Какво кълве на яз.Малко Шарково?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
serious_stam
новобранец
новобранец

Re: Какво кълве на яз.Малко Шарково?

Мнение от serious_stam »

Здравейте, колеги,
В събота бяхме на язовира на ръкава от страната към Горска поляна. Още от сутринта излязоха няколко костурчета около 200 гр. на рибка на дъно и на плувка. Най-добре наистина взимаха на малко костурче от язовира, но рибите не бяха онези стрижоци за които се бяхме надъхали :) Пробвах да въртя и една блесна, но не проявиха интерес. Към обяд костурите спряха и започнаха едри червеноперки и маломерни шаранчета на царевица на дънните въдици. Като цяло риболова не беше много резултатен, няколко човека хванахме общо 4-5 кг. риба но интереса ни поддържаше разнообразието от риби - освен споменатите и едно малко амурче и каракуди като едната доста добра около килограм. Местните разказваха че на това място на дъно миналата година са хващали големи костури по килограм но в по-късната есен. Радвам се, че успях да посетя този красив язовир!
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Много полезна информация колега. Благодаря! Точно там мрежарите не са спирали и риболова си е по-тегав. Скоро и аз ще опитам за каракуди.
Аватар
afgany
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от afgany »

Бях там преди седмица, около пълнолунието. Слаба активност на рибата. Костура кълвеше от време на време на рибка, но без никаква интензивност. След много търсене с лодка все пак хванахме един килограмен костур на сравнително дълбоко 7-8 м. Имаше и едно малко шаранче на пружината. По-интересното беше, че пристигнахме по тъмно и тъкмо спряхме и до нас паркира една лодка на ИАРА, които обикаляха язовира по тъмно и проверяваха всички. Даже събудиха съседите ) Май бяха от Ямбол, млади момчета.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Браво на момчетата от ИАРА ! Язовира е зарибен от Агенцията и дано успеят да го опазят от бракониерите.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Нека и аз да ви дам информация за язовира,тъй като "яболци" си мълчат ,се хванах от Тетевен да ида да посетя това райско място.За две години популацията на рибата значително се увеличила,наистина не е както беше едно време,но се надявам в близките 2 години да се увеличи и да възвърне истинското име на този язовир "Рая на Шараните".Надявам се и ИАРА да си върши съвестно работата,по инфорамция на познати хора в района -ИАРА да проверява но..."ПРОПУСКАТ МРЕЖИТЕ НА ТЕХНИ ПОЗНАТИ" просто на теория не може да се докаже,но вярвам на човека от "видракс" които ми го каза.
Като цяло бях на 3-дневен риболов.Първият ден беше уникален местихме лагера 3 пъти заради бурния вятър.В района на стената е осеяно с водорасли.Хората които ремонтират стената нищо не ремонтират ,а ловят риба :lol: :lol: :lol: .Бяха толкова интересни спират камионите тракторите и се залостваха на стената и като ловят риба по цял ден.А-а-а и на обед си взимаха обедна почивка и пълнеха по един камион с пръст и пак ловяха риба :lol: :lol: .Бяха доста емоционални момчета.Моя риболов протече така.Първия ден извъртяхме капото.Втория реших да обърна на хищна риба,а баща ми продължи да търси шарана.Ловяха се костури в дупките на водораслите,на рибка предимно костурче.Костурите бяха между 300 гр и 1 кг в много редки случаи,но ги имаше и тези екземпляри.Баща ми хвана 2 шаранета около 2-те кг на плувка от лодката.На разпънатите въдици излизаха над килограмови каракуди.А бабушките бяха с уникални размери :!: Такави екземпляри не бях виждал.Всички бабушки бяха пускани моментално.Като цяло риболова беше месарски говоря от към костур.Над 70 кг съм измъкнал като за 3-те дена.Костурите които гълтаха стръвта се прибираха и по едрите екземпляри.Не ме интересува от негативните ви коментари за прибраната риба :axe: костура се води за плевелна риба въпреки нормата от 3 кг на ден.Единия шаран бе изяден на място другия е пуснат да плува.Каракуди също бяха прибрани.Ето пейзажна снимка от язовира Изображение
На рибата няма да показвам снимки за да не разбулвам излишни духове във форума.Има голямо разнообразие и както ми каза колегата от видракс ,които може хваща ,които не може чака и на късмет.Поздрави на всички колеги от Ямбол за съвестното криене на този водоем.
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Браво бе Менка,добър риболов си спретнал. :D
Риба къща няма.
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

"Яболци" си мълчат понеже язовира се мрежи редовно. Сега покрай ремонтните дейности около стената, самото мрежене става още по-прикрито и лесно...
През последния месец ходих 5 пъти - проверяващи не видях, но за сметка на това се нагледах на взимане на маломерна риба: шаран, костур, бяла риба, та дори и бабушки.... :evil: . Успях да видя и изяждането на килограмово амурче, естествено съпроводено с думите че: "Тия са най-сладки".... Единият от блюдолизците даже сподели, че не си е подновил билета тази година?!? Дневният лимит за уловена риба не се спазва повсеместно и то, при положение, че не съм видял "кьорав" циганин да лови риба! Иначе "изобилие" има - боклуците оставени след риболов са мноооого и заради вятъра, повечето отиват във водата...
Какво излиза - ние май не сме кой-знае колко по-добри от бракониерите, ама сме по-глупави: те правят пари от риба, а ние само харчим....

п.п. 70 кг. за 3 дена към коя група те причисляват???
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

morriddin написа:"Яболци" си мълчат понеже язовира се мрежи редовно. Сега покрай ремонтните дейности около стената, самото мрежене става още по-прикрито и лесно...
През последния месец ходих 5 пъти - проверяващи не видях, но за сметка на това се нагледах на взимане на маломерна риба: шаран, костур, бяла риба, та дори и бабушки.... :evil: . Успях да видя и изяждането на килограмово амурче, естествено съпроводено с думите че: "Тия са най-сладки".... Единият от блюдолизците даже сподели, че не си е подновил билета тази година?!? Дневният лимит за уловена риба не се спазва повсеместно и то, при положение, че не съм видял "кьорав" циганин да лови риба! Иначе "изобилие" има - боклуците оставени след риболов са мноооого и заради вятъра, повечето отиват във водата...
Какво излиза - ние май не сме кой-знае колко по-добри от бракониерите, ама сме по-глупави: те правят пари от риба, а ние само харчим....

:smt023
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

morriddin написа:"Яболци" си мълчат понеже язовира се мрежи редовно. Сега покрай ремонтните дейности около стената, самото мрежене става още по-прикрито и лесно...

Хеитар :butthead: Язовира е абсолютно чист...ти недеи ми казва :!: Няма боклуци (хартии,шишета и др.) :!: През 3-те денонощия не имало мрежари.Недей да подвеждаш хората язовира гъмжи от риба и личи че в много голямо количество.Маломерна риба там :shock: .Явно реши да напишеш нещо след моя пост,отново да отклониш вниманието за хубавия язовир.Да спадам към бракониерите с 70 кг...като съм прибрал само костура(плевелна риба) който няма как да оцеле след като глътнал куката,останалата риба бабушка и 1 един шаран е върнат във водата....какво ли изобщо пиша.Пак казвам мълчете си по - добре и криите язовира.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

За съжаление не мож го скри тоз хубав язовир.Мога да посоча мрежар, който редовно продава риба наловена именно от язовира.И перфектно знае кога и къде да разпъне мрежите. Дано го хванат възможно най-скоро !
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Не казвам ,че няма мрежари.Но точно в района на стената беше абсолютно спокойно за 3 дневния ми престой.Нямаше лагери,1 ден дойдоха 2-ма възрастни хора на бялата пръст и хвърляха сигорно за хищник.ИАРА знае много добре кои залага мрежите,но са техни хора,поне в риболовния магазин в Ямбол които бях ми разправяха много подробно.
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Това за маломерките е вярно,масово се ловят малки сулки и шаранчета.Иначе риба има,не е като да няма. :) Зависи от мястото,някъде е събрана в големи количества,особено скобара,бабушката и костура.:wink:
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Menka, има малко истина в думите ти, но не си вади изводи от престоя ти там за 3 дни. Риба има, факт е, но поголовно я унищожават кой както свари - мрежи, ток, преди гърмяха, маломерното всеки го събира (пари е дал за излета я, треа да наплни шкембака). Иара - случва се чат-пат да посвършат нещо, но на фона на корумпираните им колеги (няма кой да ме убеди, че не са корумпирани, примери пред мен имам една камара, а и живи факти). Не те знам ти кога и колко си ходил, но аз съм израстнал едва ли не по този язовир, знам как беше преди, виждам как е сега :( Не е гот сравнението ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Ами аз за това писах ,че едно време беше рая на шараните...ходя на язовира от както съм се родил,въпреки че съм от северна България.Язовира ми е в сърцето и се моля да се възвърне рибното богатство както беше преди.ИАРА са корумпирани да!Но няма как да се докаже ако не се направи снимков материал да се подаде сигнал.Проблема с мрежаренто е от доста отдавна.Преди години да кажа 12 точно,бях като дете но помня шараните,но и помня тогава проверяваше джипа "горска стража пишеше".И наистина се проверяваше.Лично аз не лових маломерна риба.Явно е била в някои друг залив.
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Колеги, как е положението с костура?
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”