Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Есен на Язовира
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Есен на Язовира
Така го наричаме от едно време -Язовира / с главна буква /, ама това си е яз.Искър
!
Тази година беше слаба за мен от към риболов, затова и не писах в „Излетите” редовно.
Сега ще се отчета, ама темата ми е по скоро разказвателна ….
Мина лятото, макар и топла, дойде есента и с нея излетите за костур, които така много обичам. Търсих ги на няколко, традиционни места обаче няма и няма…..., накрая обаче ги намерих на Язовира. Не бяха гъсти, ама на мен много не ми и трябват. Водата пада непрекъснато и в плиткажите около устието се събира костур за есенното яко хранене. Ловя обичайно на плувка с рибки или червей. На червеите тази есен излизаха и много шаранчета, които поемаха обратно, а малко по-късно покрай костурите се явиха и дребни сулки, отново изпратени да порастат.

Ето я „Филмовата къща” – емблематично за Язовира място, биваците вече са се поразредили, по бреговете вече почти няма хора, ето тези места до скоро бяха плътно покрити с колеги . Може би защото и рибата вече е малко или я няма:

От първия излет, не знам защо, ама нямам снимки .. , ама от другите имам, ето я и червената кофичка – като мярка за улова / пълна до горе е около 4.5 кг/, ама рядко е пълна
!
После времето се развали и дойде малко по-едър и по-многоброен костур до брега, това е излет в лошото време :

Втори излет в лошото време, май е най-успешен, според обема на кофичката :

И после пак слънце и пак малко и малки
:

Това са лодки пред Щъркелово гнездо, най-вероятно там вече се събира костура и навалица също
:

А това пък беше „конкуренцията”- поседи на дънера, пък се гмурне и хване някоя платичка, после пак поседи, смели храната и пак се гмурне и пак …... Много ядат тези гадове
:

Наслука на всички и поздрави на Телескоп
!!!

Тази година беше слаба за мен от към риболов, затова и не писах в „Излетите” редовно.
Сега ще се отчета, ама темата ми е по скоро разказвателна ….
Мина лятото, макар и топла, дойде есента и с нея излетите за костур, които така много обичам. Търсих ги на няколко, традиционни места обаче няма и няма…..., накрая обаче ги намерих на Язовира. Не бяха гъсти, ама на мен много не ми и трябват. Водата пада непрекъснато и в плиткажите около устието се събира костур за есенното яко хранене. Ловя обичайно на плувка с рибки или червей. На червеите тази есен излизаха и много шаранчета, които поемаха обратно, а малко по-късно покрай костурите се явиха и дребни сулки, отново изпратени да порастат.
Ето я „Филмовата къща” – емблематично за Язовира място, биваците вече са се поразредили, по бреговете вече почти няма хора, ето тези места до скоро бяха плътно покрити с колеги . Може би защото и рибата вече е малко или я няма:
От първия излет, не знам защо, ама нямам снимки .. , ама от другите имам, ето я и червената кофичка – като мярка за улова / пълна до горе е около 4.5 кг/, ама рядко е пълна

После времето се развали и дойде малко по-едър и по-многоброен костур до брега, това е излет в лошото време :
Втори излет в лошото време, май е най-успешен, според обема на кофичката :
И после пак слънце и пак малко и малки

Това са лодки пред Щъркелово гнездо, най-вероятно там вече се събира костура и навалица също

А това пък беше „конкуренцията”- поседи на дънера, пък се гмурне и хване някоя платичка, после пак поседи, смели храната и пак се гмурне и пак …... Много ядат тези гадове

Наслука на всички и поздрави на Телескоп

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Есен на Язовира
Страхотни разбойници
Браво за излетите 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Брао Жорка,супер репортаж си ни спретнал!

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Най-сетне дойде твоето време за любимата ти риба!?G.Petkov написа:...... поздрави на Телескоп!!!

Ама,добре си ги надърпал,доста арни са костурягите.Продължавай в същото темпо-редовно,кога по-малко,кога повече,важно е тръпката да я има .Костурът е доста борбена риба и доставя удоволствие при ловенето му!!!

Дано те споходи слуката някои и друг трофеен да уловиш,тепърва започва сезонът на тази риба!
Пък и зимата чука на вратата-подледният риболов също е в стихията ти!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Убави костури а дано шараните станат по 10 кила да има да ловите 

Риболова е хоби.Наслука 

- Христо Рангелов
- разбира нещата
Браво за излета, страхотни костури.. Другия месец с лодката ще влизаме на язовир Съединение и ги почваме костурите и белите риби : )
Наслука на всички
Наслука на всички

"The more you know, the less you carry"
- antivik
- кандидат преподавател
Хубав репортаж и още по-хубави костуряги, па като чета и там дереджето като и тук - бреговете почват да опустяват
, а от тези църните отърване няма
, че и защитени на всичко отгоре.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- smoky
- научил се да хвърля
Много красиво описани излети с целенасочен риболов на костур на жива рибка, какъвто рядко се прави. Благодарим, колега! 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Eкстра излет Жоре

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
Много добри костури,разбираш ги явно
А колкото до шаранчетата не виждам начин да станат по 10 кила,както беше написал колегата горе,след като шаранчета от този калибър се прибират постоянно 

-
- кандидат преподавател
Glory,glopy,dear fisherman..."for long you live...and high you fly /and fishing/,and all you touch,and all you see,is all your life,and will ever be..." 

-
- кандидат преподавател
Много хубав репортаж. Много хубави костури , и добре разказано !!!
Върл Shimano фен!
Браво Жоре, красив репортаж!
Харесват ми твоите репортажи, даваш акцент на прирорадата, не толкова на "супер майсторлъка"
Ама за каква есен говориш, още сме лято, жега, погледни си снимките-едно жълто листо няма
Като стане истинска есен ще познаеш по кофичката- не би трябвало да побере улова 
Харесват ми твоите репортажи, даваш акцент на прирорадата, не толкова на "супер майсторлъка"

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Vesko1
- сериозен играч
Перфектно.Репортажа е добър...но той колегата все такива ги пише. 

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Есента е любим сезон. Заради костурите, заради меката топлина на прегарящите листа. При вас иглолистните гори, обаче, запазват зеленината на лятото.
Хубав репортаж. И Язовирът ви е хубав!
Поздрави!
Хубав репортаж. И Язовирът ви е хубав!
Поздрави!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"