Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп и лефер 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Чернокоп и лефер 2012
На Вълнолома и по зле - до 12 без удар. На плочите не ви ли заливаше ?batbubi написа:Снощи, на плочите пред яхтеното на Константин и Елена, от 19.30 - 11.20 двама човека - 2 чернокопа и два изтървани...изключително тегав риболов, и май и на вълнолома е било горе - долу така....колегите ще кажат....
На предните плочи имаше един колега - там леко заливаше (много леко), а ния бяхме на по-вътрешните - не заливаше,ма и задника и кофите останаха сухи 

0885022272 / 0885897615
-
- новобранец
Привет и от нас в тази тема. Преди малко приключих с чистенето и да отчета последните три дни (само толкова й се събраха на половинката, ама то тва почивка ли е...
)
От сутрин до следобяд мятане на бомбарди в Поморие и като резултат първия ден 12кг. чернокоп + 5:2 заргана (за половинката естествено
), втори ден - 13кг. чернокоп и 2:2заргана, днес само 5-6кг. чернокоп и 6 заргана само за нея
Чернокопа основно с размер на едър сафрид до една педя, редки по-едри екземлпяри на куката, въпреки че се виждаха такива с размер на платерина и дори успяваха да откъснат парче от някой техен събрат докато го вадим... канибали гадни
Пробвахме да ги накажем с блесни, с рибки, с филенца, но... гадовете не са пораснали толкова щото са глупави
Сори за снимките във ваната, но на морето не нося телефон откакто удавих един, пък и надали ще ми се доснима с ръце в кръв, люспи и червеи до лактите

Отивам да пускам скарата и дано се получи подобно на това от миналия (вече) месец

Наздраве

От сутрин до следобяд мятане на бомбарди в Поморие и като резултат първия ден 12кг. чернокоп + 5:2 заргана (за половинката естествено

Сори за снимките във ваната, но на морето не нося телефон откакто удавих един, пък и надали ще ми се доснима с ръце в кръв, люспи и червеи до лактите

Отивам да пускам скарата и дано се получи подобно на това от миналия (вече) месец

Наздраве

Номера е не да попаднеш в Рая, а да те изгонят от Ада. Раят е миг, почувстваш ли го, той живее завинаги в теб.
Наздраве и на теб.
Браво за улова.
Стръвта морски червей ли е?
Браво за улова.
Стръвта морски червей ли е?
ГОЛ ШАРАН ...
-
- новобранец
Да, въпреки че си правихме експерименти и с пясъчен, торен, скарида (жива), рибка... чернокопа не отказа нищо, а на торен дори един зарган се излъга... 

Номера е не да попаднеш в Рая, а да те изгонят от Ада. Раят е миг, почувстваш ли го, той живее завинаги в теб.
брава колега, евала изкъртил си ги.
-
- научил се да хвърля
На рибка най добре взима , вече почнаха и по големи "бабакити "ATANAS GANCHEV написа:Да, въпреки че си правихме експерименти и с пясъчен, торен, скарида (жива), рибка... чернокопа не отказа нищо, а на торен дори един зарган се излъга...

-
- сериозен играч
Вчера на Поморие около деситина чернокопа и един зарган.Днес на Черноморец същото положение.Браво на колегата от Поморие,че е хванал толкова много риба но не споделя къде точно е хванал.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- научил се да хвърля
Не съм сигурен че колегата Ганчев е от Поморие и май не е хванал рибата самjivko.evn написа:Вчера на Поморие около деситина чернокопа и един зарган.Днес на Черноморец същото положение.Браво на колегата от Поморие,че е хванал толкова много риба но не споделя къде точно е хванал.

-
- новобранец
Пробвахме и на рибка (атеринки, хванати от канала на жълтия), но поради наличието на треволяк във водата ефекта беше не особено задоволителен
Определено живата рибка или скарида (бяхме на лимонадения и там гъмжи от скариди, вероятно затова все още има чернокоп и зарган) е по-привлекателна за хищника, но условията не го позволиха (а и съм на мнение, че този тип стръв се държи по-"естествено", когато е на плувка, отколкото на бомбарда)
П.с. За колегата Живко - по-горе в поста е написано къде сме били, не е тайна

П.с. За колегата Живко - по-горе в поста е написано къде сме били, не е тайна

-
- новобранец
Колега gogata1, аз се представям със собственото си име и ако попиташ някой помориец (ако познаваш такъв) ще ти отговори откъде съм. А ако беше прочел по-внимателно поста, вместо да определяш размера на рибите от снимките (за които вече се извиних, че не са особено качествени и "подредени") щеше да разбереш, че не съм бил сам, а с бен-майстора, известна като "русата кака"gogata1 написа:Не съм сигурен че колегата Ганчев е от Поморие и май не е хванал рибата самjivko.evn написа:Вчера на Поморие около деситина чернокопа и един зарган.Днес на Черноморец същото положение.Браво на колегата от Поморие,че е хванал толкова много риба но не споделя къде точно е хванал.Аз лично нямам физическа възможност да мятам бомбарда за 13 кг дребна риба

-
- научил се да хвърля
ОК Ганчев ще се видим някой ден
АЗ не съм Помориец само спя в града от няколко години
Евала за риболова в екип - пак се повтарям месцето от рибка си иска кучето вече !

-
- научил се да хвърля
Ганчев погледни лични
В събота вечер импулсивно направих нощен от пристанището в Приморско.Бях по южното черноморие и там ми бе най-близо.От 23 часа до 4 нямах нито удар.Подремнах в колата и в 6 ч. заприиждаха колеги с чепарета, пак за чернокоп. Разпънах и аз чепаре - пак нищо.От десетина човека да се изкараха общо 5-6 рибки.Към осем часа панаира се разтури, а аз с бомбардата отидох на камъните по крайбрежната алея, която почва от пристанището.

На плуваща бомбарда веднага изкарах чернокопец.А с второто замятане заковах този "простак"

Измъкнах го, че и го метнах зад камъните преди да прегризе шлауха.

Спасих капота с 20 чернокопа и една платерина.

Нагледах се на паламуди
цяла вечер влизаха и излизах лодки.Където хвърляме плувките точно в пътя на лодките и май трябваше да се махна по-рано.Само още един колега бе на нощен, също без кълване.
Интересното е че покрай камъните е пълно с риба, а точно там няма рибари.Всички май са в морето за паламуд.
п.с. Благодаря на Тольо и другия колега с инфото за Поморие.Това за пристанището е на 100% вярно. Аз на место го установих, че е така, но чак след няколко часа.Да бях питал по-рано

На плуваща бомбарда веднага изкарах чернокопец.А с второто замятане заковах този "простак"

Измъкнах го, че и го метнах зад камъните преди да прегризе шлауха.

Спасих капота с 20 чернокопа и една платерина.

Нагледах се на паламуди

Интересното е че покрай камъните е пълно с риба, а точно там няма рибари.Всички май са в морето за паламуд.
п.с. Благодаря на Тольо и другия колега с инфото за Поморие.Това за пристанището е на 100% вярно. Аз на место го установих, че е така, но чак след няколко часа.Да бях питал по-рано