме на мачове но от 1 месец ловим на директни защото е по кеф незнам колеги кажете си мнението.Поздрави и наслука.Благодаря предварително на всички които се отзовът на помощ.Между другото там шараните са дивички и се плашат дайте някаква идеч
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: СПЕШНО–ЗА ШАРАНИ ТРЯБВА МИ ПОМОЩ
кюспе колега испитано е и една кофа царевица кисната
- kaminero65
- научил се да хвърля
Ами колега просто е - сметни колко рибки си пуснал,колко си хванал/ако не си ги върнал обратно/,сложи и процент смъртност и ще ти стане ясна картинката
Team Milo - feel the difference
ами колега незнам точно колко рибки са защото не съм го зарибявал аз а го е зарибила ловната дружинка на моето село казаха около 500 бройки са пуснали а ние да сме изловили наи много 150
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
То хубаво сте ги изловили, ама още по-хубаво ще е да сте ги пуснали обратно...че тия шаранче по 300-400гр, к'во ще ги правиш не знам. Не знам....дано бъркам, дано сте ги пускали обратно.
А иначе това не са ти каракуди да ги къцаш всеки път. Шараните не са глупави риби
А иначе това не са ти каракуди да ги къцаш всеки път. Шараните не са глупави риби
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
колега относно за това което ме обиждаш че съм взел риба аз не съм взел нито една рибка от там всичко си пускам а и тия шарани там са доста гладнички и не са наплашени и трябва да кълвът доста добре не можи преди да сме искарвали по 20-30-40 шарана на човек а сега едва 2 шаранчета дайте идея за захранка и такъми
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Шараните не са глупави риби

Лапнишаран

Пробвайте с бял червей,дано няма дребосък.
Но тука ,на един платен ,дето има и дребен таран,захранваме с царевица от кутия и на грозд от 7-8 бели на 9 номер кука,преди дни фанахме шаранета по кило и едно амурче 2,300гр,също на бял,на царевицата не посегна...
Просто вече времето и водата истина и минава на жива стръв.

Аз там съм пораснал...
благодаря колега но има много плевелка но мисля че от студената вода вече тя не е активна
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ами плевелка и при нас така,ама се отсява с едра кука и много червей...adidasf50 написа:благодаря колега но има много плевелка но мисля че от студената вода вече тя не е активна

Аз там съм пораснал...
колега със едрата кука не мога да го закача шаркото защото предимно са шарани по 300 грама и не мога да го закача
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Едра ,имам предвид -едра за плевел 8-9 номер на МУСТАД ,ЗА ОКОЛО 6-7 БЕЛИ ЧЕРВЕЯ.adidasf50 написа:колега със едрата кука не мога да го закача шаркото защото предимно са шарани по 300 грама и не мога да го закача
Аз скобар ловя с тях и караконжули по 100-200гр,ти шаране 300гр не можеш

Аз там съм пораснал...
ок колегаа
- Naas
- ще става разбирач
Ако има видра наоколо, чакай шаранчета, много бързо свършват 

Кюспе, хляб, халва и семките на един домат за захранка. Аз бих заложил на тесто, троха или грозд торни за стръв и го търси на дъното
Изхвърляйте си боклуците след риболова
Според мен, вече сте ги наболи всичките и са хванали гингивит...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;