Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- hristotihov
- сериозен играч
- Мнения: 1512
- Регистриран на: Сря Авг 09, 2006 10:30 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии






В момента го готвя това с пилето и шишето бира. Един час фурната стои на 250 градуса и бирата на завира. WTF ????? Нито ври, нито шупва, нито изпарява, няма пяна, абе нищо! Долу в тавата катрофите и гъбите превряха и се препържиха, а тая бира (Арияна) не дава признаци на живот. Тва е в разрез със законите на физиката!


нямам живарник
Re: Вкусотии в чинии
Някой да не ти е изпил бирата и да е налял вода 

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Re: Вкусотии в чинии
От няколко дена се каня да направя една мусака и днес най-накрая намерих време.
Като за начало позапържих лука

Докато получи необходимият загар нарязах картофите на дребни кубчета, измух ги хубаво и ги метнах в намазнена тавичка.


Предварително си настъргах пресни домашни домати и изсипах едно пакетче с подправки за мусака и ги бях оставил да постоят малко.

Докато се увкосяваха доматките взех едно пакетче телешка кайма и едно смесена и ги метхах при лука в тигана

След като каймата се запържи добавих и доматеният сос и го оставих да покъкри докато се изпари течноста.

След като всичко стана добавих каймата в тавата и я обърках с картофките. Залях с вода и метнах в загрятата фурна да се пече докато водата се изпари. След това добавих и заливката и върнах във фурната да се запече за 15 минутки.
Накрая се получи тази вкуснотия и я гарнирах с чаша червено винце

А това е едно райско местенце което препоръчвам на всички рибари да посетат. Намира се на Байкал на брега на Дунав и винаги разполагат с прясна риба ,а гледката която се открива от терасата е неописуема.

Наздраве от мен.
Като за начало позапържих лука
Докато получи необходимият загар нарязах картофите на дребни кубчета, измух ги хубаво и ги метнах в намазнена тавичка.
Предварително си настъргах пресни домашни домати и изсипах едно пакетче с подправки за мусака и ги бях оставил да постоят малко.
Докато се увкосяваха доматките взех едно пакетче телешка кайма и едно смесена и ги метхах при лука в тигана
След като каймата се запържи добавих и доматеният сос и го оставих да покъкри докато се изпари течноста.
След като всичко стана добавих каймата в тавата и я обърках с картофките. Залях с вода и метнах в загрятата фурна да се пече докато водата се изпари. След това добавих и заливката и върнах във фурната да се запече за 15 минутки.
Накрая се получи тази вкуснотия и я гарнирах с чаша червено винце

А това е едно райско местенце което препоръчвам на всички рибари да посетат. Намира се на Байкал на брега на Дунав и винаги разполагат с прясна риба ,а гледката която се открива от терасата е неописуема.
Наздраве от мен.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- vlado_takuma97
- новобранец
- Мнения: 96
- Регистриран на: Чет Сеп 20, 2012 11:39 am
- Местоположение: Враца
Re: Вкусотии в чинии
Потекоха ми лигите.. 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Да не е било шише с течен азот?hristotihov написа:Един час фурната стои на 250 градуса и бирата на завира. WTF ?????


Хвърли снимка на пилето де.

@martineti, апетитна мусакичка!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- hristotihov
- сериозен играч
- Мнения: 1512
- Регистриран на: Сря Авг 09, 2006 10:30 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
- morriddin
- научил се да хвърля
- Мнения: 181
- Регистриран на: Вто Юли 08, 2008 1:12 pm
- Местоположение: Елхово
Re: Вкусотии в чинии
Жена ми видя рецептата с бирата и реши да я пробва, ама.... нъцки ! И на нея бирата и си стоя в шишето... Нещо бъркаме, но какво? Бирата беше "Каменица" между другото.
Иначе, пилето го правя увито в листа кисело зеле и става страшно вкусно! След 15 - 20 дена като станат бройлерите ще кача и снимков материал!
Иначе, пилето го правя увито в листа кисело зеле и става страшно вкусно! След 15 - 20 дена като станат бройлерите ще кача и снимков материал!
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
- hristotihov
- сериозен играч
- Мнения: 1512
- Регистриран на: Сря Авг 09, 2006 10:30 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Много проста и вкусна рецепта за пилешко бяло филе. Обикновенно е доста сухо пилешкото бяло месо, за това от скоро го правим по следния начин:
Кисело мляко, примерно една кофичка се разбива с малко соев сос. Малко означава около една или две супени лъжици, колкото млякото да стане леко кафяво. Пилешкото се нарязва на малки парчета като хапки и се залива с киселото мляко. Може и обратното, да се изсипят хапките пиле в млякото. Важното е да ги покрива и да стоят в него няколко часа, или една нощ, или едно денонощие. Не се слагат никакви подправки, включително и сол. Като престоят се пържат на тиган, без брашно или някаква панировка, само леко се изтръскват от млякото. Това е всичко, чрез това "мариноване" в кисело мляко, сухото пилешко бяло месо става много сочно, поема си от млякото течност, кисел и солен вкус. Ето една снимка на крайния резултат:
Кисело мляко, примерно една кофичка се разбива с малко соев сос. Малко означава около една или две супени лъжици, колкото млякото да стане леко кафяво. Пилешкото се нарязва на малки парчета като хапки и се залива с киселото мляко. Може и обратното, да се изсипят хапките пиле в млякото. Важното е да ги покрива и да стоят в него няколко часа, или една нощ, или едно денонощие. Не се слагат никакви подправки, включително и сол. Като престоят се пържат на тиган, без брашно или някаква панировка, само леко се изтръскват от млякото. Това е всичко, чрез това "мариноване" в кисело мляко, сухото пилешко бяло месо става много сочно, поема си от млякото течност, кисел и солен вкус. Ето една снимка на крайния резултат:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
нямам живарник
Re: Вкусотии в чинии
Аз маринатата я правя с прясно мляко и месото става уникално вкусно. Пробвай следващият път.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Мариноването на пилешко си е основа в индииската кухня, аз също го правя така понякога.....кисело мляко, къри и т.н.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Димитровден е - празник на Видин, имен ден на всякакви вариации на името Димитър.GODzillata написа:Мариноването на пилешко си е основа в индииската кухня, аз също го правя така понякога.....кисело мляко, къри и т.н.
Чудех се какво да метна за този ден и се спрях на пилешко, нищо, че не е Петровден.

Направих едни глазирани кълкички....малко преди да станат готови, се наклепват със смес от кетчуп, горчица и мед, между тях ръгнах и малко картофки:

Другото ястие бе пиле "тикка масала"....предварително забърках в купичка кориандър, черен и червен пипер, солчица, чесън на прах, къри, сок от лайм и т.н., малко зехтинец, кофичка кисело мляко и ръгнах една тарелка гърдички, които бях насецкал преди това:

Мръвките престояха така през нощта, а днес първо в зехтинец лекинко запържих няколко пръчици канела и киндимон, след това ги изхвърлих, целта е да ароматизират мазнината, след това запържих лучец и чесън, добавих мръвките и малко беконец ей-така, за импровизацията, след това задуших с малко водица и накрая остана на мазнина само:

Ето я тикка-масалата:

...върху басмати ориз.
...викат, че в UK е по-полярно ястие дори от фиш-енд-чипса им...

Наздраве на празнуващите!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- С.Върбанов
- учете се от него
- Мнения: 7045
- Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
- Местоположение: Стара Загора
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Нормално брат , то това си е Индийска кухня , а те вече са повече от коренното население на острова
п.п. Сготвено от теб изглежда вкусно

п.п. Сготвено от теб изглежда вкусно

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Вкусотии в чинии
Годзилата си е майстор! И чревоугодник 

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- hristotihov
- сериозен играч
- Мнения: 1512
- Регистриран на: Сря Авг 09, 2006 10:30 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка: