СЕЗОН 2012

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
express.servise
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: СЕЗОН 2012

Мнение от express.servise »

И аз обичам баби! Ето как съм начесъл една. :ANAL:
ешек.jpg
ешек.jpg (115.25 KiB) Преглеждано 1989 пъти
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Бравос добра баба! Ама ти с тези три ластика не баби, ами динозаври можеш да трепеш :). Иначе и сопата кефи :supz: .
Изображение
maslin
новобранец
новобранец

Мнение от maslin »

5.08 STA. 115 DYN with stereofins in 50 meters pool.
Аватар
keriz
новобранец
новобранец

Мнение от keriz »

Колега маслин това ли е в сайта?

Голям ден, днес ще варим плодовицата, всеки бърза към казана.05,30 часа е но, аз знам : „Кои превари-той завари”. Първака е уникален 70 градуса, особено на гладно сутрин, може да не стигне за всички. Задъхан стигам, тълпата се е събрала и тръпне в очакване. Вълшебната течност потича и почваме да дегустираме. По телевизора почват новини. Дават репортаж от първия учебен ден. Гледаме майките и ги коментираме. Някой реве пиянски : „ти една риба не може да фанеш, ша фанеш учителка”. Е, са ще видят пускам сайта за подводен риболов. Нек’ви кафяви риби. „ К’ви са тез шарани, дет ги ловите в морето”, крещи някой, а смеха преминава в пиянски рев. Не мога да фокусирам, гледам някакви дебели кореми на кафяви риби. Мамка му, тия убиват бременни риби, крещя аз пред приятелчетата си. Сега, ще видите какво става в Черно море. На втора страница, едно момче е хванало големи платерини, вместо на 15-ти да е на училище. „А, бе едно малко момче, фана повече от теб за една година” реват приятелите ми, почват да ме псуват и да се смеят с пиянските си гласове, тръгвам си .....

Днес е деня в който ще се срещнем с голямата риба, нямам избор. Моята риба, дебна я, знам, че е там, преговарям всяка стъпка, Знам как точно ще подходя и ще я взема, иначе трябва да откажа ракията сутрин.

Водата е леко мътна. Видимост 10-15 метра. Мамка му. Трябваше да взема ластикаmad.png. Късно е чадо.

Всеки знае, че свалянето на плавниците и отиване до колата е върховно усилие, вдига пулса и после харпунджията няма апнеа 2-3 часа.

Заплувам бавно. Съвсем бавно.Мястото на срещата е на 100-150 метра.” Don’t worry, bro”, чувам някакъв глас. Сещам се за грозните слухове, който пускат някой, за да не им намерят местата за подводен риболов, всеки знае, че местата са на 50-100 метра от паркинг, на който удобно може да си спреш колата. Безплатно.

Стигам до първия нишан. Гуркам се, забравил съм, че съм без тежести, ама няма проблеми, ще намеря някой колан на дъното и готово.

Не мърдам. Опитвам се дишам колкото може по-тихо. Стоя неподвижно 15-20-30минути.

Може би съм заспал, някаква риба, от дясно скача, макари бръмчат, въдичари реват, лупинги, скокове. Събуждам се от удара на главата ми в кея.

Питам един въдичар, къде е рибата. Не бил видял нищо.

Как нищо бе. Преди 5 секунди беше на него и правеше салта. Къде си? Мамка му...

Беше префектния изстрел.По-добър от този... няма накъде.

Дърпам. Виждам вече опашката на стрелата, стрелата.... Върха е прекършен.

Ще се изям от яд.

Какво беше това чудо та да скъши върха на пневматик. Може би ако бях успял да го напомпя още, щеше да я прониже и да не може да го счупи.

Въдичаря вика, че съм бил натиснал спусъка, като съм заспал и стрелата се ударила в камък. Мошенник, мръсна гад, може би я е откраданал да се снима с нея.

Тръгвам към брега. Залягам за последно до втория нишан. Един кефал с тегло около килограм, идва към мен. Пред маската ми е.

- Кво стаа пич? Дъртия прецака ли те?

- Махай се ве, боклук мръсен! Недей да ме дразниш и ти! -отвръщем му през маската.

Показвам му стеден пръст, а той ми обръща гръб и изчезва в зеленото.

Май трабва да спра с ракията сутрин.

Излизам на брега. Току пред рибарите. Видели са салтото на рибатиа.Разпитват ме разни работи.Въобще не ги чувам. Издъних се като последен идиот. Повече няма да Я срещна.

Чувствам се, все едно съм загубил нещо, което ми е принадлежало.

Участничките в местния конкурс за красота, чакат да си сваля неопрена.

Ще си събличам неопрена. От долу съм чисто гол и чак сега забелязвам, че наблизо играят две дечица -момче и момиченце на около 7-8. Няма да е тя.

Влизам с гордо вдигната глава в бараката на казана. Някой вече мучат, други сега идват. Разказвам. Ръката ми стиска буркана и отпивам през две думи. Някаква гад чертае два триъглника, над тях някаква дъска и стрелка отгоре-надолу. Някакви неясни математически знаци ..... Бил го видял в учебника по физика на сина си.

Стелата щяла да счупи посредата според учебника. Абе, аз на учебника ли ще вярвам или на мене си, крещя аз. Мръсната гад иска снимка на стрелата. Е, са ще счупя стрела заради него, да не струва 2 лева. Мученето и псувните, придобиват застрашителни размери и аз полека се изнизвам.

Словореда и правописа са запазени по желание на автора.

Подводен Риболов.
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

:rolleyes: :lol: :lol:
smv
новобранец
новобранец

Мнение от smv »

Ми супер истериййка :)
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

:lol: :lol: :lol:
Яко............
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

:lol: :lol: :lol:

...браво...

....и пак браво на Владо :D

:drinkers:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...пропуснах да поздравя Каломало за добрата платерина - браво колега - вдигнал си адреналина !!! ...ще си позволя едно лирично отклонение - ми по добре е да се смеем , отколкото да плачем ....истории има най различни , най невероятни неща се случват в тоя свят ...между нас често пъти се появяват несъгласия - нормално е , но нека всичко да избива на майтап - живота е кратък - нека поне да е весел ...като гледам себе си - за пореден път , наскоро при гмуркане с буй , в опасна близост над мен премина лодка с висока скорост - оказаха се познати и комшии по палатка - дори и не разбраха какво щеше да се случи ...не им казах нищо , но вътрешно реших да спра с далдисването - ми писна ми - вече е лудница ...и спрях ...наскоро както си вървях по улицата и ....10 минути след като съм минал оттам и на същото място , дърво пада и убива 26 годишно момче - здраво право момче - жалко ( подробности във форума ми ) ....и тогава реших - пак ще гмуркам , пък както ми е писано ....да живеят харпунджийските истории - кои измислени , кои истински ...кои написани ,пък още не са се случили ....
4x100срусалка+1бира
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 4x100срусалка+1бира »

Е тва е!
А мам'цата и избяга а - гад мръсна! И стрели ше чупи...
Къде е това уникално място, бе колега? Да зема да дойда, да я намеря и да се разбереме с нея по мъжки. После щи дам полвината

пс
е нема, човек се учи цел живот
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

Поздравления на всички за улова и емоциите. Нека положителните надделяват да четем и преживяваме, да споделяме и да им се радваме!
Бях малко в бокса и две седмици не бях влизал. Вчера се влюбих в Ной страхотно място има всичко-камъни големи и малки, тетраподи, рибари харпунджии, лодкари и плажари. 6 чернокопчета за два часа.. Платерини не видях.

Ето и един недовършен разказ :
На следващия ден пак бяхме там. Имаше риба и общо взето в началото за 15 минути имах три изстрела и три риби. Май нещо се възгордях и след това само ги изглеждах как минават. Беше мътно на шкарпа, но за сметка на това минаваше риба. В плиткото също беше интересно. Бях закотвил бодиборда в плиткото и под него се бяха събрали много сафридчета. Чернокопчетата ги преследваха, но нещо се страхуваха от сянката на бодиборда и се държаха малко на страна. Рибарите бяха изхвърляли ситна риба и се надявах някои да дойде да си похапне. Дойде един колега. Попита каква е тази риба казах, че предполагам е от рибарите. Няма кои да им я изкупува и част от нея се връща в морето. Минаха няколко платерини и си заминаха. Общо взето се гмурках в малък периметър и може би за това рибата се държи малко по-настрани от мен. В началото им беше интересно кои е тук, но после си бяха научили урока. В дясно имаше няколко колеги, май бяха от тези, които не дишат. В ляво други колеги, но те повечето дишаха. Този, който ме попита за рибата ми даде и съвет да си слагам бонето, че може да получа слънчев удар. Без боне чувам по-добре музиката на морето тракането на рачетата, шума на вълните, изстрел на колега, които не си видял или звука на мотор минаваш наблизо. Когато го сложа голяма част от музиката изчезва, но се появява друг фон, на който преди това не обръщам внимание спокойствието и релакса. Стоиш там долу не мърдаш, не трепваш, надяваш се очакваш нещо да премине сливаш се с морето и мечтаеш.
На следващата седмица отидохме на Мартина на палатка. Пристигнахме и реших първо да оправя чепарето на чипа, че като се стъмни е много трудно. Остана малко време за гмуркане и нищо, че морето не изглеждаше много добре реших да вляза. Жена ми Детелина отказа. Каза, че била изморена и искала да си почине. Така ще съм по-спокоен и няма да се оглеждам. Слънцето вече допираше хоризонта в сянката на скалите се усещаха студени тръпки по раменете. Част от рибарите дори бяха с якета или дрехи с дълги ръкави. Бях забравил шампоана и сега бях с едно веро с балсам, което стои в колата. Намокрих се намокрих и неопрена бавно се облякох и влязох във водата, която за разлика от въздуха беше топла изпратих въздушна целувка заредих и се гмурнах.
. Още с влизането видях иларии да се похапват по камъните. Беше малко тъмно, но видимостта беше добра. Придвижвах се по камъните и разглеждах морските обитатели, част от които бяха притихнали и се подготвяха за идването на нощта. Бах легнал до един камък и чаках да дойдат едни платерини, когато забелязах едно голямо сребристо НЛО да се мотае над една скала близо до повърхността. Ококорих се и се доближих. Ня бях виждал толкова голяма платерина. Коремът и беше издут и приличаше на балон около нея множество мъжкари се потъркваха по тялото и сякаш въобще не съществувах за тях. Доближих се а те си продължаваха техния танц. Вдигнах харпуна целих се в голямата на мушка ми е няма как да пропусна, но нещо сърце не ми дава да стрелям. Плувам след тях а във мен пожар да стрелям или не, ловеца, хищника или човека ще надделее. На няколко пъти можех просто да завъртя харпунът в кълбото като пералня. На влизане Детелина ми каза „ Само да не срещнеш Нептун в това море” Дали той ми ги изпращаше тези риби дали ми бяха дар или изпитание. Още няколко пъти я вземах на мушка помислих да стрелям поне по мъжкарите, които също бяха доста добър размер. Това продължи около половин час като накрая просто свалих ластика да не би да ми хрумне да направя някоя беля и продължих след тях. Бах забелязал рибарска мрежа малко по-навътре от мястото на което ги бях видял застанах между рибите и мрежата като се опитвах да ги подплаша по- далеко от мрежата успяха да минат през протока. След това ги оставих да се наслаждават на момента си, а на мен ми остана спомена за красивата картина и танца на рибите.
Този сезон на няколко пъти виждах големи платерини със по-малки да плуват след тях и да си мисля, че са сватби, но сега ми беше ясно кое е истинска сватба. Радвам се, че успях да се сдържа и да не стрелям, надявам се сватбата да е продължила възможно най дълго. Малко след това морето ми показа и една голяма риба, но водата беше много бистра а аз много шумен повъртях се още малко, но беше се стъмнило и не се виждаше а мрежата ме притесняваше. Този път за първи път излизах доволен, че ни съм уцелил риба. Излязох преоблякох се сложих неопрена в кофата а върху нея боди борда, които става на маса изкарахме маринованият сафрид от бурканчето нарязахме лук за салата с маслини запалихме факлите за романтика и да гоним комарите,ако въобще ги имаше на този вятър и си казахме наздраве.
Вечерта пробвахме и за сафрид, но като гледах как не хващат тези около нас решихме да си починем. На сутринта ми се ставаше рано по изгрев да съм във водата, но нещо не ме домързя. Вечерта беше студена и ветровита. Вятъра намираше и малките дупчици на палатката да влезе вътре и да ни попе и често се будехме. Все пак посрещнах изгрева от брега а не от водата. Гледам от скалите рано-будници мятат бомбарди, но повечето са с рез това време един колега въдичар дойде да ме помоли да се опитам да извадя акумулатора от водата. Вечерта вълните са го отнесли от скалата заедно със стойката. Казах им да намерят некакво въже а аз ще отида за маската и плавниците. Върнах се там от където реших да вляза прибоя беше доста висок. Точно, когато беше най-високо вълната се оттласках от скалата. Попитах ги за въжето и ми подадоха един рибарски конец, попитах няма ли друго, казаха че това ще издържи и ми показаха мястото където беше паднал. Гмурнах се, не се беше отдалечил много. Лежеше на дъното на една страна а стойката с крушката бяха до раба на скалата. Завързах конеца но никак не ми се струваше надежден. Казах им да теглят като придържах конеца и усетих как олекна. Помислих че се е скъсал, но се оказа, че дръжката на акумулатора се е прерязала от въжето. Вдигнах го и го преместих до върха на една подводна скала. Докато го носех усещах странен вкус на водата. Помислих, че е от киселината, а и излизаха балончета от една от клемите. Не исках да си похабя подаръка-неопрена. Казах им, че това нещо пуска киселина, че е на плитко и ако искат да намерят едно здраво въже и нещо в което да го сложат и така да го извадят или после като се върна след гмуркането ако са измислели нещо да се обадят.. После докато се гмурках, се замислих за вкуса на водата беше по-подобен на вкуса на плоските батерии 4.5 V, които ближехме навремето да проверим дали имат ток вместо на химикал. Явно съм усещал тока, който е протичал между клемите във водата. Извадих стойката и излязох . Излизането беше малко зор, но успях някак да се задържа за скалата и да се придвижа на четири крака така, че да не ме отнесе и мен вълната.
Взех си и останалото оборудване и отидох да се гмуркам. Докато си обувах плавниците дойдоха и рибарите с лодка, на които явно беше и мрежата. Вадеха мрежата срещу течението, което ми помогна да видя какво има вътре. Зарадвах се, че вчерашната риба не я видях в мрежата или по точно нямаше едра риба иначе по-дребни проблясваха на слънцето от време на време. Най-накрая бях във водата. Риба имаше и на плиткото и на дълбокото с тази разлика, че по-на дълбоко минаваха и по-големи. В плиткото бях забелязал един пасаж, които се скри зад едни скали. Гмурнах се и се опитах да ги пресрещна. Видях процеп в скалата и легнах пред него, а слънцето се падаше зад мен. През цепнатината се показаха няколко риби, слънчевите лъчи преминаваха през нея и осветяваха морското дъно и заслепяваха рибите едната направо се поотърка в стрелата а друга застана пред нея изстрел и тя е на кукана. Мостоях малко на плиткото после слязох и на по-дълбоко и на по-дълбоко. Понеже беше много бистро бях решил да погмуркам надълбоко. Правих салто няколко маха, после пикирам, лягам, броя до 20 и хайде на горе. Така няколко пъти. После броях до 30 няколко пъти. Странно чувствах някакво спокойствие и в същото време напрежиние. Спокойствието се пораждаше от обстановката наоколо бистро чисто и дори поразхвърлените камъни и канари изглеждаха подредено. Напрежението беше вътрешна борба страх от опиянението и непознаването на усещането за дълбочината затова и не чаках да изпитам някакъв порив за дишане а исках малко по-малко да преценявам времето, което мога да остана под вода на определена дълбочина, а и 30 секунди ми се виждаха предостатъчни да се насладя на красотите на дълбочините. При едно от гмурканията ми бях легнал зад едни скали видях как идват две големи платерина минават точно над мен вдигам харпуна опитвам да се прицеля в белия корем, стрелям улучвам, но явно не много добре а само съм одраскал рибата тя направи две три повъртания и се освободи. Не можах да видя дали съм я прострелял лошо и дали ще оживее. Лягах още няколко пъти на същото място веднъж се приближиха риби пред скалите и се опитах да се придвижа и да ги доближа. Бях по-високо от тях и не исках да стрелям по камъните. Опитах да стрелям без да се прицелвам, но пропуснах, когато изплувах видях една голяма опашка, която не беше на платерина. Опитах да я последвам но тя изчезна в синевата. Върнах се в плиткото. Лягам долу и стоя. Чуват ми се някакви гласове поглеждам нагоре едни младежи с харпун обикалят. Попитаха ме долу ли ги чакам рибите, че и горе ги имало. Казах, че щом могат да ги стрелят горе няма смисъл да лежат долу на мен горе нещо не ми се получава.
DSC04010.JPG
DSC04010.JPG (243.74 KiB) Преглеждано 1570 пъти
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

:D Страшен зевзек! :D
Изображение
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

Ето и от петък на Фичоза!
DSC04033.JPG
DSC04033.JPG (251.31 KiB) Преглеждано 1406 пъти
DSC04021.JPG
DSC04021.JPG (237.69 KiB) Преглеждано 1406 пъти
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Искам да благодаря на Боян за всичко което направи за да успея да се "оправя" във Варна,въпреки че предния ден му бяха разбили колата и "отнесли" буквално всичко(телефони,ключове,документи тн. тн.)
Момчето заряза свойте си дела за да ми помогне,чака часове пред кабинета,вместо да се занимава със своя си проблем.
Не намирам думи да напиша какво мисля в момента
Боби-хиляди благодарности за всичко пич, искрено ти желая на теб и цялото ти семейство много здраве и дъъълги години щастие,много успехи в живота и "синьото"-винаги напред и нагоре
Сърдечни поздрави от Поморие

Пп:Бат Златко,държа този ми пост да остане в тази тема
Поздрави и наравни
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

Благодаря, но няма за какво Анатоли!
Първо часовете бяха минути.
Второ това е най-малкото, което мога да направя за теб. Ти ми върна частица от вярата в доброто в хората. Искам само да кажа, че малко преди рожденият ми ден в момент в който нищо не вървеше, получих от теб без дори да ме познаваш подарък – неопрен.
Трето Голяма част от разсказите ги пиша благодарение на теб и брат ми. Хора, които поради една или друга причина не са близо до морето или в него, но го обичат и милеят за него.
Видяхме се, поприказвахме, имах чувството, че се познаваме много отдавна. Дай Боже нещата при теб да се оправят. Аз вярвам, че ще можем някои ден след гмуркане да седнем, да хапнем, да пиинем и да разказваме за преживените мигове в синьото. Имаме много време пред нас и само от нас зависи как и за какво ще го използваме. Пожелавам ти най-вече здраве на теб и хората около теб. Нека мечтите ни за по-добър живот се сбъднат тук в България!
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”