Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

макара за болонезе
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- научил се да хвърля
Re: макара за болонезе
Напълно подкрепям мнението на колегата , според мен идеята е такъма да е максимално лек. На формакс ВИСАЖ 5М С ТЕГЛО 170ГР съм сложил ТИКА ЦЕТУС 500 много лека и малка макара , за ориентировка шпулата е 100м 0.14мм. На повечето места около ПЛЕВЕН МИ ВЪРШИ РАБОТА , А когато ходя на искъра и има много народ около мене и всеки хвърля един през друг , слагам от мача ТАКТИК МАЧ , която е бързо оборотна и прибира линията максимално бързо ,за да не преча на колегите около мен. търси малка лека и бързо оборотна , а марка и модел ,пипаш в магазина , което ти изглежда по здраво. наслука и големи риби през идващия зимен сезон.
Мн благодаря за саветите точно така мисля да направя,направо в магазина и тва е!
-
- научил се да хвърля
Прав е колегата Пачос.За да балансираш боло на 6м,такава макара трябва да сложиш,че със сигурност ще ти откъсне ръцете за цял ден.Имам боло на 6м. сложих макара мач на 300гр.-тежи.Пасна му макара размер 1000.Така ми казаха и от Go-fish.За боло най-малката макара,за да ти е лека пръчката.Наслука!
-
- кандидат преподавател
Изобщо това, с баланса на макарата с пръчката за всяка друга пръчка освен спининг,е твърде преекспонирано -много по-важно е дали общото тегло на целия такъм, няма да ти "откъсне"ръцете след няколко часа риболов,защото пръчката-болонеза се оставя на стойка само, докато сменяш стръвта или променяш дълбочината .
- MIR4EV
- ще става разбирач
колега мани тия тики-мики -чики от тях само пръчките стават!огледай се за някой EXAGE-те са около 100-те лева!УСПЕХ!А и гледай да е с двойният държач!