Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Щуки на Оризово
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Щуки на Оризово
Щуки до кило и половина си излизат доволно има и малки по 20-25 см което е добре. Преди 1 месец изкарахме щука 2 кг и сомче 2.5кгkatri написа:В събота бях на водоема - 6лв.Все още е високо нивото на язовира и почти е невъзможно да се стигне пред шавара с гащеризон.За цял ден газене и хвърляне на какви ли не железа и дръве само 4 маломерки под кило, които си плуват отново в язовира.Относно слуховете за сомове на мен собственика ми каза ,че миналата седмица е изкаран един сом на тапа, хвърлена за щука.Явно на всеки казва различно......
- в това отношение си напълно прав, колега.По думите на собственика скоро никой не е вадил щука над 2кг.

Последно промяна от vasety на Пон Авг 20, 2012 8:41 pm, променено общо 1 път.
6 лв и каквото си хванеш колега. Има щука, каракуда, чарвеноперка, сом, абе общо взето има всичко.TerzievG написа:Освен 6лв такса как се плаща риба която ще си прибереш?А,и каква друга риба има?![]()
Благодаря предварително.

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Че има риба в язовира - има ,за това спор няма.Че е трудна за хващане и че не всеки може да я хваща също е вярно, ама то навсякъде вече е така.
На какво ги улови , колега, ако не е тайна - на спининг или на тапа?Преди 1 месец изкарахме щука 2 кг и сомче 2.5кг, а 1 седмица по-късно и сома 20кг
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Спининг.katri написа:Че има риба в язовира - има ,за това спор няма.Че е трудна за хващане и че не всеки може да я хваща също е вярно, ама то навсякъде вече е така.На какво ги улови , колега, ако не е тайна - на спининг или на тапа?Преди 1 месец изкарахме щука 2 кг и сомче 2.5кг, а 1 седмица по-късно и сома 20кг

Колега, откъм стената може ли да се лови или има водорасли?
-
- научил се да хвърля
В понеделник 27.08 в 7 часа бях на язовира.
Захраник за перо,хванах си слънчак за тапа и хвърлих една дънна с две киснати царевички на косъм с хранилка.И така до към 8 часа и като излезна един ми ти вятър...
.На перото няколко перки 100-250 грама,на косъма 2 каракуди 500 и 600 грама,една малка щукичка на тапата и един костур 300 грама.Така до към 10 часа и небето навсякъде посивя
.И понеже бях сам реших да събирам ,че няма излизане от зоната на здрача...

И така в сряда 29.08 в 6.40 отново на бойното поле,захраних с домашна захранка,жито и кисната царевица,една тапа на перка и две дънни с хранилка и монтаж на home made косъм с 2 киснати без повдигач
.На перо основно 0.18,1гр плувка,0.14 повод и 10 номер жълта кука Iseama.Резултата на тапата 4 изтървани и две изкарани щуки,на перо 4 каракуди 500-800 грама(личен рекорд
),5-6 300 грамови платики и двадесетина перки на сладка царевица и варено(не разпукано) жито,на косъм 6 каракуди 500+ грама.Като цяло времето беше супер и си направих излета.

Кофти е само пътя... 1.5км на втора а последните 800 метра почти само на първа...
(завали ли по-добре остани на язовира
).А за любителите на изкуствени примамки-вече може да слагате чорапогащниците
и да влизате,нивото е паднало(и пада) но и тревата е в изобилие
.Дано съм бил полезен.
Наслука!

И така в сряда 29.08 в 6.40 отново на бойното поле,захраних с домашна захранка,жито и кисната царевица,една тапа на перка и две дънни с хранилка и монтаж на home made косъм с 2 киснати без повдигач

Кофти е само пътя... 1.5км на втора а последните 800 метра почти само на първа...

Наслука!
- Shag
- вече хвърля и на тежко
Привет, какво е положението на язовира? Доста похвали чета и мисля, че е време да се поразходим в този край. Основната цел са щуките на спининг. Някакво по-скорошно инфо ако може дайте.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вчера бях там.Нивото на язовира е паднало поголовно.Щуката пасува - особено на изкуствени примамки.Има активност само сутрин рано до 9 часа и след това всичко умира.Имах 2 реализирани удара и 2 подгонвания.Всичките на маломерки.Трябва да отбележа ,че при предишното ми посещение на язовира (преди 3 седмици) имах много по-добри резултати.Засега тази дестинация я отписвам за около месец време.Ако ходиш все пак пиши за резултата (може и на ЛС).
Колега katri в деня,в който те посетихме с колегата на водоема(събота 29.09.) отидохме на втория водоем.Собственика го е пуснал преди 10-на дни и решихме да направим проба за хищник вътре с лодка,която той предоставя на желаещите срещу съответното заплащане,но уви след около три часа мятане на почти всички видове изкуствени примамки резултатът беше негативен.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега b.b.b.b Вие дойдохте сравнително късно (след 9 часа).От доста време на този водоем съм забелязал ,че щуката е активна предимно рано сутрин.Нарочно съм стоял до стъмване и надвечер много рядко съм имал удари.На втория водоем миналата есен се хванаха няколко трофейни щуки на блесни, стримери и на тапи.Тогава таксата беше 10лв.Лично аз не съм го посещавал втория язовир , но имам достоверно инфо от други колеги и приятели.Тази година ,късна есен живот и здраве смятам да го пробвам стига да мога да влеза до водоема като се сгомняса времето
.

За колегата Shag-лодката на втория водоем струва 1лв./час,а таксата е 5 лв.(3 пръчки).Всичката риба се заплаща на кг.,както следва:шаран-4,5 лв.;сом-6 лв.;щука и бяла риба-5 лв. и за каракудата даже искат левче за кг. не знам разбира се на какво основание,но това си е лична преценка на собственика(извадих лично две каракуди по около 500 гр.)явно има по-едра и искат да я изтъргуват и нея.
Да за 1 е.Shag написа:Благодаря за изчерпателната информация. А за първия водоем ли се отнася 6 лв.?