Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Тия наилончета върху Корковата дръжка се махат нали ?
Модератор: dantho.mihov
Тия наилончета върху Корковата дръжка се махат нали ?
извинете ме за въпроса , днеска си купих въдица
и върху дръжката има тънко наелонче , предполагам че се маха нали
-------------------
Новак
и върху дръжката има тънко наелонче , предполагам че се маха нали

-------------------
Новак
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ей, изядохте го това момче! Колеги той има само три поста във форума.
Сега да ви кажа нещо конкретно по въпроса. Освен предпазни цели преди продажбата, този найлон ако е по-дебел т.е. около 1 мм може да свърши и добра работа при риболов. През 2003 си купих блеснарка Ugly Stik на Shakespeare и продавачът- специалист по спининга и наш колега от друг форум ми каза да оставя едно цилиндърче от найлона около два сантиметра близо до макародържача. За него може да се захваща жилото на куката на изкуствената примамка при придвижване от едно място на лов до друго на къси разстояния. Обикновено колегите закачат блесната за някой от водачите или за бигела на макарата, което е абсолютно неправилно, защото при спъване или друг инцидент може да ти провали целия излет. Оставям на вас да прецените дали въпросът на колегата е тъп или напълно резонен

Който е ходил с мен за риба е виждал, че и на другите ми въдици съм надянал по дръжките разни ластици, шлаухи и тем подобни, но това съм го описал в книгата си.
Сега да ви кажа нещо конкретно по въпроса. Освен предпазни цели преди продажбата, този найлон ако е по-дебел т.е. около 1 мм може да свърши и добра работа при риболов. През 2003 си купих блеснарка Ugly Stik на Shakespeare и продавачът- специалист по спининга и наш колега от друг форум ми каза да оставя едно цилиндърче от найлона около два сантиметра близо до макародържача. За него може да се захваща жилото на куката на изкуствената примамка при придвижване от едно място на лов до друго на къси разстояния. Обикновено колегите закачат блесната за някой от водачите или за бигела на макарата, което е абсолютно неправилно, защото при спъване или друг инцидент може да ти провали целия излет. Оставям на вас да прецените дали въпросът на колегата е тъп или напълно резонен

Който е ходил с мен за риба е виждал, че и на другите ми въдици съм надянал по дръжките разни ластици, шлаухи и тем подобни, но това съм го описал в книгата си.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- stoned
- научил се да хвърля
Колега принципно блеснарките си имат едно такова метално извито до началото на дръжката, направено точно с тая целdocenta написа:През 2003 си купих блеснарка Ugly Stik на Shakespeare и продавачът- специалист по спининга и наш колега от друг форум ми каза да оставя едно цилиндърче от найлона около два сантиметра близо до макародържача. За него може да се захваща жилото на куката на изкуствената примамка при придвижване от едно място на лов до друго на къси разстояния.

Аз на моите въдици им го махам найлона, харесва ми след време да се поизноси корка, някакси изглежда по "рибарско", някои не го махат да не им се износвала дръжката, обаче според мен не е удобно, понеже ако я държиш с мокри ръце се хлъзга

ЗАРИБЕН
А,баш-нали въдицата е за дати служи и да ти е удобно да ловиш с нея.mraveca написа:колега FisherM , махай го тоя найлон. Аз преди два дена си счупих карбонов телескоп на Kormoran и много ма заболя,ама после се ядосах още повече, че ще го хвърля а дръжката още с найлона.
Какъв е смисъла всичко останало да се износи или счупи,а дръжката да е като нова.
Махай го този наелон,колега на мойте съм го махнал още преди първия излет.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
всички въдици ми са експлоатирани жестоко,и днес като си продавах фидера ме питаха дали съм ловил с него.грижете се за въдиците и макарите от това само ще спечелите.marto 85 написа:А,баш-нали въдицата е за дати служи и да ти е удобно да ловиш с нея.mraveca написа:колега FisherM , махай го тоя найлон. Аз преди два дена си счупих карбонов телескоп на Kormoran и много ма заболя,ама после се ядосах още повече, че ще го хвърля а дръжката още с найлона.
Какъв е смисъла всичко останало да се износи или счупи,а дръжката да е като нова.
Махай го този наелон,колега на мойте съм го махнал още преди първия излет.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....