Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Бабушки-захранка и такъми
Модератор: Paublo_Eskobar
Бабушки-захранка и такъми
Здравейте колеги в събота и неделя мисля да мръдна на един язовир с добра популация на бабушки.Причината е че са много дребни по 5-6 сантиметра са но са милиони е сигурно има и по едри но аз не мога да ги хвана.Плановете ми бяха за тази събота но не успях да отида защото имах работа и така захранките ми останаха за събота.Значи за захранка съм взел един пакет сенсас 3000 клуб етанг и един пакет мондиалФ шаран жълта.Такъмите ми са Директен 7 метра мавер ластик 0,8мм на трето коляно плувка един грам мавер основно 0,12 повод 0,08мм и кука престън 18 номер.В кълъфа за всеки случай ще си нося и мача,фидера и болото щото на тия телескопи много доверие им нямам.Захранката мисля да е разбъркам етанга+половината пакет мондиала и около 2 кила глина.Ще ловя на шарен и на пинки.Кажете добре ли съм се подготвил ако мислите че телескопа няма да ми свърши работа ще взема и щеката мавера но ме мързи да нося платформи кофи калъфи и за това изкам със столче и директен да отида но кажете си и вие мнението.Поздрави и наслука
- lif3house
- разбира нещата
Re: Бабушки-захранка и такъми
За едри баби знам гълъбова тор, малките ги гони, но големите е обичат. Не съм е ползвал заради цапането, но ако решиш мисля, че ще ти донесе успех и ще пресееш мъниците.
- CERRUTI
- сериозен играч
За да отсееш едрите ,вариш жито,киснеш царевица и захранваш с това!Ловиш на царевица от консерва или жито.С всичко по дребно от жито,няма да се отървеш от дребосъка.....а пък с царевицата може да дойде и някой бонус-шаран,амур!
В събота правих такъв риболов на баби-гол след гол,като най-малките бяха колкото шамар!
В събота правих такъв риболов на баби-гол след гол,като най-малките бяха колкото шамар!

-
- кандидат преподавател
Бабушките са официално признатите зловредни плевелни риби-няма ги в списъка с минималните допустими размери.Не се хаби със скъпи захранки-"Промикс езеро"за 2,50 лв плюс малко бели червеи плюс царевица от консерва.Създаваш петно където ти си искаш-след 10-15 минути няма да имаш време да си избършеш носа даже.Какъв фидер? Обикновен директен телескоп или телемач с плувка и ги спукваш.Не е възможно да селектираш само големите-т.е.,само те да кълват.Кълват и малчовците,но както ти написах,няма проблем да взимаш и малките-стига да има желаещ да ги чисти и пържи.Иначе,когато се приготвят с мерак,не са за прехрана-срахотно мезе са за някои питиета

Колега ако иска да ловиш количество си вземи щеката с нея ще е прецизно и хранителното петно ще е по малко и мисля ,че ще събереш повече риби от директния 

колега разбирам те но много хамалогия е с щеката трябва на всяка минута да е бутам напред назад за рибки по 50-60 грама няма смисъл имам и секторен и телемач така че не ми е проблем имам и две платформи едната на мавер другата на колмик пуснати от родителите ми от англия пращат ми пари за купуване на захранки такъми защото работата им е добре платена.Сега съм им поръчал един уип 9 метра имам и стол коала но не ми е кеф с щеката да дърпам дребни рибки нея е ползвам главно за шарани до 3 килограма защото е мачова щека и ме е страх да не е счупя имах и една мачова щека на сенсас за смешните 60 паунда от англия дойте от наще ама и чупих трето коляно и е зарязах в тавана имам куки каквито се сетиш тате и мама ми пращат сичко от англия дренани камасани оунери престъни гамакацута колмици плувки сякакви мавери колмици абе сичко ама риба не мога да фана и за това се ориентирах към перките иначе да слагам ли някакви ластици за перките имам 7 ролки ластици ама пише че са кухи те добри ли са.Ако не става със сенсас и мондиал ще взема други само кажете
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Отворете пакет пуканки, загасете осветлението и се насладете на филма..... 

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Венелине, ама какви да са пуканките? Имам всякакви, камакацутъ, дронани, сенсаситъ, тупортинитъ, наште ми ги праштат от завода за пуканки за мачове.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Само Турубуко, щото чичо Роберто ми е пра-лелинчо и ми праща, даже изхранвам едно прасенце с тях, че няма какво да ги правя. Въпроса ми е мага ли да му ги бъркам с захранки на Ван Дер Ваарт и какви по точно?chirusa_bg написа:Венелине, ама какви да са пуканките? Имам всякакви, камакацутъ, дронани, сенсаситъ, тупортинитъ, наште ми ги праштат от завода за пуканки за мачове.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
На чича ти пуканките най-убаво се бъркат със захранка Биг Пиг на Ванден Еднден.
До Коледа гаранция ще мине 150кг хайванчето.
До Коледа гаранция ще мине 150кг хайванчето.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
да много ми помогнахте благодаря само знаете да се подигравате с хората!!!!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Хвърли 10 пакета различна храна (неразпечатани), те рибите ще си отворят каквото им хареса....adidasf50 написа:да много ми помогнахте благодаря само знаете да се подигравате с хората!!!!

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Венелин Радушев написа:Хвърли 10 пакета различна храна (неразпечатани), те рибите ще си отворят каквото им хареса....adidasf50 написа:да много ми помогнахте благодаря само знаете да се подигравате с хората!!!!

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Като го видях че проявява интерес животинчето му оставих дузина списания. После отивам и какво да видя, гризе мрежата и вика GURUх (явно хранилки се мъчи да си прави), викам си ...край....фидерист....butnik написа:.......
-
- кандидат преподавател
Тъй-щото аз не съм бивш или настоящ състезател-строител,нито съм силистренски философ,не се подигравам въобще и стоя на 100% зад това,което съм ти написал.Ама за мен няма значение колко ще хвана-главната задача е да има осигурено някакво кълване,като това се явява много значимо при тежка зима,когато в дълбокото има шанс да кълват само разни "бабули"