Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от bokser »

prodigy666 написа:
калин кацаров написа:на втoрия бараж какво е положението? мисля в неделя да ходя там
преди малко бях там за първи път от 5 години и ми се видя доста птлитко .... но имаше колеги нз дали лошяха .. на блесна нямаше удари там ...
А водата мътна ли е? Иначе там никога не е било толкова плитко. От годините по цяло лято ловях там (под баража) от лодката, а тая година газя от 2 до 3 бараж и немога да си намокря та*аците. :lol: :lol: :lol:
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Пълен ташак в Невестино, излиза по някоя мренка и скобар, но като цяло е слабо. Няма е едрата мряна, не знам защо не иска да взима. Във понеделник и вторник е било страшно, всяко хвърляне риба, буквално е нямало празно изтичане. Хората са пълнили живарници, връщали са се до тях да оставят рибата и пак са се връщали :lol: Имало е и такъв хубавец с пълна кофа с маломерки....
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

bokser написа:
prodigy666 написа:
калин кацаров написа:на втoрия бараж какво е положението? мисля в неделя да ходя там
преди малко бях там за първи път от 5 години и ми се видя доста птлитко .... но имаше колеги нз дали лошяха .. на блесна нямаше удари там ...
А водата мътна ли е? Иначе там никога не е било толкова плитко. От годините по цяло лято ловях там (под баража) от лодката, а тая година газя от 2 до 3 бараж и немога да си намокря та*аците. :lol: :lol: :lol:[/quote
не точно мътна ... зеленикава .. обичайната за струма
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

В събота след обяда се разходих до Невестино, но тъкмо отидох и едни колеги си тръгнаха, и ги попитах кълве ли? Отговора бе водата замъти преди 10мин. и спря да кълве. Отидох до реката но тя не беше мътна по скоро някаква сивкава. И все пак бях там и си направих подхранка 1 торбичка трохи от Феста и 1 подхранка за мряна сложих около 100 гр бели и започнах да ловя на бели. Около 10-15 мин. никакво пипане и след това хванах набързо 3-4 мрени колкото педя, пак пауза, метнах с прашката няколко червея и пак се активираха и така с надлъгване, ту подхранка, ту бели хванах 30-на мрени . Опитах и на хляб но нямаше ефект хванах само 1 мренка. Реката около 18.30 взе да избистря и кълването намаля , почнаха да се завъртат малки кленчета и не дават на другата риба да вземе. Вече на смрачаване закачих един скобар но се откачи, но успях един да извадя.
Не знам от къде се носи тази матилка и до къде стига надолу, защото имах един колега чухме се той бе на Тръновлак и каза, че там не е мътна, апък друг колега беше под вливането на Мърводолската река и там си е била бистра.
Ако някой знае от къде изтичат тези мътни води и по кое време ги засичат да прииждат, да се оттичат и вкой ден, да пише за инфо на всинца ни.
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Ми то от 2-3 седмици така замътва към 14 часа по мои наблюдения. Чух различни версии, от копане за злато до това, че някаква фирма спечелила търг да прави резервно корито( или нещо подобно беше) на реката, за да се оттичали прииждащите води :lol: :lol: Нещо на пресевната били мътили, над пресевната и т.н...... всеки със своя компетентна версия :lol:
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Нещо от Железница?
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Инфо от вчера на Бело поле:
Дребна мряна на бял червей.
Иначе един колега с 6 м. болонеза беше извадил 2-3 скобара над кило на хляб, и към 10:30 си тръгна.
Изображение
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

RAMIREZ написа:Инфо от вчера на Бело поле:
Дребна мряна на бял червей.
Иначе един колега с 6 м. болонеза беше извадил 2-3 скобара над кило на хляб, и към 10:30 си тръгна.
това над моста ? ... нещо там мряната никаква я няма ... или таз година неможах да я намеря
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

prodigy666 написа: това над моста ? ... нещо там мряната никаква я няма ... или таз година неможах да я намеря
около 6 риби хванах(плуват си в реката) по около 15 см. максимум и всички излязоха на бял, точно преди моста в стеснението, което е направено с изкуствената дига. Имаше адски много малки риби, които непрекъсната ми сваляха трохата от куката (owner chika 16). Докато се опитвах да ковна някой скобар на троха един едър костур изкочи от дълбокото и се опита да хапне някое и друго дребно рибе - за пръв път виждам костър в Струма:)
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

кленове на царевица -по педя и малко и някой по едър-в дефилето на всяко едно подходящо място с паднали върби или такива надвесени над водата,на хляб и настояване под прага на невестино скобари средни 300-400-500 г ловят се по 3-4 гарнирани с некоя мрена-на бели не мога да кажа тъй като тази стръв не я употребявам в месеците от юни до декември с изключение на баш зимният риболов-а след голямата скала на четирци където се къпят лятото на следващия завой видях толкова скобари от пътя колкото никога по тея места в последните 5 години-виждат се почерняло беше имаше риби сигурно по 2 кила-това беше преди да замина към чужбина преди две седмици просто беше почерняло-с последните топли дни сигурно още са там само трябва да погледнете отгоре и ще разберете реч-слязох и копелетата се дръпнаха нагоре-аз нагоре те пак надолу -не искат да пипнат-тогава ме нападнаха плискачи на хляб и се отказах,но сега дребосъка зачезва та може и да има слука-иначе на царевица с хранене с царевица клен гаранция-успех
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Скобар има доста на и над пресевната, както и в парка на Невстино, но кълванетата са рядкост. Е, хващат се по 2-3 бройки, но повечето скобарджии са капо, мряната също не е от най-активните, сутрин се вадят прилични Бройки на Помпената в Невестино, но като цяло е слабо за сезона, даже бих казал много слабо. В четвъртък е имало силен риболов след 17 часа, после обаче до днес работата е тегава.
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Колеги, дайте някво инфо за Невестино
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Gad975 написа:Колеги, дайте някво инфо за Невестино
или за Железница
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

prodigy666 написа:
Gad975 написа:Колеги, дайте някво инфо за Невестино
или за Железница
колега по моя предценка като много запален скобарджия бих си позволил да кажа,че може да имаш успех по железница тези дни-особенно сега падат и темпертурите през седмицата и дребното ще се покрие!!!!можеш да им понастояваш но риби би требвало да хванеш от тея дето са им сечени муцките :wink: успех-подготви доволно хлебец и може да го омешаш само с глина-там го обичат този номер-просто и жестоко ефектно за идващият момент и за даденото място-успех :wink:
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Събота и неделя бях на Струма,Събота с блеснарката 2 щуки хванах при вливането на рилската река и колегата дето беше смен 1 щука и 1 костур.Неделята на моста Мурсалево 1 скобар около кило и само яки мрени по 20-30 см и много пръскач.Общо неделята около 5 кила риба сме хванали и накрая за общата снимка обърнахме кофата и повече от половината в ряката :D:D:D после и другите си отидоха след тях естествено,а двам дядковци ни гледаха като недохранени кърмачета
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”